reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

marcowa co ćwiczysz? Ja się zbieram i zbieram. Tak jakoś czas ciężko mi znaleźć na trochę ćwiczeń.

Sarna powodzenia na wizycie :)

Mała Mi też muszę się w końcu zapisać do dentysty.

Fanti ja też będę miała problem z chrzestnymi. Nie ma kogo nawet wybrać.

Volka może uda im się Ciebie wisnąć. Albo spróbuj tam pojechać osobiście i zapytać lekarza. Przez telefon zawsze łatwiej spławić kogoś.

nailie też mam kolegę z ciemną karnacją. Jego mama jak była w ciąży jadła marchewki na okrągło ;).

reklama
Ja ma szczęście chrzestny ch mam już wybranych od dawna . U syna chrzestnym jest nasze rodzeństwo ,a teraz będą ich małżonkowie ☺

Ćwiczyć się boję ,że mi dalej rozwarcie pójdzie . Jakiś taki strach ...

Cześć!

ja dziś przysypiam przed kompem...wcale nie mam weny do pracy, w dodatku jakiś podły nastroj od rana, wykrzyczałam się na młodego dziś, bo nie chciało mu się wstawać i na ostatnią chwilę do szkoły..a jego reakcja na moje krzyki:Mamooo, i po co taka depresja z rana?

ja do dentysty chodzę od początku ciąży praktycznie, też miałam znieczulenie dla ciężarnych, a czasem bez znieczulenia, jak mały ubytek.
Chyba zrobię sobie przerwę i się prześpię pół godzinki bo padam normalnie...

Witam mamusie :-)
Zaczne od tego ze wczoraj szlam spac bardzo pozno bo kolo 23.30 ,jakos nie chcialo mi sie spac.Rano i do poludnia wiecej z powodu niskiego cisnienia a pozniej podnioslo sie i juz chodzilam jak nakrecona :-) A pobudka po 5,nie liczac wizyt w wc :) Rano jak lezalam na plecach na chwile to brzuch mi stwardnial i jakby z lewej strony wieksze wybrzuszenie :-):-) Cisnienie na razie 95/41.Slabo troszke ale idzie wytrzymac ,tylko najgorzej mam jak siedze i jem to wtedy mnie przydusza i tetno skacze bo czuje.W nocy bylo ok,teraz jeszcze skacze do 160.Wiec zobaczymy co bedzie po tych nowych tabl ,dopytalam jak sie nazywaja Metocard.

Wizytacja byla akurat sama pani doktor i moglam dopytac co i jak.A wiec nie jest to skutek odchudzania (przed ciaza w ciagu 1,5 roku schudlam prawie 25 kg) ani cwiczen.Jest to arytmia,napadowe czestoskurcze.Teraz 2 raz Holter jest i zobaczymy co wyjdzie z niego.I jak leki te nie pomoga to... czeka mnie zabieg Ablacji.Czyli wypalanie ognisk arytmicznych przez tetnice udowa.I mozna niby w ciazy bo robic.Musza mi to ustabilizowac bo po 30 tyg juz moze dochodzic do zaburzen czynnosci krazenia....Troche poczytalam o tym i mam stracha jak diabli :szok:

Oj, ja też muszę się do dentysty wybrać. Ostatnio byłam na początku roku, a w poprzedniej ciąży tylko raz. Na szczęście nie popsuły mi się, o dziwo bo jadłam tylko trufle i góralki.

Z chrzestnymi nie mamy jako tako problemu, bo m ma trójkę rodzeństwa. Dla Emki chrzestni z jego strony: siostra i kuzyn. Z mojej niestety brak wyboru, bo moja siostra dopiero za dwa lata idzie do bierzmowania. Więc wybór padł na jednego brata m, i którąś z moich koleżanek ze szkoły, z którymi do tej pory kontakt mam.

Sarna- && za wizytę :tak: ja mam w środę połówkowe, a stres od początku tygodnia się udziela.
Cień- nie brzmi to ciekawie, ale lepiej teraz działać jeżeli można.

Wczoraj wieczorem mój kropek dał mi popalić, pierwsze po lewej stronie, potem obok pępka (tu kopniaki były mocne), na koniec po prawej. Dzisiaj za to zaczęło się po prawej, i od razu przeniósł się na lewą. Po drodze naciskając niemiłosiernie na pęcherz.

