reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja mam na razie pol kg na plusie, przy mojej wadze to i tak nic. Brzuch juz duzy a to tylko tyle przybrane. Dzisiaj za to w ogole nie moglam spac, wrocilismy z urodzin przed 21 bo dziecie marudne a do 3 nie umialam zasnac, potem cos zdrzemlam i nad ranem. A na 12 do pracy, czarno to widze :/
Aa i nikt nie zorientowal sie ze jestem w ciazy :D

reklama
A ja wczoraj na rocznicy ślubu byłam z moim mężem. Ale było fajnie :). Pojechaliśmy nad jeziorko na kolację. Ogólnie to statystycznie raz w roku właśnie się zdarza okazja żebyśmy byli sami bez dzieci, więc dla nas to na prawdę coś :).
Ja we wtorek mam wizytę, jestem ciekawa czy tym razem w końcu lekarz mnie zważy, zmierzy ciśnienie itp.

Ja waga 2 kg na minusie. Ale w pierwszej ciąży też trochę schudłam, a do końca ciąży przytyłam 18 kg ;( Aż się boję jak wróci mi apetyt:angry:
Odebrałam wyniki badań, ale nic z tego nie wiem, na szczęście jutro o 19.15 wizytuję to mi lekarz powie o co kaman:-)

Moje wakacje dobiegły końca więc witam ponownie :-) dziś cały dzień z bólem brzucha :-(ale to może zmęczenie i stres bo z hotelu wyjeżdżaliśmy o 4:15 więc o 3 wstawaliśmy :-( jutro na pobranie krwi na prenatarne w czwartek na badanie i w poniedziałek wizyta już nie mogę się doczekać ale brzuchol mi rośnie :-p
A co do wagi to u mnie bez zmian nawet po urlopie gdzie jadłam jadłam i jadłam hehe :-p na mojej wadze mam 44,5 a u położnej 42,8 hmmm dziwne

La_Luna- w pierwszej ciazy tez przytylam 18 kg, w tej startowalam o 2 kg mniej niz przedtem i mam wielka nadzieje, ze uda sie max. 10 kg teraz przytyc.
Bra bar- mi tez kazda waga inaczej pokazuje; moja 46,5 a u tesciowej 47,3.

Jeju jakie Wy chudziutkie jesteście. Ile macie wzrostu, że takie chudzinki? Ja tyle to ważyłam w gimnazjum :p.
Teraz 57 i mam nadzieję, że za dużo nie przytyję, chciałabym do 10 kg max.
Dzisiaj rano byłam na badaniach za które niestety musiałam zapłacić, bo jak się okazało tylko z nfz można mieć darmowe. Całe szczeście tylko 29 zł. Jutro wizyta, ale na szczęście już na nfz. Już się nie mogę doczekać :D

Volka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :tak: My na szczęście nie mamy problemu z zostawieniem małej na kilka godzin, (cóż, od marca pewnie się to zmieni :sorry:), ale na randce to nie pamiętam kiedy ostatnio byliśmy :zawstydzona/y:

Rany, ale wy jesteście szczuplutkie, ja taką wagę w granicach 40 kg to chyba w podstawówce widziałam ostatnio :-D W poprzedniej ciąży na początku zjechałam ok 7 kg, potem od tego przybrałam 14. W jednym miesiącu w 3 tygodnie aż 4 kg przytyłam :sorry: Po porodzie od razu miałam wagę już po schudnięciu tego 7 kg, potem 7 kg przytyłam :sorry: Teraz mam o 10 kg mniej niż przed poprzednią ciążą, i liczę, że więcej niż ok 15 kg nie przytyję :sorry: Na pewno nie chciałabym przekroczyć magicznej 77 na wadze, z Lalką do tej wartości przytyłam ;-)

Ja dziś wzięłam wolne i leżę w łóżku, jak tylko wstałam to od razu brzuch mnie zaczął boleć, więc wróciłam do łóżka :zawstydzona/y: Czekam aż mi trochę przejdzie i biorę się za lekkie porządki, bo taki bajzel, że aż wstyd.

Pochwalcie się co macie na obiad, bo jakoś nie mam natchnienia na nic, porze mi jakiegoś smaka podrzucicie :sorry:

reklama
Do góry