reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

ja dzisiaj bez kolejki, bo byłam pierwsza :) ale za to zapłaciłam 200 zł...
mdliło mnie okropnie przez to, że nie jadłam śniadania, ale cieszę się, że mam z głow i czekam już tyko na wizytę.

reklama
Ja też się wybieram w tym tygodniu na badania i przeraża mnie opcja wyjścia z domu naczczo. Teraz pierwsze kroki to kuchnia i zjedzenie czegokolwiek żeby nie mdliło. Ja poprzednio nie musiałam pić glukozy, kazali zjeść porzadne śniadanie i przyjść za godzinę.

————— I TRYMESTR—————
1 miesiąc ciąży – od 1 do 4 tygodnia
2 miesiąc ciąży – od 5 do 8 tygodnia
3 miesiąc ciąży – od 9 do 12 tygodnia
————— II TRYMESTR—————
4 miesiąc ciąży – od 13 do 17 tygodnia
5 miesiąc ciąży – od 18 do 22 tygodnia
6 miesiąc ciąży – od 23 do 26 tygodnia
————— III TRYMESTR—————
7 miesiąc ciąży – od 27 do 30 tygodnia
8 miesiąc ciąży – od 31 do 35 tygodnia
9 miesiąc ciąży – od 36 do 40 tygodnia

Ironia no właśnie piłam rano ale może za mało :sorry: Najgorsze że nie mogę zdzierżyć smaku wody bo od razu mnie mdli :sorry:

LaLuna ojej glukoza, pyszności :rofl2: Ja pamiętam tylko jak mi się w głowie kręciło, ciężko było usiedzieć w miejscu.

Mała Mi wczesniej Ci na podstawowych badaniach wyszedł podwyższony cukier że tak wcześnie kazali robić krzywą?

Ja pierwsza nie wchodziłam, przede mną były 2 kobiety w widocznej ciąży, co ja tam będę się pchać jak w miarę ok się czułam, a kolejka idzie szybko :sorry: Najbardziej mi się śmiać chce z tych wszystkich ludzi (najczęściej widzę chłopów z czteropakiem piwa) co idą w sklepach do kas dla uprzywilejowanych i jeszcze burczą pod nosem że ktoś idzie przed nich w kolejkę, bo się należy :sorry:

No różnie to jest z tymi kolejkami. Ja ostatnio czekałam ale dobrze się czułam, teraz na pewno będzie gorzej. Z drugiej strony trochę rozumiem osoby e kolejce bo kiedyś jak czekałam to co parę minut przychodziła ciężarna i kolejka się wydłużała ponad miarę.

nailie ja nie wiem właśnie, coś mi się kojarzyło że w 1 ciąży nie płaciłam za wyniki,bynajmniej takich kwot... ale p. pielęgniarka stwierdziła, że nawet jakbym miała od ginekologa, czy od Boga to one są płatne tak czy siak:) tylko podstawowa morfologia, mocz za free, a te toxo czy inne normalnie... dziwne ...
ja zbieram sie żeby poinformować dyrekcję i jakoś nie mogę zebrać się na odwagę....

Tak wyszlo mi minimalnie ponad norme bo bylo norma 5.5 a mi wyszlo 5.6 i ginekolog uznała ze to podstawa do robienia dalszego badania. Wiadomo nieleczona cukrzyca w ciazy ma powazne konsekwencje

reklama
Kate009 teraz skojarzyłam że miałam dziś robione hiv i przeciwciała anty rh i wysyłają to do diagnostyki, u siebie nie robią, ale też kasy nie chcieli, więc może co przychodnia to inna zasada... Może im się kasa już skończyła na ten rok na badania :szok: Chodzisz państwowo, tak? && za odwagę, będzie dobrze, pamiętaj że jesteś chroniona prawem i nic Ci nie mogą zrobić :tak:

Mała Mi o to masz czujnego lekarza :tak: I wyszła Ci cukrzyca? Jesteś na diecie? Mi w poprzedniej ciąży wyszła minimalnie podwyższona glukoza na krzywej cukrowej po 1 godzinie, ale gin uznał że jest ok, po 2 godzinach wynik był w normie... Ciekawe co mi teraz wyjdzie, bo w podstawowych badaniach miałam bardzo blisko górnej granicy normy, a jeszcze w rodzinie sporo diabetyków.

Do góry