reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Isia chłop mojej mamy był kurierem w Polsce bo teraz jeździ jako międzynarodowy i mówił ze jeżeli baba zamówiła pralkę czy coś większego (widział adres np. 2/4/15 zazwyczaj 15 nr.mieszkania to jakieś 4 pietro) to dzwonił ze ma przesyłkę jest duża i ciężka i czy ma kto jej wnieść (mąż chlopak) jak powiedziała w tym momencie nie ale będzie za 1h to rozwozil inne w pobliżu a za godzinę podjezdzal i często pomagał wnosić...(jezeli mu się nie spieszylo) i ze to wnoszenie w zależności od regulaminu i usług jaką dana firma ma tam do iluś kg. Masz wnoszenie pod drzwi! Ja zamawiając wózek to dzwoniłam do firmy i powiedzieli mi tam ze to jest pod same drzwi więc miałam to w dupie i mógł sobie to spowrorem wziąść :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
A ja tez rozumiem kurierów :) bo jakby miał wnosić np sześć razy w ciagu dnia cos na 4 piętro to moze miec dosyć.....
Nam kiedyś przywieźli meble z brw. Mieli je tylko rozpakować i zostawić pod domem. Ale gościu był sam jeden. Wiec mowię mu, ze maź pomoże mu rozpakować auto jak on pomoże to zanieść mężowi to pokoju. I nie było kłopotu z tym żadnego :)

Moja mama zamówiła kurierem kuchnie w paczkach do skladania i prosiła o zaznaczenie ze jest dostepna w domu w tych i w tych godzinach bo pracuje... przyjechał kurier oczywiście jak była w robocie i on mówi ze już jest...a mama ze jej nie ma w domu bo pracuje dajmy na to do 14 zanim jest w domu to jest ok. 15 to pojechał na drugi dzień znowu przyjechał wtedy jak mama była w pracy i mowi kurierowi ze wczoraj zglaszala ze caly tydzień pracuje na rano ! To mówi jej żeby ktoś przyszedł i odebrał tą przesyłkę bo on nie będzie codziennie jeździł... a mama ze jest nie poważny! Ktoś odbierze meble i ma siedzieć Na lawce 4h dajmy na to aż ona wróci z roboty? Kij pojechal na nastepny dzien to samo! Mama byla taka zla... a on do niej W TAKIM BADZ RAZIE JAK NIE MOZNA ZASTAC PANIĄ W DOMU JA ZOSTAWIAM AWIZO I PROSZĘ SOBIE PRZYJECHAĆ NA BAZĘ DO BIELSKA PO SWOJĄ PRZESYŁKĘ... a moja mama jest z osób strasznie wyszczekanych i zawsze mówi to co myśli (nawet jak sa jakieś konsekwencje) powiedziała mu tylko tyle... że po to zamówiła kuchnię w tym sklepie KURIEREM żeby przywieźli jej POD DOM bo jakby chciała sobie jeździć na ,baze' to by sobie wzięła ja ze sklepu i przywiozła sama! A jeżeli on jest niedorobiony i nie rozumie jak ona mówiła ze cały tydzień jest w domu od godziny ok.15 to nie jej problem i ze w takim bądź razie ona zadzwoni do niego na firmę i powie jaką jest sytuacja w sklepie też zgłosi ze ma problem z dowozem kuchni... i zobaczymy kto na tym gorzej wyjdzie... na drugi dzień gościu był o 15:30

Młoda hehe widocznie z nimi tak trzeba.
Ja ostatnio zaluje ale nie dalam chlopakowi nic jak mi wniosl mega pake (co prawda daleko nie miał ) , do dziś widze jego wymowne spojrzenie. Ale go uprzedzalam przez tel ze sama w domu i w ciąży. Trudno. Kazda praca ma jakieś minusy ; )

Mnie strasznie denerwuje laska z INPOST ! Jest taka jakaś nieogarnieta ! I gadasz z nią jak z niedorozwojem... wcześniej pol roku mieszkałam pod nr. 49 AB a teraz mieszkam pod nr. 49 D tabliczka nad DRZWIAMI od klatki jak byk 49 D ze z kosmosu można ją zobaczyć... nieodebrane przesyłki zostawia tutaj w sklepie za płotem bo mają ten cały INPOST pracuje tam koleżanka więc zglaszalam tej dziewczynie ze jak jest coś na D w tych nowych budynkach niech zostawia w sklepie koleżanka mi weźmie... to ona przywozi mi paczki na ten Stary adres! Na to AB a pisze na kopercie Paulina xxxxx 49D czyli budynek obok! I właśnie... zamówiłam golarke i czekam i czekam i czekam miało być do 3dni 2 tyg. I nic aż wczoraj dzwonił właściciel mieszkania ze Ci co mieszkaja za nas mają paczkę dla mnie... Bo znowu tam zostawiła a ona ok. 17 17:30 przywozi listy do tego sklepu koleżanka mi puściła sygnalka ze ona już jest jako wpadłam do tego sklepu (wcześniej wzięłam tą paczkę od tych ludzi) i pytam ja jaki adres pisze na kopercie a ona jakk na idiote się patrzy na mnie a wredny pysk ma taki ze z racji mojego brzucha nie szaleje ale by dostała w ryja :D pytam drugi raz jaki widzi pani adres... a ona ze taki i taki i pytam dlaczego Pani zostawia mi paczki na Starym adresie na AB jeżeli ja mieszkam na D a już była Pani 3x u mnie na nowym adresie a ona bo się jej pomyliło a ja JAK MOŻE SIĘ PANI MYLIĆ w adresie jak JEST NAPISANE gdzie mieszkam? Ja do niej ze ma szczęście...że ci ludzie są na tyle wporzadku wzięli zadzwonili do właściciela bo byłby problem jakby ta paczka zginęła a ja bym była bardzo zła jakbym jej nie dostała a oni by się wyprzeć mogli ze nic nie brali (a podpisując się walneli jakas parafke) to by nikt nawet nie skumal...

Balladyna ja bym dała chlopowi bo placilam za wózek do ręki tam wyszło 10zł dla niego... bo myslalam ze mi przyniesie pod drzwi a ja sobie wtargam do mieszkania ale tak mnie wkurzyl że wyszkrobalam z grosikami tak żeby miał na rowno :D

reklama
ehh mam niemoc... ale już mam papiery z pbkm i możemy podpisywać, w poniedziałek pojedziemy do ich siedziby zawieźć bo mają we Wrocławiu i wziąć ten zestaw do pobrania krwi pępowinowej, a i tak jeszcze fundację musimy zaliczyć bo bierzemy pojemniki na nakrętki bo w paru miejscach możemy postawić :)
a no i w poniedziałek wizyta, może już ostatnia :p
Jakby ktoś był zainteresowany to teraz mają promocję dla mam rodzących do 15 marca, 650 zł mniej od opłaty podstawowej i jakieś pakiety gratis, a mogę jeszcze kogoś polecić to wtedy jeszcze 200 zł mniej
pbkm.pl

Do góry