reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja w pierwszej ciąży byłam przekonana że będzie chłopak, ale to nie przeczucie tylko dlatego że w rodzinie męża od 3 pokoleń sami chłopcy się rodzili. Jak nam lekarz na połówkowym powiedział że dziewczynka to kazaliśmy mu jeszcze raz sprawdzać ;) Teraz też nie mam przeczuć, mąż chce drugą córkę, w sumie to bardziej ekonomicznie by było :) Hania chce brata żeby mąż miał chłopaka do towarzystwa :)

reklama
Moje objawy to żadne w porownaniu do tego jak slysze jak dziewczyny przechodza. Mam piekne paznokcie wlosy i skore. Po cichu licze ze bedzie synus mamusi :D a moj mowi ze wolałby chyba pierwsza corcie. Zreszta najwazniejsze zeby zdrowe było i sie szczesliwie urodziło:)

nailie jezeli okazalo by sie ze to dzoewczynka to ja i tak bym roZowych ubranek nie kupowala i to samo by bylo przy chlopcu staralabym sie niebieski zminimalizowac najabardziej jak sie da. Ubranek unisex w Irlandii jest duzo, ale to dzieki temu, ze duzo osob tutaj nie zna plci.

Zreszta ja wczoraj bylam w sklepie po spodnie dla siebie i zaszlam oczywiscie na sekcje dla bobasow i bylam w szoku ile ubranek jest wlasnie w neutralnych kolorach (co mnie bardzo cieszy) ;)

A co do traktowania dziecka osobowo to ja je tak traktuje bo zdaje sobie sprawe, ze to jest zywa istota i to juz wystarczy.

MalaMi ja tez mam teraz super paznokcie (wogole sie nie lamia) a wlosy mam tak lsniace jak nigdy ;))

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Juana no tak, 2 córka to na pewno ekonomiczniej by było ;-) Ile starsza ma lat?

Natka
oczywiście że to żywa istota, chodziło mi o skonkretyzowaną osobę bardziej zidentyfikowaną, znów nie wiem jak to ująć, więc mniejsza :rofl2: Fajnie że macie duży wybór w unisexach, jak ja szukałam u nas to albo proste białe, albo garstka beżowych, ale może ja ślepa jestem :sorry:

My bedziemy robic wyprawke raczej neutralna. Kolezanka miała robione usg 3d i cuda wianki od poczatku chłopak chlopak przy porodzie okazało sie dziewczynka. Poza tym neutralne kolory przydza sie dla rodzenstwa :)

Czesc wszystkim, witam nowa mamusie :)

Ja bede chciala znac plec, wlasnie tylko dlatego, zeby zrobic wyprawke :) Najwazniejsze, zeby bylo zdrowe. Ja mam przeczucia na chlopaka, i z kim bym nie rozmawiala to kazdy informuje mnie ze bedzie chlopak (bo nie masz objawow, bo sie nie powiekszasz, bo nie puchniesz itd). Zobaczymy ile w tym prawdy :p Moze faktycznie dziewczynki sprawiaja wiecej problemow mamusiom :D

reklama
u mnie znów mówią że dziewczynka, bo brzuch zaczyna wyżej rosnąć, pryszcze, itp.:)

a mnie dziś wzięło na oglądanie mebelków i spodobały mi się takie:

Zestaw_DALIA_Grey.jpg

Załączniki

• Zestaw_DALIA_Grey.jpg
    Zestaw_DALIA_Grey.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 52
Do góry