reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

U mnie tez waga stoi w miejscu :) Jutro 9tyd dopiero ale mozna powiedziec ze zauwazylam roznice w brzuchu bo zawsze mialam plaski :)
Nie mam zadnych mdlosci w dalszym ciagu, zadnych wymiotow, czasem tylko cos co zjem to mi jakos nie podejdzie i po prostu przestaje, a tak to super sie czuje oby tak dalej :) I dlatego wszyscy u mnie typuja chlopczyka ;)

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie waga się waha czasem 1 na minusie czsem tyle co startowo. A brzuch mega. Na razie nie ujawniam się w pracy, zakładam luźniejsze ciuchy, ale nie wiem jak długo tak pociągnę. W spodniach się nie dopinam, dobrze że ciepło to w spódnicach chodzę. Kupiłam ostatnio taką na gumkę i legginsy ciążowe.

Sylwia pierwszy raz spotykam się z obstawianiem płci przez lekarza na tak wczesnym etapie :szok: zazwyczaj poniżej 14-15 tc nawet nie próbują zgadywać bo wcześniej babska łechtaczka u płodu wygląda jak mały siusiak :-p.

Sylwia- to strasznie szybko to stwierdzila, ja niedawno czytalam, ze dopiero od 12 tyg. mozna zauwazyc narzady plciowe.

Sylwia super wieści :tak: Nieźle że tak wcześnie coś zauważyłyście! Mi w 11 czy tam 13 tygodniu nic nie chciał zdradzić co tam siedzi, bo za wcześnie, mimo że niejedna osoba się w takim terminie dowiaduje o płci. Pierwszy synek kiedy się ukazał?

U mnie synek ukazał się jako pan na usg końcówka 10 tc początek 11tc tak mniej więcej i się sprawdziło. Jakoś się specjalnie nie nastawiam, bo pomyłki w usg to chleb powszedni. W dodatku dla mnie liczy się zdrowie dziecka a nie jego płeć. Moje znajome, które chodziły do mojej dr też wcześnie wiedziały o płci, ale tylko męskiej, na żeńską dłużej czekały, tak do 16/17tc. Moja dr oczywiście zabezpieczyła się mówiąc, że to jeszcze wcześnie, że może się zmienić, ale po minie i głosie widać było pewność. Cóż lata pracy swoje ma, ordynatorem w św Zofii jest więc może ze swojej praktyki potrafi wcześnie przewidywać płeć. Zobaczymy, jestem ciekawa czy się okaże to prawdą. Póki co za pierwszym razem się nie myliła, zobaczymy jak teraz. :-)

Dziewczyny znacie jakieś sprawdzone sklepy z odzieżą ciążową online? Zamówiłam wczoraj jeansy na Zalando, zapłaciłam, a dziś dostałam maila, że zamówienie anulowane, bo nie ma już tych spodni...porażka, teraz mi tylko kasę przetrzymają.

Sylwia- ja to się już na nic nie chcę nastawiać. Ok.15 tygodnia i potem ok.20 było potwierdzone drugi raz, że są dwie dziewczynki. W 25 tygodniu poszłam na USG 4D i zobaczyłam 2 chłopców! ;)

reklama
Mi przez cala ciaze mowiono, ze bedzie dziewczynka. Synus ujawnil sie dopiero po porodzie ;) dlatego tym razem nie uwierze tak latwo w usg ;)

Sylvi ja w pierwszej ciazy dzinsy kupowalam tylko w h&m. Mega wygodne. Teraz tez na pewno tam kupie:)

A co do wagi - u mnie 3 kg na minusie. Pewnie przez stres i mdlosci..

Do góry