reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Asienkakk ty w 9 tyg jestes tak??

Ja mam przeczucie, ze chlopak, ale sie nie nastawiam. Co ma byc to bedzie ;).

My z moim wspolnie postanowilismy jeszcze zanim zaszlam w pierwsza ciaze , ze nie chcemy wiedziec i teraz tez sie tego trzymamy ;).

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Mi sie wydaje ze chłopak bedzie. Baba by mi takich problemow od poczatku nie robiła a na dodatek mam cere jakiej nie mialam od 16 roku zycia :o No ale najwazniejsze zeby było zdrowe :) Płec nie jest wazna

Bar Bra ale rośnie twój gigancik:) może chłopak będzie?;)

Witaj asieńka!

Natka, mnie boli kość ogonowa, ale rano po nocy, potem jak rozchodzę jest lepiej, w pierwszej ciąży i po ciąży też tak miałam.

Ja w pierwszej ciąży czułam że będzie chłopak, teraz nie mam jeszcze żadnego przeczucia, ale smaki takie same jak przy chłopaku i cera też uległa polepszeniu. Młody pokazał się już na genetycznym, więc może i teraz coś zobaczymy:) ale to i tak tylko na 50 %..

ja dziś kolejny dzień z mdłościami, brzuch pobolewał ale po nospie przestał. jakieś czarne myśli mam ostatnio, za długi odstęp między wizytami chyba:)

Dziękuję za miłe powitanie:-) Natka90 tak, 9 tydzień, próbuję wstawić ten głupi suwak ale jakieś błędy wyskakują:wściekła/y: ja mam cerę od początków ciąży baaardzo trądzikową, ledwo mi się rok temu udało pozbyć i znów... no ale jakoś wytrzymam przecież;-)

sylvi zobaczymy co będzie to będzie :-)

wita, nową mamusie :tak:

Ja dziś prawie cały dzień coś załatwiałam i jutro to samo pakowanie paznokcie brwi fryzjer itp a potem wieczorkiem pizza ze znajomymi :p

a no i zapomniałam mam lekką anemię więc dał mi jakieś tabletki chude mięso i sałatki mam jeść i powinno być ok :-)

wrzuciłam też zdj. maluszka i zmykam do łóżeczka bo o 8 wstaje na paznokcie :-p

Mi sie marzy druga dziewczynka, ale moj m skutecznie mi to wybija z: glowy bo w pierwszej ciazy strasznie chcialam chlopca i teraz mowi, ze bedzie podobna sytuacja- chce dziewczynke, bedzie chlopak. Przeczucia brak.

Ja marzyłam o córkach zawsze i przy bliźniakach byłam przekonana, że będą dziewuszki a tu klops :p. Teraz nie mam żadnego przeczucia, ale nie chcę też się nastawiać żeby nie było rozczarowania :p.
Ale jedyne co to zauważyłam, że ta ciąża jest zupełnie inna. W pierwszej nie miałam praktycznie żadnych objawów. Czułam się po prostu świetnie przez całą ciąże, twarz wyglądała ładnie, włosy też a teraz nie dość, że pełno objawów typu mdłości, bóle, zmęczenie to jeszcze na buzi trądzik :/.

Barbra gratulacje dużego szkraba, ja też wizytuję 7.09 :tak: A u lekarza obsuwa niezła :szok:

Dzastibasti ja miałam genetyczne dowcipnie robione, ale nie pamiętam który to był tydzień, 11 czy 13, musiałabym zajrzeć w papiery

Arusiowa może inni tez mieli problem z trafieniem :-D

Asieńkakk witaj :tak:

Edit ja płeć ostatecznie poznałam w 31 tygodniu, dramat :sorry: Na połówkowym mała tak się chowała, że gin uznał że z jego doświadczenia zazwyczaj baby są takie wstydliwe i raczej nic męskiego nie rzuciło mi się w oczy przy tym wierceniu i się nie pomylił :sorry: Ale góra dał 60% żeby się nie nastawiać, jeszcze moja teściowa poszła nie wiem po co do wróżki i cały czas gadała że chłopak będzie :rofl2:

Natka różnica niby żadna jaka płeć, ale dla mnie to było traktowanie dziecka bardziej osobowo, nie wiem jak to ująć :sorry: No i kwestia wyprawki, wbrew pozorom ciężko jest trafić na unisexy które byłyby ładne, a wszystko w sklepach albo różowe w kwiatki albo niebiesko szare w samochody :sorry: Z drugiej strony jak człowiek nie wie tyle czasu to nie nastawia się na konkretną płeć, w razie niespodzianki z inną płcią nie ma szoku :rofl2:

Co do przeczuć w 1 ciąży na początku byłam pewna że to chłopak, jak minął 1 trymestr to mi się odmieniło i teraz chyba mam to samo... Tylko zastanawia mnie to, że teraz nie mam praktycznie żadnych objawów, z Laurą, za przeproszeniem rzygałam jak kot, schudłam 7 kg, a teraz nic, leciutkie mdłości co jakiś czas jak czegoś nie zjem... Wtedy nie mogłam na mięso spojrzeć, niczego powąchać bo była tragedia, teraz mięso mi nie przeszkadza, ale za to ze słodkich rzeczy to tylko owoce, zapachy są dla mnie neutralne. Acha i co chwilę zamiast mdlić to mi się odbija :sorry: Tak samo jest tylko ze spaniem i pobolewaniem brzucha. Mój P chce drugą babę, twierdzi że chłopaka nie robił :-D Dla mnie to obojętne, najwyżej sobie poszaleję z ciuchami chłopięcymi ;-) Wózki mamy w neutralnych kolorach, pokój małej zrobiony na dżunglę, więc przez kilka pierwszych lat się nie pogryzą :sorry:

edit: pisałam że mi słodkie rzeczy mało co wchodzą, a teraz zjadłam całe pudełko ciasta jakie sobie do pracy zabrałam :sorry: Ale pączek wczoraj mi nie wchodził, dziwna ta ciąża :-D

reklama
Ja w pierwszej ciąży odrazu czułam , że noszę faceta ☺ teraz mam podobnie zero objawów . Choć czasem mnie mdli w tamtej zero .. jadłam najwięcej słodyczy , a teraz jem słodkie , ale też mam na kwasy ochotę ... a i choć mąż mówi ze będzie syn bo wyladnialam tak ja widzę ze mnie wysypało na ciele i łudzę się, że dziewucha ☺. Choć podświadomie mowie per On !

Do góry