reklama
Juana@
Fanka BB :)
Ja też się wybieram w tym tygodniu na badania i przeraża mnie opcja wyjścia z domu naczczo. Teraz pierwsze kroki to kuchnia i zjedzenie czegokolwiek żeby nie mdliło. Ja poprzednio nie musiałam pić glukozy, kazali zjeść porzadne śniadanie i przyjść za godzinę.
asia1989
Zaciekawiona BB
————— I TRYMESTR—————
1 miesiąc ciąży – od 1 do 4 tygodnia
2 miesiąc ciąży – od 5 do 8 tygodnia
3 miesiąc ciąży – od 9 do 12 tygodnia
————— II TRYMESTR—————
4 miesiąc ciąży – od 13 do 17 tygodnia
5 miesiąc ciąży – od 18 do 22 tygodnia
6 miesiąc ciąży – od 23 do 26 tygodnia
————— III TRYMESTR—————
7 miesiąc ciąży – od 27 do 30 tygodnia
8 miesiąc ciąży – od 31 do 35 tygodnia
9 miesiąc ciąży – od 36 do 40 tygodnia
1 miesiąc ciąży – od 1 do 4 tygodnia
2 miesiąc ciąży – od 5 do 8 tygodnia
3 miesiąc ciąży – od 9 do 12 tygodnia
————— II TRYMESTR—————
4 miesiąc ciąży – od 13 do 17 tygodnia
5 miesiąc ciąży – od 18 do 22 tygodnia
6 miesiąc ciąży – od 23 do 26 tygodnia
————— III TRYMESTR—————
7 miesiąc ciąży – od 27 do 30 tygodnia
8 miesiąc ciąży – od 31 do 35 tygodnia
9 miesiąc ciąży – od 36 do 40 tygodnia
Mała_Mi_89
Starsze babcie by mnie zlinczowały. Daj spokoj. Dziewczyny z naprawde duzymy brzuszkami czekały bo mowia ze nie beda sie bic ze starymi babami.
nailie
Ironia no właśnie piłam rano ale może za mało Najgorsze że nie mogę zdzierżyć smaku wody bo od razu mnie mdli
LaLuna ojej glukoza, pyszności Ja pamiętam tylko jak mi się w głowie kręciło, ciężko było usiedzieć w miejscu.
Mała Mi wczesniej Ci na podstawowych badaniach wyszedł podwyższony cukier że tak wcześnie kazali robić krzywą?
Ja pierwsza nie wchodziłam, przede mną były 2 kobiety w widocznej ciąży, co ja tam będę się pchać jak w miarę ok się czułam, a kolejka idzie szybko Najbardziej mi się śmiać chce z tych wszystkich ludzi (najczęściej widzę chłopów z czteropakiem piwa) co idą w sklepach do kas dla uprzywilejowanych i jeszcze burczą pod nosem że ktoś idzie przed nich w kolejkę, bo się należy
LaLuna ojej glukoza, pyszności Ja pamiętam tylko jak mi się w głowie kręciło, ciężko było usiedzieć w miejscu.
Mała Mi wczesniej Ci na podstawowych badaniach wyszedł podwyższony cukier że tak wcześnie kazali robić krzywą?
Ja pierwsza nie wchodziłam, przede mną były 2 kobiety w widocznej ciąży, co ja tam będę się pchać jak w miarę ok się czułam, a kolejka idzie szybko Najbardziej mi się śmiać chce z tych wszystkich ludzi (najczęściej widzę chłopów z czteropakiem piwa) co idą w sklepach do kas dla uprzywilejowanych i jeszcze burczą pod nosem że ktoś idzie przed nich w kolejkę, bo się należy
Juana@
No różnie to jest z tymi kolejkami. Ja ostatnio czekałam ale dobrze się czułam, teraz na pewno będzie gorzej. Z drugiej strony trochę rozumiem osoby e kolejce bo kiedyś jak czekałam to co parę minut przychodziła ciężarna i kolejka się wydłużała ponad miarę.
kate009
nailie ja nie wiem właśnie, coś mi się kojarzyło że w 1 ciąży nie płaciłam za wyniki,bynajmniej takich kwot... ale p. pielęgniarka stwierdziła, że nawet jakbym miała od ginekologa, czy od Boga to one są płatne tak czy siak tylko podstawowa morfologia, mocz za free, a te toxo czy inne normalnie... dziwne ...
ja zbieram sie żeby poinformować dyrekcję i jakoś nie mogę zebrać się na odwagę....
ja zbieram sie żeby poinformować dyrekcję i jakoś nie mogę zebrać się na odwagę....
Mała_Mi_89
Tak wyszlo mi minimalnie ponad norme bo bylo norma 5.5 a mi wyszlo 5.6 i ginekolog uznała ze to podstawa do robienia dalszego badania. Wiadomo nieleczona cukrzyca w ciazy ma powazne konsekwencje
reklama
nailie
Kate009 teraz skojarzyłam że miałam dziś robione hiv i przeciwciała anty rh i wysyłają to do diagnostyki, u siebie nie robią, ale też kasy nie chcieli, więc może co przychodnia to inna zasada... Może im się kasa już skończyła na ten rok na badania Chodzisz państwowo, tak? && za odwagę, będzie dobrze, pamiętaj że jesteś chroniona prawem i nic Ci nie mogą zrobić
Mała Mi o to masz czujnego lekarza I wyszła Ci cukrzyca? Jesteś na diecie? Mi w poprzedniej ciąży wyszła minimalnie podwyższona glukoza na krzywej cukrowej po 1 godzinie, ale gin uznał że jest ok, po 2 godzinach wynik był w normie... Ciekawe co mi teraz wyjdzie, bo w podstawowych badaniach miałam bardzo blisko górnej granicy normy, a jeszcze w rodzinie sporo diabetyków.
Mała Mi o to masz czujnego lekarza I wyszła Ci cukrzyca? Jesteś na diecie? Mi w poprzedniej ciąży wyszła minimalnie podwyższona glukoza na krzywej cukrowej po 1 godzinie, ale gin uznał że jest ok, po 2 godzinach wynik był w normie... Ciekawe co mi teraz wyjdzie, bo w podstawowych badaniach miałam bardzo blisko górnej granicy normy, a jeszcze w rodzinie sporo diabetyków.