reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Manka ja tez najpierw musze zadzwonic. I oni decyduja czy juz jechac czy jeszcze poczekac;) ale z racji ze mam 60 km to na pewno beda kazali przyjechac jak tylko zadzwonie.

I mam nadzieje, ze porod zacznie sie jak Michal bedzie w domu. Bo czasem dodzwonic sie do niego graniczy z cudem. Ale na szczęście pracuje kilka krokow od domu, wiec jak sie nie dodzwonie to sie przespaceruje:)

Ja bym w zyciu nikomu nie dala sie ogolic ani paznokci sobie obciac. Na szczescie ogarniam jeszcze wszystko bez problemu. Nawet sie nagimnastykowac nie musze:)

Kustronka a ja mam odwrotnie-mam wrazenie, ze wy wszystkie sie rozpakujecie a ja do maja sie bede kulac:p do terminu ponad 3 tygodnie a ja sie w ogole nie czuje, ze to zaraz...:/

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

reklama
To ja nie wiem czy bym nie wolała przenosić i po prostu się zgłosić na oddział tydzień po terminie, jak to miałam w 1 ciąży. Zgłosiłam się po 8 dniach, w 9 dniu z rana samo sie zaczęło, przynajmniej odpadł stres typu zachlapie kanapę, nie zdążę dziecka zawieźć do rodziny czy dojechać, teraz mam trochę dalej do szpitala, przedtem musiałam tylko most przejechać. .. no i jeszcze trzeba Lalkę odstawić, a do 15 nie wiadomo czy będzie z kim

Kustronka mi też strasznie szybko czas zlecial, przecież dopiero były wakacje ;)

Serduszko && za synka, wszystko będzie dobrze :tak: tylko pamiętaj, zaciskaj jeszcze chwilkę nogi ;)

Izik i jak w końcu nazwaliscie małą?

Manka podziwiam za golenie z lusterkiem. Ja ogólnie nie pamiętam kiedy maszynka się golilam tam na dole.

Ja tez jakos nie chcialabym zeby maz mnie golił albo obcinal paznokcie. Takie to bardzo intymne mi sie wydaje. Tak samo jak w zyciu nie poszlabym na dwojke w czyjejkolwiek obecnosci (no jedynie dzieci moga byc hehe). Ja na czuja jade a potem poprawiam z lusterkiem :p. My juz dzwonilismy do brata meza zeby po niego pojechal do pracy jakby cos sie szybciej zaczelo dziac. Jak sprawnie sie zorganizuja to w 50 min. Beda w szpitalu. Jednak mam ogromna nadzieje.ze wyjdzie wszystko na spokojnie w przyszla sobote jak ustalone.

Izik no to dobre miałaś przeczucia :) zaczynam się powoli bać

Serduszko trzymam kciuki tak do 14:30 potem na chwilkę puszczę jak będą mi krążek wyciągać i potem znowu będę trzymać za Kubusia i za ciebie wszystko będzie dobrze pamiętaj też o nas no będziemy się martwić dopóki nam nie dasz znać co i jak
Bar będę Wam pisac w miare na bierzaco. . . Jak mi się ręce nie beda bardzo telepać.... A o 14 juz powinien być po operacji wiec spokojnie.

Jego morfologia mnie martwi. Hematokryt jest niski i poziom plytek na bardzo niskim poziomie. Boje się co będzie jak on zacznie mocniej krwawić przy operacji... :( nie mam nic przeciwko przetaczaniu krwi ale przeraza mnie sama myśl o tym...
W ostatnim tygodniu mial tyle krwi pobranej ze juz mu hematokryt spadł... No bo raczej niemożliwe żeby w ciagu tygodnia mi anemii dostal. Chociaż niewiem... Mam milion myśli na sekundę.

Haha volka no ja na dwojke tez sobie nie wyobrazam isc z kims :D I wlasnie tego sie boje przy porodzie ! Ze zrobie pod siebie :D

Ja dlatego poprosiłam sąsiadów żeby zaopiekowali sie córa jak zacznę rodzic, moja mama coprawda zaproponowała, ze przyjedzie na tydzień przed terminem, ale to bez sensu bo poprzednio urodziłam 5 dni po terminie wiec musiałaby dwa tyg siedzieć.
A poza tym jakoś wole być sama, przy ńiej bardziej bym sie stresowała...

Ja nogi gole bez problemowo, obcinam tez bez wysiłku ,nogę do góry o coś opieram np umywalkę i jadę z koksem ;) gorzej tam gdzie diabeł mówi dobranoc -to już na czuja lecę ;p

Izik ,że bardziej bolało ? No nie mów nam takich rzeczy ;)

Tez bym chciała zacząć rodzic w weekend ,wtedy i moja mama i teściowa ma wolne w razie co szybko wezmą synka a mąż ze mną wtedy pojedzie -inaczej sobie nie wyobrażam.

Ponoć drugi poród jest dużo szybszy u lżejszy a tu takie rzeczy słyszę ,że bardziej bolało. ... moja mama mówi ,że mnie urodziła tak szybko ze dwa razy może parla i wyskoczylam (jestem jej drugim dzieciem ) mam nadzieje ,zeeee ja też tak teraz ekspresowo urodze, ale w to wątpię ,tym bardziej ze bóle krzyżowe miałam okropne i długie ...

Kate gratulacje :)

Mi paznokcie obcial moj kochany ostatnio :D

To ile miejsc na luty Jeszcze zostało?[emoji14]
Mój jutro ma łóżeczko przywieźć i ten przewijak...zobaczymy jak mu to pójdzie :D

Ja się gole na czuja xD tyle ze w brodziku mam takie siedzonko wołam mojego rozkladam nogi i pytam czy kas sie minelam haha

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Manka, ja przy pierwszym porodzie podobno zrobiłam pod siebie a nawet nie poczułam, dopiero maz mi powiedział o tym po jakimś czasie, strasznie mi sie głupio zrobiło, a on przeciwnie, podszedł do tego bardzo na luzie, powiedział, ze to przecież zupełnie normalne wiec luz;)

Do góry