reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Poziomka już trzymam. co prawda jeszcze chwilę za Kate za jej cc ale od 16 za Twojego męża z całą siłą :)

Kubusiowa ja odstawilam magnez jakies 2 tyg temu. Bo czekam juz kiedy tozwijie sie akcja.
Fanti to nie ciekawą masz rodzinkę :(
Moja tez nie jest idealna, dlatego utrzymuje kontakty tylko z tymi ktorymi wiem, że miło spedze czas. Nie wiem jak mozna mowic takie teksty jsk Twoj wujek. Chyba ktos nie na poziomie. A kuzynka Twoja to powinna 2 razy sie ugryźć w jezyk za nim takie rzeczy powie.
No kate pewnie maluszka już trzyma w ramionach!!!

Żeby było ciekawie to z tą ciotka i wujkiem mój mąż pracuje. Co prawda nie w jednym miejscu ale czasem muszą się spotykać służbowo.

W zeszłym roku w lutym spotkaliśmy się na pogrzebie i jeden z wujków pyta się mnie kiedy kolejne dziecko. Więc mówię że może kiedyś. Nie wysilam się na jakieś tłumaczenia. Teraz jak doszło do mnie to jak się dowiedział że będziemy mieli 2 dziecko to był ponoć komentarz czy ja aby za stara nie jestem.:D

Clodi Narobilas mi smaka na kisiel :) zaraz ide zrobić
Isia w sumie dla mnie tez nie ma dobrego momentu do porodu... Ciągle cos...
A co do nacinania to przy pierwszym bylam tylko nacinana i niestety to czułam... Masakra.

Ja zjadlam bulke z almette i 2 kubki kakao wypilam:)
Teraz leze i czekam az moj zadzwoni i ide spac.Maly sie rozpycha w brzuszku .Jutro klinika i ta konsultacja .Oby bylo wszystko dobrze
kciuki zaciśnięte:)

Ja tez przy porodzie tylko dostałam jakiś lek w zastrzyku . Po tym znieczuleniu w kręgosłup moja koleżanka ma do dziś problemy z chodzeniem i nie chciałam czegoś takiego...

Lewusek u nas tez syn całą noc kaszlal na sucho . Chyba musze kupić jakiś nawilżacz czy coś bo też mi się wydaje ze to od suchego powietrza ;/
ja to sie obawiam tez przy znieczuleniu w kręgosłup ze cos zle zrobia... Naprawde chyba wole znieść ten bol...

Ja dziś tak średnio chyba dużo dziś będę lezec :(
Leż leż jak najwięcej. Jutro juz Ci krazek ściągną.... Denerwujesz sie???

Dziewczyny, dzis mój maz ma rozmowę w sprawie pracy o 16:30, trzymajcie proszę kciuki bo juz wiem, ze przynoszą szczęście :)
powodzenia dla męża...

Fanti zawiść ludzka i chęć dowalenia drugiemu szczególnie w rodzinie caly czas mnie zadziwia.... Skąd w ludziach tyle zazdrości ?? Najważniejszy by na sile pokazac "to ja jestem ten lepszy a ona ta gorsza".... Smutne, ale niestety coraz bardziej powszechne...

Ja wstalam o 9 chłopców ogarnelam i włączam dzis tryb oszczędzania. Jutro ważny dzień misze miec sily. Dlatego tez wstawiłam tylko białe do prania... I na obiad na szybko łazanki. Popakuję chłopców po poludniu... Mąż wziął wolne jutro i pojutrze... Starszego trzeba do teściów zawieźć bo cos go ewidentnie lapie... Ma ferie wiec jesli chce może tam zostac nawet tydzień. A teść sie tylko ucieszy:-)

Dzień doberek
Fanti ależ rodzina :szok: Jakie teksty... Ja ze swoją dalszą (ciotki, wujkowie) też nie utrzymuję kontaktów- banda interesownisiów. Teraz jak moi dziadkowie stoją nad grobami (jedno w domu opieki, drugie w zaawansowanym alzheimerze) to zaczęli się kręcić w okolicy, co by jak najwięcej im w spadku skapło i obrabiają dupę na prawo i lewo moim rodzicom w celu niewiadomym :errr:
Bursztynek bo prawda jest taka, że my wszystkie jak jeden mąż strasznie tej Twojej mamy nie lubimy :p jawi się nam jako jedna z najwyrodniejszych ever, ale rozumiemy że jako jej córka masz nieco zakrzywiony obraz i jesteś w stanie wybaczyć więcej ;) Dobrze się stało, że teraz nie przyjedzie, wierz mi ;)
Poziomka to Cię ładnie załatwili z podzieciowymi sprzętami.... Masz rację sprzedawaj wszystko, niech się bujają :crazy: Kciuki za męża!
kate jak tam? Tulisz już różową kuleczkę ;) ?
kubusiowa a dużo tego magnezu potrzebujesz na łydki? Ja łykam 1-2 dziennie i mam zamiar kontynuować do końca, nie wyobrażam sobie że z powodu niedoboru miałabym przy porodzie cierpieć jeszcze przez skurcze łydek, jakby te z macicy za słabe były :p
Pozatym zupełnie nie rozumiem podejścia większości z was do "bycia w terminie" wybija 37 i wszystko odstawiacie, dziecko donoszone, myję okna, biegam po schodach.... Gdyby było donoszone to ciąża trwałaby 38 tygodni :p OK wskazania zdrowotne, małowodzie czy szacowana wysoka waga, no ale sorry wysoka waga dla noworodka to powyżej 4 kg a nie 3,5 ;P

U mnie dzionek rozpoczęty z hemoroidem i paciorkowcem, a zapowiadało się tak pięknie :p Z tym gadem z wymazu to może i dobrze, że wyszło dodatnie, bo znając siebie nakręcałabym się że złapię go w ostatnich tygodniach i nic nie będę wiedzieć, a tak sprawa prosta :)
Biorę się za pierwsze w życiu gołąbki. trzymajcie kciuki co bym kuchni z dymem nie puściła :p

reklama
Aha seks po SN... Już nie pamiętam ile u nas trwała kwarantanna ale zdecydowanie dłużej niż okres połogu. Nacięcie miałam delikatne i fizycznie nic mi tam nie było, ale psychę miałam tak zblokowaną, że przy każdej próbie czułam jakbym miała w środku koronę cierniową brrrrrrrrrrrrrr.

Do góry