reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

MlodaMama przy Twojej wadze wyjściowej nie urodzisz dziecka z wagą 4 kg! Brzuch masz mały bo dziecko jest drobne. Koleżanka też tak miała a w ciągu tygodnia mała wszystko nadrobila :)
A Wy wozicie torby do szpitala cały czas w aucie? Ja nawet spakowana nie jestem do końca :)
My po obiadku :) Dzisiaj jedliśmy to co kupiliśmy na wczoraj czyli tradycyjnie kotlety, ziemniaki i marchewka z groszkiem... wczoraj zjedliśmy sam rosół... a co jutro to nie mam pojęcia ;)
Spać mi się chce jak diabli!

reklama
Powiedziała że kawałek musiał mi odpaść nie cały bo go jeszcze widac trochę więc mam czekać aż reszta dopadnie :)

I teraz to wogole nie usne :/
Czuję ze mam ciśnienie bo mi jest ciepło i cała czerwona jestem...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Młodamama nie przejmuj się. 2 tygodniową różnicę dziecko może szybko nadrobić, może być po prostu mniejsze, może to być też pomyłka w pomiarze.
Jak już pisałam u mojej bratowej pomylili się o ponad pół kilo. Znajomych z kolei w 8 miesiącu wystraszyli że dziecko ma nogi za krótkie. Więc pomimo tej całej techniki jednak margines błędu jest duży i mocno zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza.

Myślicie że jakby coś serio było nie tak... to by mnie zostawili już w szpitalu na obserwacji... ? Bo ona kazała mi iść do swojego lekarza i z nim się konsultować... a wyszłam tylko od niej a mała zaczęła się ruszać pewnie ona ja zesttesowala i dlatego tak wyszło :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny ale gapa jestem..Bylam w styczniu w szkole do ktorej ma isc Lilka od wrzesnia i zlozylam podanie na formularzu z zeszlego roku.Mialam pilnowac czy beda NOWE formularze.Dzis sie patrze i do piatku mozna bylo skladac wnioski...A nie wiem czy przez ferie bedzie sekretariat czynny ...Kurde i co teraz robic ?? Jedynie nas ratuje to ze wniosek maja ale na starym formularzu...Dzwonic tam,isc jutro czy czekac 2 tygodnie ? Przyjac musza do szkoly,mimo ze jest spoza rejonu ,chodzi o miejsce zamieszkania nasze bo blisko tej szkoly.

Mloda nie przejmuj sie :) Stres nie pomoze na pewno, brzuch masz maly ale to nie znaczy ze zle. Z reszta mnie tez straszylu ostatnio ze za male a wyszlo ok. Noze Twoja cora bedzie miala wage docelowa tylko 3kg lub mniej i dlatego teraz mowia, ze za mala. A z miesiaczka mialas zawirowania wiec nie martw sie teraz o obliczanie terminu tylko sie nie przemeczaj i sciskaj nogi a mala wyjdzie jak bedzie sie czula gotowa ;)

reklama
Mloda ten gin co Co robil usg to obliczyl z terminu @ termin a ze doszlo do zaplodnienia duzo pozniej to on moze nie.wiedzialo tym bo to chyba nie Twoj dzisiaj robil usg? I zasugerowal sie terminem ostatniej @

Do góry