reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

He ja piersi miałam przed pierwszą ciąża 75F . Po karmieniu wyglądały jak te co mają kobitki w Afryce -długie i cienkie. Teraz jak zaszłam w ciążę znów są duże i ładne .. ale boję się pomyśleć co będzie potem haha

reklama
Pani w aptece mi dala "Nikrofazyd" póki co dziś zrobił nad ranem i jedna później ,ale to już o wiele ładniejsze kupki ... ja z tego stresu tez nic nie mogłam przełknąć .. choć on ma normalny apetyt ,tak ja się przejęłam, że jem śniadanie i kolacje i to na przymus ehh

Edit dobrze że już się to normuje, moja córcia jak była młodsza to złapała rota - to była tragedia, jeszcze mi jeść nie chciała. Oczywiście tego nie leczyli, tylko trzeba było dożywiać kroplówkami i elektrolitami, których nie chciała tknąć :zawstydzona/y: Próbowaliśmy dawać jej smectę ale bez rezultatów. Na szczęście to była jej jedyna choroba jaką miała do tej pory, nie licząc jednego kilkudniowego gorączkowania i kataru.

Manka miłego wypoczynku :tak:

Mała_Mi ja chodzę na nfz, :sorry: standardowo jest (przynajmniej u mnie w przychodni) 1 usg na trymestr, plus ze 2 w pierwszym, żeby kontrolować czy wszystko ok, no chyba że jest coś nie tak to robią więcej

Słonko kciuki za torbiel oby nie rosła :tak:

Kubusiowa oby już te wszystkie nerwy z mdłościami przeszły.No mi urosły tylko odrobinę, ale szału się nie spodziewam,w poprzedniej ciąży tylko o rozmiar urosły :sorry:

Sorcee witaj :tak:

W pierwszej ciazy mialam usg moze z 5 razy, teraz jest nowy sprzet i jest w gabinecie wiec mam nadzieje ze bedzie czesciej.
Co do piersi to ja mam male, typowe A, teraz urosly to bedzie male B.

Naile , mój na szczęście jadł normalnie i pił . To jego pierwsze choróbsko i nie ukrywam bałam się ,że to coś poważnego ,ale mały w ogóle na chorego nie wyglądał . Ząbki swoją drogą tez mu wychodzą ,bo już ma takie spuchniete ale mięciutkie dziaselka (sama nie wiem czy to trójki czy czwórki ) wiec może to go osłabiło i coś załapał ...

Manka udanych wakacji i wizyty u ginekologa! !
sorcee witaj
ja zaraz do pracy, wczoraj powiedzialam kilku osobom w pracy - jakie zdziwienie.

edit przybij piątkę :-) mamy podobną cyckową historię ;) też przed poprzednią ciążą miałam czym oddychać, w ciąży dobiłam do miseczki G, a po karmieniu katastrofa.... na szczęście ogólnie "zwisy" się zmniejszyły do takiego B-C, więc nie ciągnęło się za bardzo :-D Teraz ładnie się wszystko zaokrągliło, menżu zachwycony, ja trochę mniej bo bolą jak cholera :baffled:
Z ciekawości spytam czy szczepiłaś młodego na rota? Ja swego szczepiłam i powiem Ci, że może w 100% nie chroni, ale przez 2.5 roku żłobka biegunkę taką do 1-2 dni miał może 3 razy w życiu...

Sorcee WITAJ! Co tak późno ;) ?

nailie ja też chodzę na NFZ i sobie chwalę. Fajny doktorek, sprzęt nowoczesny, gabinet przestronny świeżo po remoncie, normalnie trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno bo w ciemno się tam umówiłam.

sarna fajnie Ci, masz jeden kamień z serca za sobą ;) Ja jeszcze w pracy na wciągniętym brzuchu chodzę :laugh2: czekam na prenatalne żeby ogłosić nowinę. Zdziwią się, bo o ciążę od ponad roku mnie wszyscy podejrzewają przez oponkę którą fabrycznie mam i nawet Chodakowska nie pomogła mi w jej zwalczeniu ;)

Jak się spodziewałam nie zakwalifikowali mnie do prenatalnych refundowanych, bom za młoda :baffled: także odżałuję 2 stówki i pójdę sobie prywatnie, ale tylko na usg. Test pappa odpuszczam, nie chcę płacić kolejnych dwóch stówek za test który tak naprawdę niewiele wnosi, bo równie dobrze można urodzić dziecko z zespołem Downa przy teście pokazującym prawdopodobieństwo 1:3000, jak i urodzić zdrowe dziecko przy wyniku 1:20.

Ostatnia edycja:
reklama
Arusiowa rzeczywiście pappa jest do bani. Moja lekarka stwierdziła że nie ma sens tego robić. Nie rozumiem czemu nadal używane jest tak mało wiarygodne badanie skoro są już takie ze skutecznością ponad 99%

Do góry