reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Wczoraj wieczorkiem zjadlam loda z czekolada i potem leżac i ogladajac tv poczulam moją fasolkę i to całkiem wyrażnie.Nawet bylo widac bo mąż sie smial.Podobno słodkie wzmaga aktywnosc.Cos w tym jest bo przed ostatnim usg tez zjadlam troche slodyczy i maluszek fikał .

No to moje aktywne nie bedzie bo ja z cukrzyca słodyczy nie jadam :( Jejku jak Wam zazdroszcze że już znacie płeć i czujecie ruchy. Ciekawe kiedy ja poczuje

Ja tez juz bym chciała poczuć jak fika malutka . W poprzedniej ciazy poczułam q 17 t i 5 dniu .. to w tej mam nadzieje ,ze szybciej ☺

marcowa ja jestem w Polsce i mam tak przychodzę do położnej ona mnie waży i mierzy ciśnienie i potem do lekarza a ta położna przy miejscu zamieszkania to do dzidziusia się przyda bo jest wtedy blisko :-)tak po krótce mam nadzieję że coś ci to wyjaśniło:-)co do badań to na początku miałam krew i mocz hiv a teraz mocz i krzywą cukrową mi zlecił bleee:no: a kolejna wizyta 11.10

Bar Bra ja nie miałam badania na hiv , żadnych toxo ani innych, tylko krew, mocz i glukozę z krwi. A te badania miałaś na nfz, zlecone przez lekarza gin czy ogólnego?
Kolejną wizytę mam na 5.10, na ostatniej maluszek machał do mnie rączką ! ;) Nie czuję ruchów póki co, ale jak położę się płasko na plecach, co czuję gdzie się maleństwo umiejscowiło :) aż się robi miło i przyjemnie. Zwłaszcza nad ranem jak mam jeszcze pełny pęcherz i dotknę brzuch, płasko leżąc, to czuję go aż przy pępku ;)

asieńka 8 marca to sobie możesz zrobic prezent na dzień kobiet :)
sonko gratuluje tak dużej rodziny. Dobrze przeczytałam że jesteś w piątej ciąży?
Ja dziś trening Chodakowskiej zrobiłam. Bez cwiczeń na brzuch. Ogólnie cwiczyłam z nią od stycznia. Schudłam 5kg i bardzo się wzmocniłam. Teraz wracam do treningów głównie na nogi i ręce. Nie mam mdłości, nie mam brzucha...tylko biustonosze jakieś ciasne się zrobiły :) Byłam na zakupach to pani dała mi bez pushapa jeden z miseczką C i co......i był dobry :-)!!!

Agiszonek, który tydzień ciąży??

Wczoraj wieczorkiem zjadlam loda z czekolada i potem leżac i ogladajac tv poczulam moją fasolkę i to całkiem wyrażnie.Nawet bylo widac bo mąż sie smial.Podobno słodkie wzmaga aktywnosc.Cos w tym jest bo przed ostatnim usg tez zjadlam troche slodyczy i maluszek fikał .

Lewusek, mnie odrzuciło od słodyczy i patrzeć na nie nie mogę, więc gdyby to miało się sprawdzić, to pewnie nie prędko maluszek się rozkręci ;)

Dziewczyny, wstawiajcie suwaczki, wtedy łatwiej odnieść info do etapu ciąży :)

Ostatnia edycja:
Dzien dobry wszystkim mamom!!!:) ale mnie dlugo nie bylo... Fiu fiu... Ostatnie 4 dni nadrabialam zaleglosci:)

Fantastycznie wiedziec, ze nasze grono sie powieksza!

Kurcze musze Wam powiedziec, ze u mnie hormony szaleja... Jak czytalam o mezu- ten co krwi sie nie boi ;), ktory tak dzielnie wspieral swoja kobiete (przepraszam ale zapomnialam, ktora ma takie szczescie) to az sie poplakalam...

Natka- dziewczynke chyba nosze ja, choc moj najdrozszy kreci nosem- tak bardzo chcialbychlopca. Wizyte mialam 1,5 tyg temu i bylo pusto- nic miedzy nogami nie zwisalo ;p zobaczymy co sie wyklaruje na nastepnej wizycie.

Poczutuje Was intensywnie ale przez diete jaka mam wprowadzona i nakaz tesciow by pic wiecznie swiezo wyciskane soki, nie mam na nic czasu. Wiecznie siedze w kuchni a to wszystko przez to, ze nie mam zmywarki. Najdrozszy gotuje a ja zmywam... Koszmar... Juz szykuje sie do remontu bo zwariowac idzie... Co do diety- mam znaczna niedokrwistosc i nawet lekarstwa nie dawaly rady... Wszystko mi spada leb na szyje. Teraz juz duzo lepiej i nawet przytylam!!! [emoji16]

Sonko- gratuluje gromadki i zazdroszcze! Mam nadzieje, ze i ja bede miala mozliwosci na tak liczna gromadke. Cos pieknego!

Mam do Was pytanie. Patrze na te Wasze terminy porodow i sie zaczelam zastanawiac. Wg pierwszego udg date mam wyznaczona na 11.03 i tak wpisana w karte ciazy ale cos mi nie gra gdyz ostatnia @ mialam 28.05... Pomozecie mi orientacyjnie sie w tym odnalezc?:)

Ciesze sie bardzo, ze wszystkie rosniemy zdrowo. Czasmi musimy miec pod gorke, by nie bylo za pieknie. Moze te bole zoladka to nic takiego:)))) trzymam kciuki by tak wlasnie bylo.

Zagraniczne mamy- wspolczuje Wam a tym samym podziwiam- i tak jestescie bardzo cierpliwe! :)

Pozdrawiam i obiecuje poprawe! Bede czesciej pisac:p

reklama
Marcowa ja bym ns Twoim miejscu wymusiła od lekarza te badania. Jak przy porodzie nie będziesz mieć wyniku hiv to będą Cię traktować jak byś była zarażona.

Do góry