reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A ja żadnych ruchów nie czuję :( a już 17 tydzień niby. Natomiast mam non stop wariacje żołądkowe (gazy :p ) - ale to na pewno wariację a nie dzidzi.
Próbuję jak leżę przez jakiś czas bez ruchu wieczorem brzuszka dotykać i czekam aż coś poczuję ale narazie nic a nic.
Ciekawe jak to będzie :)

reklama
Ja chyba wczoraj wieczoraj wieczorem i dzis rano poczułam dzidzie. Oczywiscie czekam na wiecej dla potwierdzenia bo to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to na pewno to :o Juz sobota jeszcze jutro i oglądamy dzidzusia ! :)
Moj wczoraj z zakupow przywiozl malenkie skarpetki z misiami i marudził że dlaczego jeszcze calą zime musimy czekac on chce maluszka juz :)

Znowu się nie wyspałam, takie głupoty mi się śniły, że hej.
No ja na razie nie czuję ruchów, ale mam jeszcze czas;-)
Cocosh nie przejmuj się, w pierwszej ciąży to ruchy są odczuwalne zazwyczaj ok. 18- 21 tygodnia:-)

Pampuszek, gratuluję udanej wizyty:)

Agiszonka, u mnie oprócz powiększenia i wrażliwości sutków nic nie zauważyłam, czasami jak zdejmę stanik mam taki biały nalot na sutkach, ale po kąpieli znika, może coś tam z nich już wycieka.

Cocosh, u ciebie pierwsza dzidzia, jeszcze trochę:) u mnie w pierwszej ciązy pojawiły się ruchy chyba koło 19/20 tygodnia.

ja dziś mam wizytę o 14.00 i chyba muszę jechać sama bo mój M ma focha. a tak nie cierpię jazdy samochodem i to jeszcze w deszczu..ale może jakoś przeżyję to 70 km..

Ja w pierwszej ruchy czułam od 18 tyg juz na pewno, a wcześniej mi sie wydawalo. Teraz tez na 100 % nie jestem pewna ze to to, ale w sumie to ciężko to z czymś pomylić ;). Bo dzieje sie to bez związku z jelitami ;).

A ja sobie siedzę w salonie z synkiem, a tu po podłodze mi mała mysz paraduje. Myślałam, że zawału dostanę:szok: Polowaliśmy na nią z Fifim, bo się pod kanapę schowała- ja z mopem, on ze swoją mini miotłą:-D W końcu ja przygwoździłam tym mopem,a Filip leci do kuchni i woła: "Myske tuckiem, tuckiem":-) Takie małe stworzenie, a tyle strachu;-)

Sylvi zdrówka :tak: Ja jak coś czuję to pod pępkiem, ale bardziej po bokach niż na środku, dno macicy na tym etapie ciąży mniej więcej sięga pępka z tego co pamiętam, więc możesz i tam czuć ;-) Ale daleko dojeżdżasz do lekarza!

Kate009 córa widzę zaaferowana, pewnie by miała temat do opowiadania przez tydzień jakbyś ją na usg wzięła ;-)

Chrobek może mu jeszcze sprzęt odpadnie? ;-) Z chłopcem też będzie fajnie :tak: Mi się o wiele bardziej zawsze podobały chłopięce ubranka. U mnie Tosia odpada, już bardziej podoba mi się forma Antonina :szok:

Pampuszek dlatego lepiej jest się ważyć na jednej wadze, ja na tej u lekarza miałam 1,5 kg do przodu, w domu się ważę i z powrotem ta sama waga :sorry: Czyli by wyszło na to, że w ogóle mogłam nie przybrać.

Agiszonek u mnie niewielka zmiana, są tkliwe po bokach, niewiele się powiększyły i właśnie te brodawki najbardziej, są jakby spuchnięte

La Luna o matko, mysz, mój kot miałby radochę :-D

A mi się jakieś sentymenty włączyły, 2 lata temu miałam już moją niedobrzycę w ramionach, to jest niesamowite jak dziecko szybko rośnie :-D Już nie mogę się doczekać tego malucha, pewnie dostanę jakiejś niemocy związanej z opieką nad taką kruszynką, a przy małej poszło mi to tak naturalnie :rofl2:

chrobek- u nas Emiśka miała być Antosią, ale nam się przed porodem odwidziało. Potem trochę żałowałam, a teraz sobie nie wyobrażam tego, aby Emilia miała mieć inaczej na imię.
Jak okaże się, że w brzuchu mieszka dziewczynka, a z m nie będę umiała znaleźć kompromisu co do imienia to pewno stanie na Antoninie. On na wszystkie moje propozycje kręci nosem, a sam od siebie nic nie zaproponuje. A ja chciałabym wiedzieć jakie ma typy.

reklama
Znowu się nie wyspałam, takie głupoty mi się śniły, że hej.
No ja na razie nie czuję ruchów, ale mam jeszcze czas;-)
Cocosh nie przejmuj się, w pierwszej ciąży to ruchy są odczuwalne zazwyczaj ok. 18- 21 tygodnia:-)

Wiem właśnie ale trochę jestem ciekawa jak to będzie. No ale 2 tygodnie na pewno wytrzymam jeszcze :)

Do góry