reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja się muszę wypytać teraz na wizycie czy byłaby szansa, żeby jakieś badanie dodatkowe mieć za darmo a jak nie to trudno.
Moje cycki tak samo jak w pierwszej ciąży powiększyły się o rozmiar, czyli z dużego B do dużego C i są boskie :). Takie by mogły zostać. I tylko mam nadzieję, że tak jak poprzednio nie będe miała rozstępów ani żadnych zwisów heheh.

reklama
Arusiowa późno bo nie wiedziałam o istnieniu tego forum. Dopiero przy okazji szukania forum dla kobiet z cukrzyca ciążową natrafiłam na Was.

Ja będę miała badanie genetyczne i test Pappa w sobotę. Na test bym się pewnie nie zdecydowała ale mam wszystko na nfz wiec skorzystam.

Arusiowa nie szczepilam. W sumie pediatra nawet mi nie mówiła jakie są za i przeciw .. musze poczytać ,bo się w to nigdy nie zaglebialam...

Ja jutro na pobranie krwi ... tez Wam każą robić HIV i inne choróbska zakaźne ? Dla mnie bzdura jest to ,że w zeszłej ciąży robiłam badania na wskazanie jaka mam grupę krwi . W tej babka mówi ,żebym tez zrobiła bo nie mam dokumentu . No kurde mogę brać do szpitala poprzednia kartę ,tam jest doczepiony wynik .. nic tylko pieniądze tracić ..

W poniedziałek wizyta I juz się nie mogę doczekać , wczoraj mnie bolał bardzo brzuch ,aż czytałam jak wygląda zbliżające poronienienie. .

Arusiowa ja juz musialam bo brzuch duzy, pracuje w farmaceutyce, wiec chodzę w fartuchu, ktory sie ledwo dopina.
Edit ja juz tez mialam na choroby zakaźne i grupę krwi, na szczęście wszystkie wyniki w normie.

edit ja też już miałam badanie na HIV i inne zakaźne choroby, teraz to zalecenia są żeby robić. A co do grupy krwi to podobno jak raz się zrobi i się ma na papierze to wystarczy zawsze ten jeden pokazać, przecież nie zmieni nam się grupa z dnia na dzień :) Ja zrobiłam, bo nie miałam i moja pani doktor w kartę ciąży wpisała jaką mam, a ta kartkę mi oddała, żebym miała przy sobie :) A jak masz na jakiejś kartce doczepione to może po prostu idzie to odczepić? Szkoda wydawać pieniądze na coś co się nie zmienia.

Sorcee witaj:-)

Sarna a pracujesz w aptece ? Albo może orientujesz się jakie leki można a jakie nie w ciąży?

edit- co do badania krwi to nie miałam żadnych chorób zakaźnych :eek: 2 czy 3 skróty nawet nie wiem co oznaczają... a grupę krwi położna kazała przynieść z poprzedniej ciąży, całe szczęście że jej nie wyrzuciłam.

Znalazłam sposób na uporczywy ból głowy, zapodałam sobie dzisiaj kawę 3in1 i jak ręką odjął :tak:

Izik . Mi kazała HBS . WR I HIV póki co . No i grupę ,ale też jej odczepie z poprzedniej karty a nie będę płacić za to co wiem jaki wynik . Jak kawa Tobie pomogła na ból głowy to może miałaś niedocisnienie ? Mnie też wtedy boli jak mam niskie ☺

reklama
Do góry