reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny spokojnie bez paniki :) Obecnie chyba jesteśmy w takich tygodniach ciąży, że zanikają objawy typu mdłości, wymioty itp., a nie wszystkie czujemy ruchy dzidziusia, ale to normalne, bo w różnych tygodniach maluszka się wyczuwa :-) Brzuchy nam rosną i się wszystko rozciąga, dlatego niektóre odczuwają bóle i puki nie są one jakoś bardzo mocne to nie ma co panikować :-) A, że USG nie możemy się doczekać to się nie dziwię, bo ja bym jak najczęściej na moją fasolkę patrzyła :-D

Mi mama ciągle powtarza, że jak ona była w ciąży, to nie robili USG, nie podglądała nas co wizytę i urodziliśmy się zdrowi :) Miała od czasu do czasu jakieś objawy, ale mówiła sobie, że wszystko jest dobrze :-) I mi powtarza ciągle, że mam za dużo nie czytać i się o wszystko mam nie martwić, bo więcej szkody niż pożytku z tego i dlaczego miało by być coś nie tak. I chyba nawet w to uwierzyłam, bo puki co spokojniejsza jestem :-)

No i dodam jeszcze, ze ruchów nie czuje, mdłości i wymioty także mnie opuściły, a nawet czasami się czuję jakbym nie była w ciąży, bo tak dobrze :)

Pocieszyłaś mnie trochę :) takich wiadomości nam trzeba. :-) pozdrawiam!

reklama
Izik super wieści.

Ja dziś musiałam dzwonić po mamę by się córką zajęła. Tak mnie głowa bolała, że jak tylko wstałam z łóżka to musiałam biec się wyrzygac. Normalnie masakra.

Hej Edit1989, mieszkam w Polsce :)
a już myślałam,że z niewiedzy coś mnie ominęło ;)

Chrobek, mnie wczoraj potwornie bolała głowa i ogólnie koszmarny dzień,pierwszy raz zwymiotowałam, choć nie raz walczyłam ze sobą. Dziś jest ok :) także jutro będzie lepiej i u Ciebie ! 3maj się

Spokojnie dziewczyny :) mi tez kilka dni temu calkowicie minely mdlosci, mam mega ilosc energii i plaski brzuch. Nie czuje absolutnie zadnych ruchów a mimo wszytko dzidzia dalej pluska w brzuszku :) dzisiaj bylam u mojego lekarza na wizycie i slyszalam serduszko :) wg niego mam juz 16 tyg i 3 dni.. ja nie wiem jak on to wyliczyl :p no i waga w koncu idzie w gore :) 0.7kg na plusie przez miesiac :)

Co do spania to ja nie mam problemu :) po calym dniu spędzonym z moim malym ząbkujacyn urwisem jestem tak padnięta, ze o 21 juz mnie nie ma ;)

ja już jestem dzidzia rośnie jest wszystko ok i na 100% to chłopak :-) wrzucę zdjęcie ale jest niewyraźne bo strasznie brykał maluszek:-)

volka ja właśnie się dowiedziałam że ta koteczka ma zaleconą eutanazję:-(wszystkie badania są ok usg prześwietlenia z kontrastem i bez też ok a niedowład czterokończynowy nie ustaje a koteczka walczy:-(

asieńkakk to mamy taki sam termin:-D

ona ja sobie otwieram okna tym którym chcę odpisać czytam forum do końca a potem zaglądam po kolei i odpisuję:-)

marcowa ja jestem w Polsce i mam tak przychodzę do położnej ona mnie waży i mierzy ciśnienie i potem do lekarza a ta położna przy miejscu zamieszkania to do dzidziusia się przyda bo jest wtedy blisko :-)tak po krótce mam nadzieję że coś ci to wyjaśniło:-)co do badań to na początku miałam krew i mocz hiv a teraz mocz i krzywą cukrową mi zlecił bleee:no: a kolejna wizyta 11.10

Bar to rzeczywiście duże maluszek już waży. Ja chyba ciut dalej od Ciebie jestem ( na tel nie widzę suwaczkow) a mój chłopak waży 160 g. Dorodny będzie ;)

reklama
Bar to rzeczywiście duże maluszek już waży. Ja chyba ciut dalej od Ciebie jestem ( na tel nie widzę suwaczkow) a mój chłopak waży 160 g. Dorodny będzie ;)

ojjj to już się boję chyba że lekarz coś źle wymierzył a jest to możliwe przy brykanu łobuza a ja go zagadywałam trochę:-p poczekam do 11.10 wtedy sie zweyfikuje wszystko

Do góry