reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny ja to nie mam niczego, z racji że to moje pierwsze dziecko :) Ale akurat w marcu tego roku urodziła się moja bratanica, a w październiku moja ciocia urodzi syna, więc ubranka i dla dziewczynki i dla chłopca będę miała :) A przyszli dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek i takie tam różności :) Więc budżet domowy powinien dać radę :D

Oby tylko wszystko było dobrze, to pod koniec roku pomyśli się co potrzeba dla dzidziusia :)

reklama
Dziewczyny ja to nie mam niczego, z racji że to moje pierwsze dziecko :) Ale akurat w marcu tego roku urodziła się moja bratanica, a w październiku moja ciocia urodzi syna, więc ubranka i dla dziewczynki i dla chłopca będę miała :) A przyszli dziadkowie zaoferowali, że kupią wózek i takie tam różności :) Więc budżet domowy powinien dać radę :D

Oby tylko wszystko było dobrze, to pod koniec roku pomyśli się co potrzeba dla dzidziusia :)

To również mój pierwszy maluch, z łóżeczkiem tylko się tak dobrze złożyło, resztę trzeba kupić :) troche sie obawiam ile nas to będzie kosztować, wiec mniej więcej od polowy ciąży jak wszystko będzie ok co miesiąc będę kupować pomalutku :)

Ja należę do osób, które lubią szybciej mieć wszystko zaplanowane i zrobione, bo jak mnie czas goni to bardzo się nerwowa robię :p Więc możliwe, że jak na kolejnych wizytach będzie wszystko ok to się skusze na szybsze zakupy. Czas pokaże :-)

Ja należę do osób, które lubią szybciej mieć wszystko zaplanowane i zrobione, bo jak mnie czas goni to bardzo się nerwowa robię :p Więc możliwe, że jak na kolejnych wizytach będzie wszystko ok to się skusze na szybsze zakupy. Czas pokaże :-)

Również nie lubię na ostatnio chwile, stresuje się wtedy, krzyczę na wszystkich :D wiec lepiej wczesniej :-)

Rozmawialam właśnie z moja panią doktor, potrzebowałam sie uspokoić po tym incydencie, kazala odpoczywać do piątku, i jesli to tylko brudzenia to nie ma powodu do strachu i dodała ze zapewne wypada mi teraz termin miesiączki i spowodowane jest to oczyszczaniem z jakichś pozostałości, ale jakby cos sie zmienilo od razu do szpitala jechac ale ulzylo mi :)

Ja juz po wizycie, karta ciazy zalozona :) dzidziol jest 4,5 cm. Slicznie machal raczkami i nozkami. Cos wspanialego :D nawet dostalam zdjecie, czego sie niespodziewalam.

Co do wyprawki to ja musze zakupic wozek i kolyske, nie chce kupowac zwyklego lozka dla niuni poczekam a potem kupie pietrowe. Pampersy- cos kupie a potem poprosze rodzine zeby kupili jak beda chcieli wpasc w odwiedziny, przeciez to pojdzie jak woda. Ubranka mam, male uniwersalne sie znajda bo jak pisalam wczesniej bylam nastawiona na chlopca. Teraz mi to jedno, byle zdrowe :)

Dziewczyny czy planujecie robić dodatkowe badania genetyczne - typu Nifty albo Harmony?

Ja jeszcze nie byłam u lekarza i z nim nie konsultowałam ale skłaniam się ku Nifty. Jest co prawda płatne ale nieinwazyjne i dużo dokładniejsze od Pappy, dodatkowo gwarantują wypłatę odszkodowanie w przypadku fałszywie negatywnego wyniku.

Ja w poprzedniej ciąży przez to przechodziłam. Niestety. Podczas usg w 12 tyg wyszło ze nie ma kości nosowej(marker wady genetycznej) wskazanie do pappa. Pappa kiepska ryzyko urodzenia dziecka z wadą(zespół downa)1:30 czyli dużo. Potem amniopunkcja i po 4 tygodniach(najgorsze w moim życiu) wynik. Zdrowy chłopiec. W tej ciąży jeżeli usg będzie ok nic dalej nie będę robić. Ale słyszałam o tych badaniach jest to bezpieczna metoda.

Straszne to wyliczenie około 12 tys nie wiem jak to możliwe u nas na szczęście wszystko na nfz i gin i usg tez genetyczne jedyne co to leki za 50 zł mies witaminki i euthyrox a ze ja mam dwóch braci 6 i 8 lat i bratanek męża 3 latka a wszyscy wszystko zostawili to mam aż nadmiar lozeczek, wózków nosidełek leżaczkow ubranek itd. Gorzej dla dziewczynek ale to można kupić na olx używane w całych workach(szwagier kupuje ze Stanów w takich workach same markowe ciuchy naprawdę tanio). Tez zamierzam karmić piersią co najmniej 5 mc także w sumie wychodza tylko szczepienia dodatkowe i pampersy. :)

Grandiflora właśnie się zastanawiam czy nie kupic używanych niektórych rzeczy ale to jeszcze dużo czasu :-)

reklama
Hej
Kilka dni mnie nie było i 70 stron do nadrobienia :szok:.... wybaczcie nie dam rady...

Źle znosze upały niemalże non stop śpie. Wczoraj jeszcze wymioty od samego rana :baffled:...
Dziś miałam wizyte założono mi karte ciąży ogólnie wszystko w porządku. Ja jestem słaba i spadam z wagi... i nie mam sił na nic a na dniach wyjeżdżamy i szczerze nie wyobrażam sobie tego urlopu w takim stanie :no:

Do góry