reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Młoda ja mam o 2 tygodnie za duże dziecko i lekarz mowi ze jest ok. Zawsze jest jakaś granica błędu. A na ktg wyszły Ci skurcze? Widziałaś zapis? Jakie dziecko miało tętno?

reklama
Ale mloda na ktg przeciez nie chodzi o to czy dziecko sie rusza czy nie tylko o tetno. To co to za lekarka.ze tetna nie umiala znalezc?

Kustronka! Wlasnie nigdzie tego jednorazowego dla pracujacych znalezc nie moge.
A dodatek do becikowego by dostac to max 600 zl/os moze przypadac wowczas sie dostanie...

Manka- co do straszakow. Strasza mnie:) juz dwa razy myslalam, ze to ten moment. Jednakze, ja z tych co nie lubi narzekac itp wiec nie pisze :p z cala pewnoscia dam znac jak juz bede w drodze do szpitala. :)

Isia- nie narzekaj na 16 schodow!!! Ja po przeczytaniu Twojego posta zmusilam lubego do odpalenia samochodu i pojechalismy do auchana po owoce :p maja tam pyszne pomarancze niepryskane- polecam!

Volka- a gdzie znalazlas info, ze 1000 kazdy dostanie? [emoji15] przeciez od 1.01.2016 weszlo to nowe becikowe. Ja juz nigdzie nie moge znalezc info o tym 1000 dla kazdego. :( chyba bede musiala sie przejsc do mopsu...

A co do swedzenia i rozstepow- okazalo sie, ze wychodowalam ich troszke wiecej niz tylko Y... Ale juz przestalam sie przejmowac. Jeden mnie wkurzal, a wiecej... No coz, tak musialo byc. Przeciez dbalam i smarowalam...

Bar! Biala babolada!!! Ubostwiam!!! [emoji7]

Mloda- nie przejmuj sie waga. To jest tylko dwa tyg. A zawirowan mialas sporo na poczatku wiec terminu wlasciwego prozno szukac. Napisz cos wiecej o ktg:)

Hej dziewczyny sorki za ciszę z mojej strony ale narzekam na brak czasu. Ledwo ja się wygrzebałam z choroby to syn zachorował. Niestety moje dziecko jak jest chore to dalej na mnóstwo siły na zabawę.
Gratuluję tym które urodziły.
Ja jutro wizytuję zobaczymy co tam się dzieje. Jakieś skurcze mam ale nieregularne i tak naprawdę do wytrzymania.
Młoda ty się nie stresuj. Ja z miesiączki też mam termin na luty ale ze względu na mega długie cykle lekarz wyznaczył termin na podstawie 1 usg na 13 marca i tego trzymamy się od początku. Poza tym gdyby coś naprawdę złego się działo leżałabyś już na patologii.
Dziś miał wrócić mój mąż i co musiał zostać. Jak tak dalej pójdzie to chyba jakąś transmisję na żywo z porodówki będę musiała załatwić.

reklama
Młoda zlej tego konowala! Wpisał ci termin z miesiączki i tyle, przerosło wyliczenie z marginesem błędu, a ze w jego rodzinnej wsi "pierdziszewie dolnym" jedynie słuszne gabaryty dla ciężarnych to walenie pochodzące pod 200 kg, to i nie dziwota że Twoje gabaryty mu nie pasują, bo tyle co ty w 9tym miesiącu ciąży, to tam zadbane wykarmione 5-latki ważą :p
Także oddychaj, wszystko jest w porządku.

Bursztynek pojęcia mylisz. "becikowe" tysiąc przez rok to nie becikowe, tylko zasiłek macierzyński dla studentek, bezrobotnych i pracujących na smieciowkach. Becikowe standardowe wypłacane jednorazowo otrzymywane jest przy kryterium dochodowym, dziewczyny wspominaly ok. 2000 na os, obliczane na podstawie pita z 2014- dochód z małżonkiem trzeba w twoim przypadku podzielić na 3, jeśli w 2014 nie rozliczaliscie się wspólnie pewnie trzeba będzie oddzielne pity pokazać.

Do góry