reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Sylvi- ja w poprzedniej ciąży miałam zlecane badania trzy razy, raz na trymestr. Chociaż słyszałam o takich lekarzach co kazali robić badania w każdym miesiącu.
volka- ja nadal nie potrafię patrzeć na mięso i słodycze ( czasem zjem jedno- z ledwością ), za to uwielbiam owoce w szczególności winogrona, dzisiaj zastąpiły mi obiad. Zauważyłam, że ostatnio robię go tylko dla m i córki, bo ja mało z tego zjem. Wczoraj dostałam w pracy trzy ciastka, z ledwością je zjadłam na raty oczywiście, bo nie chciałam urazić szefowej.

A ja się wzięłam za przetwory, dzisiaj zrobiłam parę słoików ogórków w zalewie ketchupowej a chodzi za mną jeszcze papryka, muszę poszukać na necie jakiś fajnych przepisów :-)

hej może najpierw nawiążę trochę do tematu:
ja ostatnią miesiączkę miałam 22.06 wg moich wyliczeń byłby dokładnie 12 tydz i 3 dni, ale wg obliczeń położnej dzisiaj mam pełne 12 tydz. a termin porodu to 26 luty
więc czekam z niecierpliwością na usg...
byłam u ginekologa, ale okazało się, że jeśli chcę usg to muszę jutro jechać do szpitala. no ale co przy okazji weszłam na samolot, bo dzisiaj delikatnie plamiłam, ale to dosłownie ze 2 plamki. Jak byłam tydzień temu u nurse to stwierdziła u mnie infekcje i dostałam globulki. no i może stąd te plamy wiec dzisiaj gin przepisał mi desphaston czy jakoś tak. jutro z samego rana jadę na usg do szpitala więc dziewczynki trzymajcie kciuki.!!!!!!!!!!
jak tutaj fajnie i ciepło rozkoszuję się pogodą!!
a Manka u nas tzn w uk jak byłam u położnej to powiedziała, że zasady się zmieniły co do słuchania serduszka i nie robią tego do 16 tygodnia, a jak byłam w 1 ciąży to było to możliwe - cóż wszystko się zmienia, zasady też.

A ja dziś cały dzień w trasie zakupy zakupy fryzjer załatwianie spraw przed wyjazdem i pierogi ruskie :p

mi na ostatniej wizycie u lekarza wyszło z usg tak samo jak z suwaczka zobaczymy jak będzie jutro :-)
dlatego na razie tego się trzymam

weszłam na bellybestfriend i tam mi wyszło 11t ale narazie trzymam się według usg

Ja miałam totalnie nieregularne cykle ale mierzyłam temp i śluz sprawdzałam wg metody Billingsow i dokładnie wiem kiedy była owulacja i który tydzień i moje wyliczenia pokrywają się z usg i mam dziś 10 t 3 d :) w środę wizyta! Moja pani dr robi usg na każdej wizycie bo ma w gabinecie aparat itd wiec zobaczę dzieciątko! :)

Chciałam dziś popisać z wami więcej niż zwykle ale lipa padam z nóg oczy mi się zamykają kładę się do łóżka z filmem a potem jak wstanę siusiu to pewnie go wyłącze:-)

reklama
dzien dobryyy :D

ale sie wyspałam :-D dzisiaj z podwójną siłą do pracy bo trzeba jak najwięcej zamknąć przed wyjazdem :D

wczoraj przyjechała do mnie kuzynka z rodzinką i okazało sie ze tez jest w ciazy :D tylko 2 tygodnie za nami :-D :-D:-D wiec musimy same szukac ciuszków bo trudno bedzie sie podzielić :-D:-D

Do góry