reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Sylvi- ja w poprzedniej ciąży miałam zlecane badania trzy razy, raz na trymestr. Chociaż słyszałam o takich lekarzach co kazali robić badania w każdym miesiącu.
volka- ja nadal nie potrafię patrzeć na mięso i słodycze ( czasem zjem jedno- z ledwością ), za to uwielbiam owoce w szczególności winogrona, dzisiaj zastąpiły mi obiad. Zauważyłam, że ostatnio robię go tylko dla m i córki, bo ja mało z tego zjem. Wczoraj dostałam w pracy trzy ciastka, z ledwością je zjadłam na raty oczywiście, bo nie chciałam urazić szefowej.

A ja się wzięłam za przetwory, dzisiaj zrobiłam parę słoików ogórków w zalewie ketchupowej a chodzi za mną jeszcze papryka, muszę poszukać na necie jakiś fajnych przepisów :-)

hej może najpierw nawiążę trochę do tematu:
ja ostatnią miesiączkę miałam 22.06 wg moich wyliczeń byłby dokładnie 12 tydz i 3 dni, ale wg obliczeń położnej dzisiaj mam pełne 12 tydz. a termin porodu to 26 luty
więc czekam z niecierpliwością na usg...
byłam u ginekologa, ale okazało się, że jeśli chcę usg to muszę jutro jechać do szpitala. no ale co przy okazji weszłam na samolot, bo dzisiaj delikatnie plamiłam, ale to dosłownie ze 2 plamki. Jak byłam tydzień temu u nurse to stwierdziła u mnie infekcje i dostałam globulki. no i może stąd te plamy wiec dzisiaj gin przepisał mi desphaston czy jakoś tak. jutro z samego rana jadę na usg do szpitala więc dziewczynki trzymajcie kciuki.!!!!!!!!!!
jak tutaj fajnie i ciepło rozkoszuję się pogodą!!
a Manka u nas tzn w uk jak byłam u położnej to powiedziała, że zasady się zmieniły co do słuchania serduszka i nie robią tego do 16 tygodnia, a jak byłam w 1 ciąży to było to możliwe - cóż wszystko się zmienia, zasady też.

A ja dziś cały dzień w trasie zakupy zakupy fryzjer załatwianie spraw przed wyjazdem i pierogi ruskie :p

mi na ostatniej wizycie u lekarza wyszło z usg tak samo jak z suwaczka zobaczymy jak będzie jutro :-)
dlatego na razie tego się trzymam

weszłam na bellybestfriend i tam mi wyszło 11t ale narazie trzymam się według usg

Ja miałam totalnie nieregularne cykle ale mierzyłam temp i śluz sprawdzałam wg metody Billingsow i dokładnie wiem kiedy była owulacja i który tydzień i moje wyliczenia pokrywają się z usg i mam dziś 10 t 3 d :) w środę wizyta! Moja pani dr robi usg na każdej wizycie bo ma w gabinecie aparat itd wiec zobaczę dzieciątko! :)

Chciałam dziś popisać z wami więcej niż zwykle ale lipa padam z nóg oczy mi się zamykają kładę się do łóżka z filmem a potem jak wstanę siusiu to pewnie go wyłącze:-)

reklama
dzien dobryyy :D

ale sie wyspałam :-D dzisiaj z podwójną siłą do pracy bo trzeba jak najwięcej zamknąć przed wyjazdem :D

wczoraj przyjechała do mnie kuzynka z rodzinką i okazało sie ze tez jest w ciazy :D tylko 2 tygodnie za nami :-D :-D:-D wiec musimy same szukac ciuszków bo trudno bedzie sie podzielić :-D:-D

Do góry