reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A ja się cieszę,ze mam Was wiec jak bede chciała kupić cos bezsensownego to zazwyczaj zapytam :-)

Dzastibasti staram się, nawet dość spokojnie oczekuje piątku, ale pewnie w nocy spac nie bede mogla :)

reklama
A mi nie dużo pójdzie pieniędzy. Poza kosztami prowadzenia ciąży (lekarz, badania) kosztami pampersów i nie daj Bóg mleka (mam nadzieję że będę karmiła) to wszystko mam. Jedynie łóżeczko turystyczne dokupię, poza tym wszystko - łóżeczko, wózek, przewijak, komody, ubranka, wanienki, bujaczki itp. leżą zapakowane....

Panna Myszka ja również mam nadzieje ze bede karmila,ale chce tez nauczyć butelki ze względu żebym nie musiała z wesela biegac co godzinę ze dokarmić bobasa, a tak to wyjde co jakis czas pokarm odciągnąć do butelki.

Witam nowe mamusie. ..
Ja z genetycznych będę robiła te w 12 tygodniu , ale usg. No i potem połówkowe chyba tez jest genetyczne .. widoki na 3d bezcenne ☺
Na szczęście wyprawkę tez mam całą . Jeśli będzie dziewczynka dojdą mi ciuszki i pościel do łóżeczka ☺

Jakby dobrze pomyśleć mama ma jeszcze łóżeczko po bracie w bardzo dobrym stanie. :) a tak to wszystko musze kupić:)

A mi nie dużo pójdzie pieniędzy. Poza kosztami prowadzenia ciąży (lekarz, badania) kosztami pampersów i nie daj Bóg mleka (mam nadzieję że będę karmiła) to wszystko mam. Jedynie łóżeczko turystyczne dokupię, poza tym wszystko - łóżeczko, wózek, przewijak, komody, ubranka, wanienki, bujaczki itp. leżą zapakowane....

PannaMyszka to luksusowo masz. My właściwie wszystkiego się pozbyliśmy - trudno żeby tyle czekało. Zostawiałam tylko ciuszki, bardziej dla brata i bratowej niż dla nas. Teraz mają 8-miesięczną córeczkę. Więc jak by była dziewczynka to ciuszki mam, ale reszta do kupienia, łącznie z łóżeczkiem bo teraz bratanica korzysta.

Hej

Ja też wyprawkę mam. Nawet ciuszki chłopięce te najmniejsze mam. No i też mam nadzieję, że będę karmić piersią i to długo. Hanie karmilam rok i 4 miesiące.

Milagros fajnie byłoby nauczyć maluszka butli, już teraz życzę Ci powodzenia. Moja Hania za nic w świecie nie chciała butli. Dopiero po roku, jak wróciłam do pracy i trzebabylo dać mleko wieczorem jak miałam popołudniu.

Hej

Ja też wyprawkę mam. Nawet ciuszki chłopięce te najmniejsze mam. No i też mam nadzieję, że będę karmić piersią i to długo. Hanie karmilam rok i 4 miesiące.

Milagros fajnie byłoby nauczyć maluszka butli, już teraz życzę Ci powodzenia. Moja Hania za nic w świecie nie chciała butli. Dopiero po roku, jak wróciłam do pracy i trzebabylo dać mleko wieczorem jak miałam popołudniu.

Bede musiała powalczyć z ta butla, ale to najpierw musi być serducho :)

Mam dzis kryzys wszystkiego, mdlosci, glodu, lenistwa, zbieram się od 2h żeby zrobic ze sobą porządek i marnie to widzę :/

Ja też na szczęście wyprawkę mam całą, będzie trzeba kupić tylko pampersy i jakieś drobiazgi no i łóżko dla Bartusia :)

Milagros jak masz łóżeczko to już jest duże odciążenie domowego budżetu :) warto zrobić sobie listę naprawdę niezbędnych rzeczy i kupować z rozwagą, choć jest to bardzo trudne przy pierwszym maluszku :)

reklama
Dziewczyny mnie ogranicza również miejsce, maluch nie bedzie miał swojego pokoju więc nie mogę szaleć, narzeczony sie bardzo z tego powodu cieszy bo mówi ze kupuje za dużo zbędnych rzeczy a tak to przynajmniej ograniczę sie do podstawowych najpotrzebniejszych maluchowi :)

Do góry