reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

to mój z kolei uparł się na Antosia lub Antosie, ale Antonii i Antonina to chyba nie bardzo, więc będziemy negocjować dalej;)

apropos kopniaków - czyli to jednak możliwe że motylki przy pępku:)

Ostatnia edycja:
reklama
Sylvi u nas miała być Tosia i trochę mi smutno, że nie będzie.

Nailie no nasze typy to Tosia i Tymek ;) no i będzie Tymek. A jajek bo ma jajka.

Nie mogę się przyzwyczaić, że to chłop będzie. Chociaż już jest lepiej, już chłopięce ciuchy oglądam.

Ostatnia edycja:
Ja robiłam HIVA w poprzedniej ciąży, więc mam z głowy, tak samo jak grupę krwi. Która z Was pisała, ze ostatnio gorzej śpi?
Ja nie dość, że musze teraz się przemęczyć i ogarnąć z dziećmi temat nie przychodzenia do nas w nocy, więc za każdym razem jak się budzą to ich odprowadzam do swoich łóżek (czasami nawet 4-5 razy :/) no i powiedzmy, że przez to jestem zmęczona a mimo wszystko ciężko mi zasnąć i potrafię przeleżeć z godzinę zanim mi się uda :/.

Ja w poprzedniej ciąży też robiłam HIV, ale mimo to teraz też mi dał skierowanie.

Dziewczyny, dzisiaj w dzień mojemu męzowi powiedziałam, że ostatnio coś słabiej czuję ruchy i że ogólnie rzadko a tu teraz na wieczór moja dzidzia tak się rozkręciła, że pierwszy raz widziałam kopniaki na żywo! Masakra, już zapomniałam jakie to jest piękne :). Szaleje jak najęta dzisiaj hehe. Koło pępka się przetacza glizda, nad pępkiem, po bokach, po całym brzuchu lata :D

Volka, moja tez się własnie uaktywniła:) u mnie to jeszcze nie kopniaki ale takie jakby bąbelki, łaskotanie.

Co do HIV to ja też robiłam jeszcze raz.

Miałam dziś usg ;). Malo dokładne, lepsze będzie na dniach. Ale wszystko ok ;). I o dziwo chyba schudłam... Wazylam sie na innej wadze jakos przy początkach ciąży i teraz mam 2 kg mniej. Z jednej strony się martwię...

A i od kilku dni chyba czuje ruchy. Sa takie znienacka. Myślałam ze będę musiała się w ten brzuch wsłuchiwać a czuje je jak mysle o czymś innym ;).

reklama
Dziewczyny jak zmieniają się Wasze piersi? Mi pojawiły się jakiś miesiąc temu wokół sutka i na sutku takie jasne plamki...jakby nalot. A wczoraj zauważyłam że jedna brodawka jest jakby spuchnięta tak nierównomiernie. Dodatkowo mam bardzo wrażliwe sutki...lekko pieką. Ginekolog mówił że to grzybica ale używałam clotrimazolu i nic nie pomógł. Dermatolog natomiast mówi że to absolutnie nie grzybica tylko przerośnięte gruczołu. Ale dlaczego teraz jeszcze mam lekki obrzęk??? Ma któraś z Was podobnie?

Do góry