reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

hej może najpierw nawiążę trochę do tematu:
ja ostatnią miesiączkę miałam 22.06 wg moich wyliczeń byłby dokładnie 12 tydz i 3 dni, ale wg obliczeń położnej dzisiaj mam pełne 12 tydz. a termin porodu to 26 luty
więc czekam z niecierpliwością na usg...
byłam u ginekologa, ale okazało się, że jeśli chcę usg to muszę jutro jechać do szpitala. no ale co przy okazji weszłam na samolot, bo dzisiaj delikatnie plamiłam, ale to dosłownie ze 2 plamki. Jak byłam tydzień temu u nurse to stwierdziła u mnie infekcje i dostałam globulki. no i może stąd te plamy wiec dzisiaj gin przepisał mi desphaston czy jakoś tak. jutro z samego rana jadę na usg do szpitala więc dziewczynki trzymajcie kciuki.!!!!!!!!!!
jak tutaj fajnie i ciepło rozkoszuję się pogodą!!
a Manka u nas tzn w uk jak byłam u położnej to powiedziała, że zasady się zmieniły co do słuchania serduszka i nie robią tego do 16 tygodnia, a jak byłam w 1 ciąży to było to możliwe - cóż wszystko się zmienia, zasady też.

Chyba OM miałaś 22.05 a nie 22.06?

reklama
Tak, koleżanka już się poprawiła ;).
Laski, liczcie sobie same, po co Wam jakieś kalkulatory ;).
Mi jak byk wychodzi dzisiaj 11 tydzień i nie interesują mnie wyliczenia żadnych kalkulatorów ;).
To w końcu w którym się zaczyna ten 2 trymestr? 13 czy 14?

hehe ale odwaliłam numer miałam z powerem wstać do pracy no i wstałam o tej 5:50 zjadlam sniadanie i poszłam spać dopiero teraz sie obudziłam haha :D :-D

Kate009 ja chodzę na nfz, także wszystko z badań za free. Jeszcze przychodnia do której chodzę ma swoje laboratorium, może też to ma znaczenie jeśli chodzi o płatność

Izik zaintrygowałaś mnie tymi ogórkami w zalewie ketchupowiej ;-) U mnie póki co kiszone się tworzą, mieliśmy robić zwykłe konserwowe i curry, ale jakoś czasu nie ma :zawstydzona/y:

Sarna miłych widoków, czekamy na relacje :tak: U nas dziś chłodniej, aż chce się żyć, ciesz się że nie przyjechałaś na te największe upały :szok:

Ironia ale fajnie, będą dzieciaki w tym samym wieku :tak:

Dla mnie 2 trymestr zaczyna się w 13 tygodniu, a ściślej po ustaniu tych najgorszych dolegliwości, w sumie czy to ważne kiedy? ;-) Najgorszy jest i tak trzeci trymestr, który może się ciągnąć w nieskończoność, tym bardziej jak dziecko ma w nosie wyliczoną przez lekarza datę porodu :sorry: Ja wyliczałam z różnych suwaczków termin to mam rozbieżność 19-24 marca, z tym że ostatnio miałam zawirowania ze spóźniającymi się @, dopiero od 2 miesięcy pojawiała się po 31 dniach... Próbowałam wyliczyć też wg dnia zapłodnienia, bo mam baardzo duże podejrzenia kiedy mogłoby się to stać, to mi wyszło tak samo jak z terminu z om z większości kalkulatorów, 19 marzec. A na usg dziecko młodsze o 5 dni

Ja dziś też po pobraniu krwi i po raz kolejny piguła marudziła że gęsta krew i wolno leci, z 10 minut tam siedziałam :confused: Też tak macie?
A najgorsze dla mnie to nie samo pobieranie tylko fakt że nic nie można wcześniej zjeść :no:

Ostatnia edycja:
Mi też obliczenia pokrywają się ze suwaczkiem. Wczoraj też czytałam jak rozwija się ciąża tydzień po tygodniu i aż się boję, bo apogeum mdłości przypada na 9- 10 tydzień:eek: Te realne sny, o których pisałyście to też podobno normalne.
Ja wybieram się na pobieranie krwi za tydzień i też bardziej mnie martwi, że pójdę tam z pustym żołądkiem i nie wiadomo ile odstoję w kolejce:szok: Ale pobierania krwi się nie boję, bardziej przeraża mnie badanie krzywej cukrowej ok. 20 tc- wypić tą glukozę blee, na samą myśl mnie naciąga...

Ja glukoze piłam w 7 tc wiec masakra. Mdlosci bo pusty zołądek plus mdłości od takiej ilosci cukru ( na poczatku ciazy na slodkie nie moglam nawet patrzec) plus to czekanie. Brrrr okropne to było :/

reklama
Do góry