reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Manka przegielas z tym preclem! Przez Ciebie stoje teraz w kuchni i smaze chrusty;D tak mi sie slodkiego zachcialo:D

Ja tak jak Ty, staram sie nie myslec o tym paciorkowcu i ufam, ze wiedza co robia. Chociaz jak czytam wpisy dziewczyn to troche zaczelam watpic. Ale przetlumaczylam sobie, ze wplywu juz na to nie mam. Nikt badań i nie zrobi a urodzic trzeba:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
Aliaolio ja też będę dzwoniła do znajomej żeby przyszła mi posprzątać... i to na na następną sobotę.... tzn za dwie soboty jak już będę w domu. Mam nadzieję, że w pon tj 22 zrobią mi cesarke i do piątku wypuszcza... najwyżej w sobotę sama się wypisze :) będę jeszcze rozmawiała z lekarka że chce być w sobotę rano w domu. A jak we wtorek powie mi koleżanka tej mojej lekarki że może mnie już ciąć to niech mnie tnie bo już mam dosyć :/
A na kuzynke nie mam co liczyć bo miała być wczoraj i w ogóle nie była u nas... ehhhhh

Cześć!

Witam się niedzielnie, u mnie też dziś samopoczucie jak u starej babci, ledwo chodzę. Wczoraj wieczorem miałam wizytę. Moja "kruszynka" waży już 3250 g i pewnie przez te 4 tygodnie do 4 kg dojdzie..
Dostałam niestety antybiotyk Duomox, bo bakterie i leukocyty w moczu, muszę jutro wykupić.
Poza tym narazie żadnych oznak porodu nie widać, szyjka długa i zamknięta, mimo że ja ciągle straszaki odczuwam.
Ostatnia wizyta 2 marca i zobaczymy, jak się coś zacznie dziać to może zrobi mi cesarkę tydzień wczesniej:)

Za tydzień umówiłam się jeszcze na USG piersi, do dentysty i fryzjera:) Mam nadzieję, że wszystko uda się zrealizować.

Ja miałam to badanie na GBS mimo że cesarka, wynik ujemny u mnie.

Sprzątanie też odpuściłam, mam babkę która przychodzi raz w tygodniu na kilka godzin, bo nie daję rady na naszych 160 m..i z moimi bałaganiarzami + 2 zwierzakami

Ania Be- jeszcze raz gratulacje:)

A ja chyba na deser kisiel z jabkiem i pomarańczą zrobię a mam smaka na galaretkę z owocami i bitą śmietaną ale niestety muszę sie zadowolić tym co jest w domu

Co do sprzątania to ja jedynej osobie której pozwoliła bym sprzątać to moja mama która jest tak samo poschizowana co do porządków jak ja, z resztą po kimś to odziedziczyłam. Jakoś nie wyobrażam sobie sprzątaczki w domu i jeszcze jakby sprzątała nie po mojej myśli to by mnie odrazu skręcało z nerwów

Ostatnia edycja:
Clodi ja lubię sobie pilnować jak ktoś mi sprząta... No wiesz mogę zobaczyć jakie daje mi firany, jaką pościel. Mimo iż nie chodzę za kimś krok w krok to przy takich gruntowych porzadkach wolę być w domku hihi

A mnie dzis tak bolał kręgosłup między lopatkami ze makabra. Momentami mi się gorąco robiło.

Na szczęście przeszło.
A rak sie zasranawiam jak wygląda dochodzący czop?

Nie mogę przez telefon dodać fotek wózka

reklama
0b3aed80c6bec968e928ad9b955784f2.jpg

Moje małe walentynkowe kwiatuszki :D

Plany się nam trochę zmieniły no tam gdzie mieliśmy jechać okazało się ze az rezerwacje a baba mówiła że nie będą robić...i wyszło ze pojechaliśmy na pizzę :D ja jestem zadowolona :) obzarlam się jak świnka !

Byliśmy przy okazji w oszolomie po pampersy 1 paczkę jeszcze... podkłady na lozko wkładki laktac. Jeszcze w ktorys dzien odwiedze apteke moze jutro jak bede szla na badania :) I brakowało mi paru składników do mojego deseru który będę za chwilę robić :D musielismy papier kupic bo oczywiscie jak sie skonczyl to następny kto korzystał z ubikacji zobaczyl ze juz nie ma... :/ i oczywiście po cudownym dniu kiedy polozylismy się na chwile zapytałam o łóżeczko kiedy przywiezie to się nic nie dowiedzialam konkretnego

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry