reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
nailie nie wiem jak Ty to robisz ze jesteś w stanie odpowiadać tylu osobom naraz, musisz robić jakieś notatki z kilku ostatnich stron :-D Niby się dostałam do endokrynologa, tzn umówiłam się na cito na piątek, ale lekarka zapisując mnie popatrzyła jak na wariatkę i skwitowała, że obniżone TSH w ciąży, zwłaszcza w pierwszym trymestrze jest fizjologicznie i nie rozumie czemu gin sieje panikę... Powtarzałam wczoraj badania i TSH, ft3 i ft4 ślicznie siedzą już w normach, także nie wiem czy w ogóle pójdę jej gitarę zawracać z takimi wynikami.

Co do ruchów to chyba nie ma się co licytować kiedy jest za wcześnie, kiedy za późno. Bo to jest baaaardzo indywidualna sprawa. Od siebie mogę napisać, że w poprzedniej ciąży praktycznie wcale ich nie czułam przez łożysko z przodu. Inni patrząc na mój brzuch widzieli jak się rusza, a u mnie kompletna znieczulica. Czułam tylko kiedy młody miał czkawkę :laugh2:

Sylvi dzięki, wychodzi na to że ślepa jestem :rofl2:

Arusiowa po prostu otwieram wątek na dwóch kartach w przeglądarce, na jednej przewijam co napisałyście, na drugiej piszę ;-) Na telefonie w aplikacji da się jednocześnie pisać i przewijać :tak:

Ja oczywiście te wszystkie teorie o płci traktuję z przymrużeniem oka, ale ciekawe czy się sprawdzi :rofl2:

Jej dziewczyny kilka dni tu nie zagladnelam i juz nie ogarniam .
Nie byłam aktywna bo moje dziecię dostało dużej ilości kupek ... trwa to już tydzień i nie miałam głowy do wchodzenia gdziekolwiek ...
W temacie jestem ,że piszecie o ruchach dziecka ja w pierwszej ciąży poczułam w17 tyg i 5 dni dodam ,że jestem szczupła osoba ☺
Naile ja choruje na hashimoto i chodzę prywatnie do ginekolog ,która jest też endogrynologiem i jak zawsze tsh miałam za wysokie i przyjmowałam hormony tak po karmieniu mam niskie . Wynik 0.041 i mówi że to normalne ,że na poczatku ciąży jest za niskie . Ale co dwa tyg musze je kontrolować z racji tego że mam Hashimoto i pierwszy raz taki wynik ..☺

Siemka

Hania rzeczywiście była z lewej strony. Teraz na usg genetycznym gin też bardziej z lewej str jeździł po brzuchu.

No i z tętna dzidzi też mi dziewczynka wychodzi.

Ale ja też z przymrużeniem oka patrzę na te przesady co do płci

reklama
Do góry