reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Witaj Alla31 ja poprzednia ciążę tez zaczęłam od anginy ropnej i przeziębienia na lekach, a synek urodził się zdrowy :-) na pewno wszystko będzie dobrze, teraz tylko odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia

reklama
alla31 witam ;) i gratuluje ;). Niespodzianka niespodzianka ale poradzisz sobie spokojnie a twoje dzieci beda sie napewno z dzidzi cieszyc.

chrobek na serduszko za wczesniej. dopiero gdzies za 2 tyg bedzie widac.

Ja sie dlatego do 8 tyg nie wybieram na usg. Noe chce sluchac ze tego nie widac, tam tego nie widac i byc odsylana. W 8 juz bedzie wszystko widac i nie bede miala glowy zepsutej.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Dzięki dziewczyny :) Cały czas ciężko mi uwierzyć ;) kiedyś nawet sobie marzyłam że jeszcze może po 30-stce..ta dziewczynka jakby się trafiła ;)
Ja mam o tyle skomplikowaną sytuację,że jestem w trakcie rozwodu ( tatuś moich dzieci po 12 latach małżeństwa postanowił pobawić się w nową rodzinę, a stara go przestała interesowac) no i tak przeżyłam trochę piekła na ziemi, zostałam sama ponad rok temu,poznałam kogoś kto pokochał mnie i moje dzieci no i zaczynam nowe życie..Najgorsze jest to,że jeszcze mój mąż będzie na początku prawnym ojcem ( musi upłynąć 300 dni od rozwodu) co jest dla mnie paranoją :no: przeraża mnie teraz to ciąganie po Sądach, a mój prawie były mąz na pewno nie będzie zachwycony jak się dowie,nawet nie chce wiedzieć co mnie czeka..:szok: Na pewno będzie ciężko, ale wciąż wierzę,ze to maleństwo da mi siłę.

Szczescie w nieszczesciu. Poznalas kogos kto na Ciebie zasluguje ;)

Prawa nie przekroczysz i twoj partner musi to zrozumiec. Wyboru nie masz.

Witam nowe przyszłe mamy.U mnie praca,dzieciaki i tak mijają dni.Moja najstarsza córka wraca z obozu sportowego pojutrze i już nie mogę się doczekać.W weekend powiedzielismy jednym znajomym,reakcja super,wiem,jednak,że reakcje na wielodzietność będą różne...Mówicie już komuś o ciąży?

Ja powiedzialam tylko szefostwu ze wzgledu na to, ze poprzednia ciaze poronilam a ta sie zaczela od plamien. Wiec chuchajac na zimne w razie gdybym musiala wziasc wolne to widzq o co chodzi.

Nikomu innemu nie mowimy do 12 tyh nawet rodzinie. Juz sie raz chwalilismy i przez to pozniej mnie tylko przykrosci spotykaly.

Polecialam do Pl na urlop jakis miesiac temu i sie wszyscy na mnie patrzyli ze brzucha nie mam i sie nie mogli od komentarzy powstrzymac. Bylo mi przykro, ze sie glupio wypytuja a wiec sobie odpuszczam narazie mowienu wszystkim dookola. (btw. byla bym teraz w 30tyg)

Witaj Alla31 ja poprzednia ciążę tez zaczęłam od anginy ropnej i przeziębienia na lekach, a synek urodził się zdrowy :-) na pewno wszystko będzie dobrze, teraz tylko odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia

Dzięki za pocieszenie :) Nie pamiętam już kiedy byłam taka chora. Jednak teraz trzeba bardzo uważać przy tych upalach na zmiany temperatur.

My o pierwszej ciazy powiedzielismy po skonczonym 12 tygodniu. Tak sie balam, ze cos sie moze wydarzyc zlego.. a teraz juz mialabym ochote wykrzyczec calemu swiatu, ze znowu sie udalo :) :)
Do lekarza wybiore sie po skonczonym 8 tygodniu i jesli bedzie juz slychac serduszko to oglosimy wszem i wobec;D

Cześć dziewczyny, może i mnie uda się być marcóweczką:)
Dziś mój termin @, w sobotę (25 dc) robiłam test, wyszły dwie krechy:
25dc.jpg
Wczoraj powtórzyłam, krecha pojawiła się jeszcze szybciej:) Od soboty biorę Duphaston i Acard bo dwa miesiące temu miałam niestety ciążę biochemiczną:(
Mam nadzieję, że tym razem się uda, nie mam żadnych plamień (w poprzedniej były już od 25 dc), trochę pobolewa mnie dziś brzuch jak na @ (oby nie przyszła). Z objawów to powiększone, bolące po bokach piersi (w sumie już od połowy cyklu) i zmęczenie. Wczoraj robiłam betę, ale wyniki dopiero jutro.
Mam już w domku prawie 7-letniego urwisa, który już nie może doczekać się na rodzeństwo:)

Załączniki

• 25dc.jpg
    25dc.jpg
    9 KB · Wyświetleń: 111
reklama
Alla to rzeczywiście nie masz ciekawej sytuacji ale dla dzieci dasz rade,
Sylvi witam i gratuluje coraz nas wiecej

Do góry