reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Nailie- dzięki :). P.S. Ja dzis mam kurczaka curry z ryżem i warzywami.
Ja mam 165 cm, w pierwszej ciąży na początku ważyłam 52 i przytyłam 15 kg z bliźniakami. Teraz mi zostało w sumie 5 kg na plusie od tej poprzedniej dlatego mam nadzieję, że za dużo nie przytyję i że tez będzie w miarę łatwo to zrzucić ;).

reklama
Ja mam 153 cm wzrostu :D Na obiad robie krem z pomidorow bo mnie obdarowali jakimś eko nie pryskanymi i długo one nie wytrzymaja. Na drugie frytki i jajko sadzone. Nie powinnam smazonego ale mam taka ochote że aż mnie skreca [emoji14]

Mnie na poczatku odrzuciło. Nim jeszcze dowiedziałam sie o ciąży jak smażyłam kotlety śmierdziały mi jajecznica :D Na szczescie w tamtym tygodniu mi przeszło ;)

Witajcie po weekendzie :) Spędziłam całe dwa dni nad wodą i tetaz trudno wrócić do pracy ;)
Ja wczoraj od zapachu surowego kurczaka o mało nie zwymiotowałam. Usmażony juz mi nie przeszkadzał :)
Najchętniej jadłabym same owoce i warzywa, tak samo zresztą jak przed ciążą. Trudno jakiekolwiek mięso mi przełknąć.

Cześć dziewczyny,

wreszcie mam chwilkę, żeby coś napisać, zwariowany ten weekend i tydzień też się pracowicie zaczął...

tak jak pisałam po USG ok, po sobotniej wizycie również, uzgodniłam z ginem, że będzie cięcie.

Mój urwis tak się wiercił, że ciężko było badanie zrobić, no ale się w końcu udało, chociaż podejrzeć się nie dał (tętno wyszło 163, i raczej jest po prawej, więc może jednak chłopak:)). Ma 59,2 mm (fotki w galerii). Przezierność karku ok, kość nosowa jest, ale z racji wieku gin zaleci żeby jednak zrobić jeszcze Pappa z krwi (jeśli mnie stać). I tak się biję z myślami czy robić czy nie bo to jednak jeszcze 350 zeta..

Ryzyko Trisomii 21 wyszło z USG 1:816, pozostałych 1:484 i 1:22047 więc w sumie niewielkie chyba. Robiła któraś z was ten test Pappa?

Volka, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

U mnie dziś na obiad zapiekanka z kurczaka z warzywami i ryż:) a własnie obaliłam śledziki w śmietanie, chyba apetyt mi wraca, więc trzeba zacząć się pilnować:) na mojej wadze nie przytyłam (61,5), za to u położnbyło 63, nie wiem dlaczego taka różnica..

U mnie z barku weny będzie pizza z Biedronki dziś :p

Sylvi kilka stron wcześniej wspominałyśmy o tej papp-ie. U mnie kosztuje to 200 zł, a i tak uważam że za dużo jak za badanie, które niewiele tak naprawdę pokazuje. Rozumiem, że ciążę prowadzisz prywatnie, skoro lekarz zaproponował jedynie zrobić badania na własną rękę? Bo jeśli na NFZ to w Twoim roczniku należy Ci się skierowanie i tyle! Właściwie to i prywaciarz gdyby wyraził dobrą wolę to mógłby takie wystawić.

volka ja mam 160 ale waga od 15 lat taka sama nic się nie zmienia taka przemiana materii

nailie ja dziś zupka pomidorowa z ryżem i kapustą włoską pychotka:-) a na drugie nie wiem mi wystarczy zupka a mojemu coś potem wymyślę :-p

sylvi mi lekarz powiedział że mogę zrobić jak chce więc zdecydowałam się na te z krwi dziś pobranie miałam 150 zł a w czwartek na 9 rano badanie 250 zł

reklama
arusiowa, no własnie prywatnie tylko chodzę i nie wiem czy jego skierowanie byłoby honorowane, pewnie nie. nic, pomyślę jeszcze, pogadam z mężem, ale masz rację, niewiele wnosi, bo pokazuje tylko ryzyko.

Do góry