Witam mamusie :-)
Zaczne od tego ze wczoraj szlam spac bardzo pozno bo kolo 23.30 ,jakos nie chcialo mi sie spac.Rano i do poludnia wiecej z powodu niskiego cisnienia a pozniej podnioslo sie i juz chodzilam jak nakrecona :-) A pobudka po 5,nie liczac wizyt w wc :) Rano jak lezalam na plecach na chwile to brzuch mi stwardnial i jakby z lewej strony wieksze wybrzuszenie :-):-) Cisnienie na razie 95/41.Slabo troszke ale idzie wytrzymac ,tylko najgorzej mam jak siedze i jem to wtedy mnie przydusza i tetno skacze bo czuje.W nocy bylo ok,teraz jeszcze skacze do 160.Wiec zobaczymy co bedzie po tych nowych tabl ,dopytalam jak sie nazywaja Metocard.

Wizytacja byla akurat sama pani doktor i moglam dopytac co i jak.A wiec nie jest to skutek odchudzania (przed ciaza w ciagu 1,5 roku schudlam prawie 25 kg) ani cwiczen.Jest to arytmia,napadowe czestoskurcze.Teraz 2 raz Holter jest i zobaczymy co wyjdzie z niego.I jak leki te nie pomoga to... czeka mnie zabieg Ablacji.Czyli wypalanie ognisk arytmicznych przez tetnice udowa.I mozna niby w ciazy bo robic.Musza mi to ustabilizowac bo po 30 tyg juz moze dochodzic do zaburzen czynnosci krazenia....Troche poczytalam o tym i mam stracha jak diabli :szok:

Mój mąż miał to badanie przez pachwine się wkuwaja. Bałam się strasznie o niego. Tez ma A rytmie ,powiedzieli ,ze narazie w takim stopniu ze nie trzeba nic robić . na tym zabiegu nie było czestoskurczy wiec nic nie zrobili. Bo to nie zawsze się zabieg jest z powodzeniem (wyeliminuja czestoskurcze czy coś ) ... jak zapytaliśmy co będzie dalej to powiedzieli ,ze w przyszłości konieczna może być zastawka. Ale póki co nie ,tak ma żyć .

Witam!!

Cień to kurka uważaj an siebie, i oby zabieg nie musiał być konieczny. To też ładnie schudłas :D gratulację.

Co do dentysty też powinnam się wybrać, ale nie mam jak i kiedy z młodym non stop w domciu, walczymy z chorobami. Fakt, że kilka ubytków mam malutkich.

Oj też bym pospała sobie oj pospała ale mnie nie dane hihih

Hej dawno mnie tu nie było. Wchodzę na wątek i co czytam że chcecie go zamknąć. Zdjęcia rozumiem ale czy ten wątek to nie za wcześnie. Jeszcze sporo dziewczyn może dołączyć. Dziewczyny moje przeczucia na panienkę w brzuszku mnie zawiodły. To już pewne będzie drugi synus. No i mamy problem z imieniem. Kompletnie nie mam pomysłu.
Nailie u mnie też problem z chrzestnymi. Naprawdę będzie ciężko.
Cien trzymam kciuki żeby wszystko się unormowało. Przypomnij czy przed ciążą miałaś problemy z ciśnieniem.
Poza tym u mnie w sumie ok. Badania prenatalne super. Moje samopoczucie gorzej. Mam mega lenia nic mi się nie chce ogólnie nie mam sił. Ale dam radę. Zaczyna mi się stawiać macica podpnie jak w poprzedniej ciąży. Narazie nie biorę leków ale jakby cos moja dr przepisala mi Scopolan. Nie jestem do niego przekonana. Wczesniej brałam nospe i aspargin.

Fanti dopisz mnie do listy na zamkniete wątki.

Bar Bra jeżeli dalej aktualizujesz listę marcówek to pls o dopisanie. Mam na imię Julia lat 32 druga ciąża i drugi synek-imienia na tą chwilę brak. Jestem z Białegostoku.

Hejka.

U mnie z chcrzestnymi problemu nie ma przy pierwszym dziecku:)bo ja mam tylko brata a mój ma 2 braci wiec będzie mój brat i żona któregoś z braci męża:)

Do dentysty tez by mi sie pasowało wybrać,ale nie wiem czy maja takie znieczulenie,bo bez nie dam rady...

reklama
Ja do tej pory raz mialam znieczulenie jak wyrywali mi zeba do aparatu a wszystko co do leczenia bylo bez. Nigdy mnie zab nie bolał jak mialam takies ubytki to delikatne korych praktycznie nie czułam leczenia tym bardziej. Podobno mam bardzo mocne zeby

Do góry