reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

MlodaMama przy Twojej wadze wyjściowej nie urodzisz dziecka z wagą 4 kg! Brzuch masz mały bo dziecko jest drobne. Koleżanka też tak miała a w ciągu tygodnia mała wszystko nadrobila :)
A Wy wozicie torby do szpitala cały czas w aucie? Ja nawet spakowana nie jestem do końca :)
My po obiadku :) Dzisiaj jedliśmy to co kupiliśmy na wczoraj czyli tradycyjnie kotlety, ziemniaki i marchewka z groszkiem... wczoraj zjedliśmy sam rosół... a co jutro to nie mam pojęcia ;)
Spać mi się chce jak diabli!

reklama
Powiedziała że kawałek musiał mi odpaść nie cały bo go jeszcze widac trochę więc mam czekać aż reszta dopadnie :)

I teraz to wogole nie usne :/
Czuję ze mam ciśnienie bo mi jest ciepło i cała czerwona jestem...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młodamama nie przejmuj się. 2 tygodniową różnicę dziecko może szybko nadrobić, może być po prostu mniejsze, może to być też pomyłka w pomiarze.
Jak już pisałam u mojej bratowej pomylili się o ponad pół kilo. Znajomych z kolei w 8 miesiącu wystraszyli że dziecko ma nogi za krótkie. Więc pomimo tej całej techniki jednak margines błędu jest duży i mocno zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza.

Myślicie że jakby coś serio było nie tak... to by mnie zostawili już w szpitalu na obserwacji... ? Bo ona kazała mi iść do swojego lekarza i z nim się konsultować... a wyszłam tylko od niej a mała zaczęła się ruszać pewnie ona ja zesttesowala i dlatego tak wyszło :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny ale gapa jestem..Bylam w styczniu w szkole do ktorej ma isc Lilka od wrzesnia i zlozylam podanie na formularzu z zeszlego roku.Mialam pilnowac czy beda NOWE formularze.Dzis sie patrze i do piatku mozna bylo skladac wnioski...A nie wiem czy przez ferie bedzie sekretariat czynny ...Kurde i co teraz robic ?? Jedynie nas ratuje to ze wniosek maja ale na starym formularzu...Dzwonic tam,isc jutro czy czekac 2 tygodnie ? Przyjac musza do szkoly,mimo ze jest spoza rejonu ,chodzi o miejsce zamieszkania nasze bo blisko tej szkoly.

Mloda nie przejmuj sie :) Stres nie pomoze na pewno, brzuch masz maly ale to nie znaczy ze zle. Z reszta mnie tez straszylu ostatnio ze za male a wyszlo ok. Noze Twoja cora bedzie miala wage docelowa tylko 3kg lub mniej i dlatego teraz mowia, ze za mala. A z miesiaczka mialas zawirowania wiec nie martw sie teraz o obliczanie terminu tylko sie nie przemeczaj i sciskaj nogi a mala wyjdzie jak bedzie sie czula gotowa ;)

reklama
Mloda ten gin co Co robil usg to obliczyl z terminu @ termin a ze doszlo do zaplodnienia duzo pozniej to on moze nie.wiedzialo tym bo to chyba nie Twoj dzisiaj robil usg? I zasugerowal sie terminem ostatniej @

Do góry