reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

A słyszałyście o tym żeby nie robić za często usg w I trymestrze? Ja już miałam dwa razy. 4 sierpnia będę miała 3 raz, ale gdzieś czytałam, że robić tyle ile wskazane a Wy niektóre piszecie, że chodzicie na wizyty co tydzień albo do 2 lekarzy to nie za często? Mój brzuch też wywalony, w dodatku męczą mnie na wyjeździe zaparcia. Nawet activia średnio pomogła :/.

reklama
Zadzwonilam, powiedzialam co i jak, powiedziala ze jak do jutra nie minie z rana na ip sie zglosic, jqk mnie zatrzymaja na obserwacji mam do jiej zadzwonic bo bedzie miala nocny dyzur w szpitalu to do mnie zajdzie. Ale wolalabym zeby to nic groznego nie bylo

Hej.
Ja też nie mam karty ciąży założonej, chociaż byłam już na 2 wizytach. A to dlatego, że na żadnej wizycie nie miałam wyników z krwi. Za 6 dni kolejna wizyta, jutro pobierani krwi, a 25.08 mam badania prenatalne już ustalone.

Co do imion, to u nas chłopiec - Norbert, a córeczka - Adrianna

Mój brzuch dzisiaj wygląda na jakiś 5 miesiąc, aż się boję co będzie koło 30 tygodnia :sorry::sorry: póki co wszyscy patrzą podejrzliwie na mnie, a co mi tam, niech patrzą :D

Już prenatalne. Jeju jak ten czas szybko leci. Ja bardzo boję się tych badań niestety mam złe doświadczenia.

Zadzwonilam, powiedzialam co i jak, powiedziala ze jak do jutra nie minie z rana na ip sie zglosic, jqk mnie zatrzymaja na obserwacji mam do jiej zadzwonic bo bedzie miala nocny dyzur w szpitalu to do mnie zajdzie. Ale wolalabym zeby to nic groznego nie bylo

Jak masz możliwość to się połóż .. a rano powinno przejść

Hej dziewczyny,

starałam się przeczytać prawie wszystko, co pisałyście od początku, ale jest tego tak straasznie dużo:) Zarejestrowałam się tutaj z polecenia drugiej żony mojego taty, ona jak była w ciąży to tak się zaprzyjaźniła z grudniówkami 2008, że się spotykają do tej pory na "zlotach" w różnych miastach tak raz na 3 miesiące i polecała baby boom:)

A tak oprócz tego to ja już po drugim USG, widzieliśmy z mężem serduszko i fasolkę:) Na razie wszystko dobrze, tylko biorę Euthyrox bo TSH było 2,8 i co miesiąc mam kontrolować u endokrynologa. A na początku jakoś w 4 tygodniu też miałam takie silne bóle brzucha jak na okres i lekarka mi przepisała Luteinę 3x/dz pod język na to i na szczęście ustąpiło.

Nudności mam cały czas i nie mogę wytrzymać zapachu smażonego mięsa, najlepiej to bym jadła tylko makaron albo pieczywo i biały ser:) Ale póki co jeszcze nie wymiotowałam. Nawet nudności są jakieś mniejsze niż były w 6. tygodniu:)

Ostatnia edycja:
Lilith no spe bralas?jeny ja nie jestem w stanie was nadrobic skąd wy czas znajdujecie?mnie głową boli zlapal mnie stan podgoraczkowy i leżę

Ja przedstawiłam mojemu moją propozycje imion dla dziewczynki Hania dla chłopca Michał teraz czekam na jego propozycje ale jakies w miare normalne bo na na razie wymyślił Eugin( Judżin) i mnie tym katuje cały czas :-p

reklama
Do góry