reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Zjadłam pół bułki i znowu wszystko do kibelka. Bleeee :(. Leżę i nie mogę się ruszyć tak mi słabo. Kot pije sobie kawe z mojego kubka, świetnie...
Nailie- w poniedziałek nie chcieli iśc, były cyrki w przedszkolu, wczoraj poszli normalnie i myslałam, że będzie wszystko dobrze no a dzisiaj znowu w przedszkolu cyrk. Tak jak cały rok zeszły pięknie chodzili tak teraz po wakacjach im się totalnie odwidziało :/

reklama
ironia ja też mam cały czas straszne sny ostatnio we śnie trafiłam do szpitala z krwawieniem a leżał tam kumpel z pracy też i pytał czy wrócę do pracy bo dużo roboty jest :-pspa też by mi się przydało ale to może jak z urlopu wrócę :-)

volka mi na razie nic nie wspominał o prenatarnych mam chociaż nadzieję że mi kartę przed urlopem założy ale jak was czytałam to wątpię bo miałyście więcej badań zleconych niż ja do tej pory :-(

nailie nie wiem do końca jak to jest ale moja kuzynka miała konflikt i od początku była ciąż zagrożona na tabletkach itp

Eviczek 3mam kciuki, zeby wszystko bylo ok.

Ja tez mam bardzo wyrazne sny i wyjatkowo logiczne czasami (co sie malo kiedu zdarza)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Nailie ja mam konflikt serologiczny, ale lekarz nie zlecał mi jakiś dodatkowych badań i nie dawał leków. Po pierwszym porodzie dostałam zastrzyk z immunoglobuliną i mój gin mówi, że wszystko w porządku.

Laski, już 5 razy wymiotowałam. Jak nie miałam czym to żółcią. Wypiłam herbatę, herbatą. Wypiłam wodę, wodą od razu. Co zrobić żeby się nie odwodnić?

Eviczek - trzymaj się!! może nie wszystko stracone!!
Ja też od jakiegoś czasu mam dziwne sny! a wręcz jakieś hororry!!
no i zaraz do pracy :( byle do piątku nie wiem jak ja wytrzymam do końca stycznia!!!
w poprzedniej ciązy to jak byłam w Polsce to mialam usg juz na początku ciąży a teraz czekam - i nic tak naprawdę nie wiem :( poza winikami krwi i moczu...
ale w Polsce w poniedziałek a jak wróce to 25 mam tutaj więc raz po raz - mam nadzieję, że będzie ok jakoś po poronieniu dziwne myślli człowiekowi przychodzą :(

reklama
La_Luna no ja właśnie też dostałam immunoglobulinę po porodzie, teraz mam od razu zbadać przeciwciała i na razie to tyle. Miałaś może podawany ten zastrzyk ok 28 tygodnia ciąży?

Volka współczuję wymiotów, wiem co to za ból nie móc się napić/ zjeść, bo zaraz wszystko ląduje tam gdzie nie trzeba :zawstydzona/y: Mi gin zapisał w ciąży z Lalą czopki torecan, ewentualnie groził mi szpitalem i kroplówkami, może poproś przy następnej wizycie o te czopki, nóż widelec pomogą. Mi po 2 dniach osłabiły wymioty, ale jak mówiłam to już była końcówka 1 trymestru. Ponoć ciepłego nie można pić na wymioty bo to jeszcze bardziej wzmaga. Już w sumie nie pamiętam jak ja wtedy piłam i co... Na pewno musiało być to coś słodkiego, a piłam dopiero wtedy kiedy już żołądek się na chwilę uspokoił

Sarna na pewno wszystko będzie ok :tak: Może przy okazji przylotu do Polski być wzięła za sobą łagodniejszą pogodę ;-)

Do góry