reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja się muszę wypytać teraz na wizycie czy byłaby szansa, żeby jakieś badanie dodatkowe mieć za darmo a jak nie to trudno.
Moje cycki tak samo jak w pierwszej ciąży powiększyły się o rozmiar, czyli z dużego B do dużego C i są boskie :). Takie by mogły zostać. I tylko mam nadzieję, że tak jak poprzednio nie będe miała rozstępów ani żadnych zwisów heheh.

reklama
Arusiowa późno bo nie wiedziałam o istnieniu tego forum. Dopiero przy okazji szukania forum dla kobiet z cukrzyca ciążową natrafiłam na Was.

Ja będę miała badanie genetyczne i test Pappa w sobotę. Na test bym się pewnie nie zdecydowała ale mam wszystko na nfz wiec skorzystam.

Arusiowa nie szczepilam. W sumie pediatra nawet mi nie mówiła jakie są za i przeciw .. musze poczytać ,bo się w to nigdy nie zaglebialam...

Ja jutro na pobranie krwi ... tez Wam każą robić HIV i inne choróbska zakaźne ? Dla mnie bzdura jest to ,że w zeszłej ciąży robiłam badania na wskazanie jaka mam grupę krwi . W tej babka mówi ,żebym tez zrobiła bo nie mam dokumentu . No kurde mogę brać do szpitala poprzednia kartę ,tam jest doczepiony wynik .. nic tylko pieniądze tracić ..

W poniedziałek wizyta I juz się nie mogę doczekać , wczoraj mnie bolał bardzo brzuch ,aż czytałam jak wygląda zbliżające poronienienie. .

Arusiowa ja juz musialam bo brzuch duzy, pracuje w farmaceutyce, wiec chodzę w fartuchu, ktory sie ledwo dopina.
Edit ja juz tez mialam na choroby zakaźne i grupę krwi, na szczęście wszystkie wyniki w normie.

edit ja też już miałam badanie na HIV i inne zakaźne choroby, teraz to zalecenia są żeby robić. A co do grupy krwi to podobno jak raz się zrobi i się ma na papierze to wystarczy zawsze ten jeden pokazać, przecież nie zmieni nam się grupa z dnia na dzień :) Ja zrobiłam, bo nie miałam i moja pani doktor w kartę ciąży wpisała jaką mam, a ta kartkę mi oddała, żebym miała przy sobie :) A jak masz na jakiejś kartce doczepione to może po prostu idzie to odczepić? Szkoda wydawać pieniądze na coś co się nie zmienia.

Sorcee witaj:-)

Sarna a pracujesz w aptece ? Albo może orientujesz się jakie leki można a jakie nie w ciąży?

edit- co do badania krwi to nie miałam żadnych chorób zakaźnych :eek: 2 czy 3 skróty nawet nie wiem co oznaczają... a grupę krwi położna kazała przynieść z poprzedniej ciąży, całe szczęście że jej nie wyrzuciłam.

Znalazłam sposób na uporczywy ból głowy, zapodałam sobie dzisiaj kawę 3in1 i jak ręką odjął :tak:

Izik . Mi kazała HBS . WR I HIV póki co . No i grupę ,ale też jej odczepie z poprzedniej karty a nie będę płacić za to co wiem jaki wynik . Jak kawa Tobie pomogła na ból głowy to może miałaś niedocisnienie ? Mnie też wtedy boli jak mam niskie ☺

reklama
Do góry