reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Tatiana- jak piersi bolą to wszystko ok ;).Jakby piersi nagle zrobiły się małe i przestały boleć to podobno kiepski znak. Ale u mnie bylo to samo, nagle jak ręką odjął wszystkie objawy ustąpiły. Pojechałam skontrolować i wszystko było w porządku. Potem wróciły ze zdwojoną siłą a teraz już od jakichś 2 tygodni jest cudownie i oby tak już zostało :). pozdrawiam!

Jej dziewczyny jak wstałam o 2.40 w nocy to zasbelam przed 6 .. w ogóle mi się spać nie chcialo i buszowalam po internecie. Tak moje serduszko wstalo 6.35 i si wyspalo.... mąż dał mi pospać do 8 ,ale potem słyszę ,że ten wymiotuje . Gapa zjadł dwa jogurty - które były dwa tyg po terminie .. leżały gdzieś w lodówce na górze ,że ich nie widziałam to i nie wyrzuciłam :( ..ehh bidulek. .. a ja dziś latania kupować coś na chrzciny dla synka .. wcześniej niestety nie mogłam go ochrzcic ,ponieważ chrzestny czekał na unieważnienie pierwszego małżeństwa ... w końcu się udało ... I dostał zgodę ..choć ksiądz dał niechętnie , bo ma ślub cywilny teraz i nie powinien ,ale że ustalili datę ślubu na grudzień to ksiądz wyraził zgodę .. i jestem przeszczesliwa ,że w końcu to nastąpi .. a że za kilka dni kończy rok to połącze te dwie imprezy ☺

Mnie piersi od poczatku wogole nie bola [emoji14] Ale znacznie urosly takze sie nie martwie.

Dzisiaj meble do sypialni kupilismy ;). I mnosto *******ek podusie, rameczki itd. Moze jutro wkoncu bede mogla spac w swojej sypialni [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ja dzisiaj wreszcie fizycznie dobrze się czuję ale ból spojenia daje mi znać o sobie niestety ;( Ale posprzatałam ugotowałam więc jest dobrze. Miałam wizytę w szpitalu i moje maleństwo ma teraz 6 cm, za jakiś tydzień może 2 pójdę prywatne żeby płeć poznać. Ja ogólnie mam mdłosci dalej ale muszę jadac co 2h bo inaczej tak mnie męczy że nie da się tego znieść. Dziewczyny ile już przytylyscie?

Kubusiowa u mnie to samo w 1 ciąży, mam zdjęcie chyba z 25 tygodnia i brzuch mam taki jak teraz wieczorem... co do zdjęć z telefonu to naciskasz plusie z lewej strony edytora tekstu, potem 3 kropki w prawym górnym rogu i tam jest opcja "zalacz obraz" ;)

Olencja ojej, oby to były ostatnie tego typu przeżycia w tej ciąży, dużo siły przesyłam :tak: u mnie cały czas 0 przyrost wagi, o ile mogę jej ufać ;)

Sylvi super ze wszystko ok :)

Tatianaa na tym etapie objawy juz powinny ustępować, tylko chyba ja jestem takim ewenementem ze dopiero teraz mnie cycki zaczęły boleć :sorry: z innych objawów to mdłości mimo że były minimalne, to już ich raczej nie mam, nawet mi ochota na słodycze wróciła, a w ogóle nie mogłam tknac czekolady. Skoro masz cały czas bolące piersi to ja bym się nie martwila ;)

Edit my też jeszcze nie chrzcilismy, z tego względu ze długo nie mogliśmy się namyslec kogo wziąć na chrzestnych, jak już doszliśmy do porozumienia ze chcemy kogoś z rodziny to okazało się że żadna osoba nie ma bierzmowania, a rodzina jest mała :sorry: tez chciałam połączyć jedna imprezę z 2 urodzinami, ale jeszcze nie wiem jak nam to wyjdzie.

Natka pochwal się jak juz skonczycie :tak:

A ja wczoraj padam o 22, moje dziecko zrobiło wieczorem awanturę, że chce spać u babci, wiec pierwszy raz spala u niej ;) i sobie pospalam do 10, oczywiście z przerwami, bo ona codziennie budzi się o 6.30 to i ja musiałam się obudzić :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie do tej pory 5 kg na minusie. W pierwszej ciazy tez najpierw 4kg schudlam, potem 9 przybralam.

Dzisiaj obejrzalam filmiki, ktore nagrywalam gdy Kubus byl w brzuszku. Jeej.. juz sie nie moge doczekac zeby poczuc ruchy! :) w pierwszej ciazy pierwsze musniecia czulam kolo 16-17 tygodnia. Wiec kto wie.. moze juz za 4 tygodnie... :-D

Do góry