reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Pierwszy tydzień po wizycie zawsze chodze zadowolona i sie ciesze a ten weekend przed wizyta to zawsze masakra. Kolejna wizyta 7.09 :o juz sie doczekać nie moge [emoji14]

reklama
A mnie dziś od rana bardzo bolą i ciągną pachwiny:( wzięłam nospę, ale nie przechodzi..dobrze że jutro USG bo już zaczynam się niepokoić...chyba wrócę do łóżka..

Volka no tak, do bliźniąt ten zabobon nie ma zastosowania :rofl2:

Edit i jak dziś maluch z kupkami?

Mała_Mi ja też wizytuję 7 i liczyłam że mi szybciej czas będzie leciał :sorry: Im bliżej do wizyty tym gorzej, a to jeszcze tyle dni... Mam nadzieję że normalnie mi zrobią usg, bo do tej pory miałam jedno i to takie, na którym nic nie widziałam :zawstydzona/y:

Sylvi odpoczywaj ile się da :tak:

A ja mam nowy objaw, cycki zaczęły być tkliwe :-D Wam już pewnie dawno to przeszło, a u mnie dopiero się zaczyna. Strach pomyśleć co będzie dalej :szok: Brzuch cały czas pobolewa jak pobolewał, z sennością bez zmian. Tylko słodycze mogę już jeść, w bardzo minimalnych ilościach, ale wchodzą :sorry:

Naile, na szczęście już powoli przechodzi wczoraj po obiedzie jak zrobił tak dopiero dziś nad ranem .. a przez ostatnie dni potrafiłam mu zmieniać po 14 pampersow na dobre ... Żadnych innych objawów nie miał tylko to plus katar i łączyłam to z ząbkowaniem, ale trwało to za długo i Pani w aptece była tak miła ,dała mi lek ,który jest na receptę jak jej opisałam objawy i powiedziałam ,że do lekarza mam dopiero na piątek .. pomogło po niecałej dobie .. także kamień z serca !
Jutro mam pobieranie krwi a w poniedziałek wizytę i juz tez siedzę jak na szpilkach ☺

Ja dzis ostatni dzien do pracy a jutro lecimy do Polski nareszcie ;) i mam wizyte u ginekologa we wtorek wiec mam nadzieje, ze nareszcie zobacze maluszka ! :)

Nailie jak to ? :o ja mam na kazdej wizcie usg robione. Krotkie zazwyczaj ale jest. Nie wiem czy nie jest to zwiazane z tym ze mam cukrzyce i sprawdzaja czy dzidzus rosnie praiwdlowo

Witam!Nie zaglądałam ostatnio bo ciągle zalatana jestem. Ja wczoraj byłam na usg genetycznym i jak narazie wszystko dobrze. Torbiel dalej mam do obserwacji bo nawet jej nie mierzył lekarz wiec zrobi to za miesiąc-oby tylko nie rosła. Mam tyłozgięcie wiec głowka byla tak wygieta ze ledwo co zmierzył fałd karku. Reszte wynikow dostane mailem. My niestety jeszcze nie wiemy co bo lekarz powiedzial ze sie nie da zobaczyc,choc mialam cicha nadzieje bo w poprzednich chyba dwóch ciazach na tym etapie juz byl w stanie powiedziec.

Co do ruchow dzidziusia to roznie to bywa,najczesciej kobiety ktore juz rodzily wczesniej odczuwaja je. Duzo tez zalezy od umiejscowienia lozyska. W poprzedniej mialam na przedzedniej scianie i bardzo pozno zaczelam czuc bo lozysko amortyzowalo ruchy.

Ja z objawow to mega zmeczenie odczuwam a mdlosci czasem. Ta ciaza mnie oszczedzila pod tym katem i cale szczescie bo musze normalnie funkcjonowac:)

Pozdrowka i milego dzionka:)

reklama
Edit1989 u mnie to samo... ostatnie dni tylko przebieram po kilkanascie pampersow dziennie:( tak mi szkoda tego mojego Brzdaca:( a najgorsze, ze u nas nie daja zadnego lekarstwa dla takich maluchow. Ratujemy sie wiec dieta...

No a ciagle kupki mojego dziecka + moje mdlosci = kolejny kilogram w dol. Lacznie juz prawie 5 kg.

Bylam wczoraj u naszego lekarza rodzinnego (prowadzi moja ciaze). Stwierdzil, ze jest za wczesnie zeby sluchac serduszka, krwiakiem sie nie przejal, pogratulowal i kazal przyjsc za 4 tyg. Nawet karty ciazy nie zalozyl...

Nailie moje piersi tez nadal tkliwe. I robia sie tak duze, ze w staniki sie nie mieszcze. Ale to akurat mnie cieszy;D

Do góry