reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Poziomka, gratulacje! Długi ten twój poród, ale najważniejsze że dałaś radę:)

Isia, to już jutro? O matko i ty taka spokojna? Ja to chyba nie zasnę przed CC ze stresu..

Fanti, no to szykuj się na 11.03, ja wcześniej nie rodzę:)

Jutro idę na farbowanie do fryzjera, mam nadzieję, że w trakcie nic się nie wydarzy, bo mała dziś mega aktywna znów jest.

serduszko, podziwiam za opanowanie i trzymam kciuki!

reklama
Uśmiałam sie z męża .... Powiedziałam mu jak mi stwierdził ze jak ja taka spokojna to będzie dzis spokojnie pracowal... I nie wytrzymałam. Parsknęłam smiechem...
I jaki efekt??? On juz gotowy do wyjścia.. A ja dzieci chce okapac .... Na spokojnie dopakować torbe...

Aliaolio jak widzisz szansę na dostanie się Oli do przedszkola??? I macie dodatkowe punkty za rodzeństwo???

Serduszko to powodzonka:)

Dziewczyny mialyscie podwyzszony puls ? Ja zawsze tak 70-85 a dzisiaj 101nawet a cisnienie troszke nizsze niz.zawsze ale troszke

aliaolio to niezły wyścig z czasem będzie z tymi wnioskami przedszkolnymi :p znając życie maluszek złośliwie będzie przeciągał ciążę :p u was kolejność składnia podań nie ma znaczenia rozumiem? Mojej koleżance przymknęli oko jak miała termin porodu miesiąc po terminie składania wniosków i jakoś obeszło się bez aktów urodzenia, a punkty za rodzeństwo były. No ale pewnie co miasto/przedszkole to inna polityka...
fanti widzisz jesteśmy w domu :) suwaczek masz dobrze ustawiony pod termin "zrobienia" bo wg suwaka jesteś 2 dni przede mną ;)
bursztynek czyli coś jest na rzeczy skoro nie ja pierwsza Ci tak wróżę ;)
serduszko oazo spokoju i opanowania obyś po swoim porodzie podzieliła się z nami tymi cechami :p Dzielna bądź, niech Cię maluszek porodem nie wymęczy i odzywaj się po ;)

Ja tez mialam nic nie robic w chacie zeby do soboty przetrwac,ale tak calkiem sie nie da. Maz poodkurzal ale ja zajelam sie praniem i przebieraniem kolder. Jutro ma wolne to jak bedzie pogoda to mi okna pomyje a ja popiore firany.bo potem z malym to juz nie bardzo. Bar Bra no widzisz,mi cyce sie w nocy pocą Tobie poslady hahaha. Kkasia ja mam nadzieje.ze mi sie kaszel nie rozwinie.bo wrocilam do domu i zaczelam kaszlec a juz w sobote cc. Jaaa poziomka ale Cie wymeczyli biedaku. Ale dzielna bylas i juz masz malca przy sobie. Gratulacje! Balladyna ja przy chlopakach przed porodem mialam ok.100 skurcze i wcale nie byly az tak bolesne. Teraz tez juz mialam takie ok.80 i czasami je slabiej czulam niz te delikatne. Balladyna Adhd ponoc to bujda na resorach. Wymyslona zeby zbic kase. Po prostu dzieci sa bardziej nerwowe,nadpobudliwe. Serdudzko co z Toba? Isia Ty jutro cc,prawda? Na ktora sie zglaszasz? Tylko pamietaj,nic nie jedz od rana :p. Nooo Bursztynek na tym etapie 3600 to chyba Cie do konca nie beda trzymac. Ja chyba mojego jeszcze przekonam zeby mi wlosy pofarbowal przed porodem.bo juz ze 3 miechy nie robilam. Fanti ja dla swietego spokoju bum sie z ciekawosci prEszla do innego lekarza sprawdzic czy mlody czasami sie nie obrocil. Wczoraj tez lezalam z laska,ktora dzis rano rodzila. Caly czas miala miec cc,bo miednicowo a w tym ostatnim tygodnii sie obrocil i rodzila naturalnie dzis.

U nas punktów za rodzeństwo nie ma, tzn jest ale za rodzeństwo uczeszczajace już do żłobka lub przedszkola. Ale mamy dodatkowe 128 punktów za niepełnosprawność rodzica.

reklama
Serduszko to powodzonka:)

Dziewczyny mialyscie podwyzszony puls ? Ja zawsze tak 70-85 a dzisiaj 101nawet a cisnienie troszke nizsze niz.zawsze ale troszke
ja mam taie skoki cisnienia, ale najlepsze jest to, ze wcale tego nie czuje ;d dzis mialam 141/95 i puls 106 , po pol godz 135/ 85 puls 80

Do góry