reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti 1000 po urodzeniu kazdy dostaje. 500 zl od kwietnia na drugie i kolejne dziecko chyba.ze nie przekraczacie 800 na lebka. My dostaniemy na całą trojke. No i z tego wzgledu.ze ja nie mam juz umowy dostane tez przez rok to nowe becikowe. Mnie dzis troche pobolewa jak na okres i zaczyna tez swedziec brzuch (oby nie na rozstepy:().

reklama
hmmm to nowe dla bezrobotnych to nie becikowe tylko macierzyńskie :) becikowe to co innego - to 2 x 1000 jak ktos ma niskie zarobki no i 500 na drugie dziecko ... ja składam na wszystko najwyżej odmówią :) jeszcze idę do mopsu to może zasiłek rodzinny dostane :D a co mi tam ... jak szaleć to szaleć

młoda dzis chyba masz wizyte - dlatego nie piszesz co ? to chyba jeszcze nie teraz ? trzymaj się mocno :)

aaa i chciałam powiedzieć ze między mna a moja siostrą jest 12 lat rożnicy, kocham ja ponad życie i nigdy nie było między nami kłótni :) może troche jej teraz matkuje ... ale to chyba nic złego ;)

Kamila ja wiem to,tylko tak napisalam ;). My na rodzinny sie nigdy nie lapalismy.ale na 500 zl na pierwsze tak.bo w piątke nie przekroczymy 800 na lebka.

Juz niedlugo laski :D

Załączniki

• 1455536039915.jpg
    1455536039915.jpg
    68,6 KB · Wyświetleń: 45
No to każda ma inne informacje. Becikowe jednorazowe to albo 2000. Albo 1000 albo nic zależy wszystko od dochodów. Ja w 2014 roku urodziłam I NIE dostałam nic ;/ bo za bogaci jesteśmy ... bzdura kiedyś było ,że tysiąc ma każdy ,a jak nie przekracza jakiś tam dochodów to ma się dwa . Teraz juz tak nie ma . Żeby dostać dwa to nie może przekraczać 2900 na osobę bodajże albo 2200 nie pamiętam. Nam przekroczyło ,bo wtedy się staraliśmy o kredyt to i zarobki mieliśmy teoretycznie większe ;)

A te 1000 rocznie to taki macierzyński dla bezrobotnych itp ;)

500 plus od pierwszego dziecka jak dochód nie przekracza 800zl na osobę a w przypadku dzieci niepełnosprawnych 1200 . Od kolejnego dziecka już progu dochodowego nie ma ;)

Witam się na szybko
Brzuch dalej boli ale jestem w dwupaku może w szpitalu na wizycie zrobi mi usg... mam dzisiaj i jutro :/

Oczywiście mi się przyspalo i muszę teraz zapierd*** żeby się wyrobić ze wszystkim! Jak już będę na spokojnie to poczytam Was dziewczęta! A teraz lecę

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Ale straszycie w nocy :)
Niedawno wstałam bo noc miałam średnią, rano zjadłam śniadanie, włączyłam sobie oczyszczacz powietrzavi tak mi szumiał przyjemnie że do 12 pospałam.
To pierwsze 1000 zł becikowego dostaje się jak się ma dochody poniżej chyba 1900 na osobę. A drugiego u mnie np nie ma - zależy od miasta.

Do góry