reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Juana a na co sa te badania genetyczne ? Bo niestety jestem zielona :O i aż się zdziwiłam,ze tyle tego jest.

To badanie które polega a wyodrębnieniu DNA dziecka z krwi matki. Dzięki temu można zdiagnozować różne choroby genetyczne. Dodatkowo określić płeć ze 100% pewnością już od 10 tygodnia :-).

Niestety dużo kosztują, w PL 2500. Ja ze względu na wiek jestem w grupie wyższego ryzyka.

Ostatnio ciężarna koleżanka robiła to badanie bo Usg jej wyszło na granicy normy.

no niestety ciaza troche kosztuje srednio prowadzenie ciazy u gina prywatnie okolo 2500 zł, polozna przy porodzie 800, szczepinia na poczatku duzo bo ok 200 zł 150 za jedno, i co mc prawie, wyprawka huhu jakies 6 -8 tys mi wyszlo w pierwszej, i co mc na mleko pampki okolo 350 zł i lekką ręką idzie 12 tys do pierwszego mc zycia dziecka :baffled: w tej mam nadzieje troche mniej wyjdzie bo nie biore połoznej no iwiekszosc rzeczy juz mam :)

volka
- tj pisze dzasta nie wiem nie mam serca jezdzic po calym miescie w taki upał i szukac laboratorium mam pod nosem diagnostyke, wyniki online wiec to tez mi czas zaoszczedza :) ale myslalam ze wyjdzie max 200 zł a tu 410 po rabacie :baffled::baffled:

reklama
Ironia niezłe podsumowanie kosztów :)

Ja mam zamiar teraz bardziej z głową podchodzić do zakupów bo w pierwszej ciąży i po urodzeniu część gadżetów się nie sprawdziła. Ale nie łudzę się, i tak dużo kasy pójdzie ;)

Do góry