reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Mi w środę usg pokazało równy 12 tydzień. Ja liczę jak moj gin.- jutro zakończy sie wg kalendarza 12 tygodni (om 26.05) pełnych - od wtorku do wtorku - więc bede w 13 tygodniu ciąży.
ale myślałam że drugi trymestr to dopiero od 14 tyg.. nie znam sie : )

Kate to wg mojego kalkulatora z wpisana twoja data pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. On oblicza date od prawdopodobnego poczecia. Jak dodasz 2 tyg to wychodzi tydzien ciazy.

Wg niego od poczecia w twoim przypadku minelo 10t 1d + 2t = 12t1d

uploadfromtaptalk1439823735358.jpg

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1439823735358.jpg
    uploadfromtaptalk1439823735358.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 54
kate wg mojego kalkulatora jestes w 13:), natka dziś zaczyna 12 a Volka jutro:). Suwaczek pokazuje pełne 12 tygodni, jutro już będzi 12 t 1 d, czyli zaczyna się 13 tydzien

Ja jak byłam na ostatnim USG to wychodził mi z Om 10t5d z USG to 10t6d ( w karcie ciąży mam napisane 10/11 tydzień). Dzisiaj mi wychodzi 11t4d i tak samo mi z suwaczka wychodzi :D termin porodu pani ginekolog wyliczyła na 3.03 (ostatnia miesiączka 28.05) a w kalkulatorach to wychodzi mi rożnie poród 2.03 albo 3.03 a na jednym nawet wyszło mi 7.03. Ja ufam temu co wyliczyła pani doktor :-)

reklama
Do góry