reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Marcowa ja cala ciaze mam anemie i mój ginek nie ma już na mnie pomysluAle generalnie dużo żelaza ma sok z buraków, natką pietruszki, wołowina.Ja jeszcze pije sok z pokrzywy i dosypuje często gdzie to możliwe amarantus, tez ma dużo żelaza.

reklama
Isia tak jak dziewczyny pisza, obydwa dokumenty wazne przez 5 lat, dowod tylko na strefe schemgen i jest darmowy, paszport na wszystkie kraje, 30 zl dla takiego dzieciaczka. My wyrabialismy jak mala miała 2 miesiace i tak sie od tego czasu zmienila, ze dziwie sie ze do tej pory honoruja jej zdjecie ;)

Maya u nas tez zimno, jeszcze od wczoraj cala noc sypal ogromny snieg, ale chyba sie w wiekszosci poroztapial.

Marcowa zamiast szpinaku wolowina, buraki, niby owoce morza... Mi wyszla lekka anemia to na poczatek gin lazal mi brac jakis zestaw witamin z witamina d3 zeby miala minimum 1000 jednostek, na inne zestawy zeby nawet nie patrzec. Bralam osobno 2000j. i zwykle witaminy i wyniki krwi podskoczyly.

Ja pierdziele rodzenie w taka pogode, po 6 marca moge rodzic, wczesniej zaciskam nogi i koniec. A najchetniej to bym rodzila w 2 polowie marca.

Wczoraj przeorganizowalam komode i jestem z siebie dumna ;)
A z gorszych wieści rozwalił nam się wczoraj komputer, strasznie jestem zła na wydatki w tym miesiącu :baffled:

Ostatnia edycja:
Ja uważam że jakoś powinni to rozwiązać tak żeby każdemu dogodzić a tak to najpierw było miejsce dla 3 latków a teraz dla 6 latków ehhh :/

Chrobek nie dziwię Ci się, że jesteś zła w związku z sytuacją 3 latków :/ ja też bym była wściekła :( uważam, że w ogóle nie zastanowili się nad tym co robią a najgorsze jest to, że nikt nie staje w obronie 3 latków. W przedszkolach i szkołach dbają jedynie o nauczycieli mówiąc, że 6 latki mają iść do szkoły bo super sobie radzą, że szkoły są przygotowane a dzieci 6 letnie lepiej się uczą niż 7 letnie... a to wszystko dlatego żeby nauczyciele mieli pracę. U nas na wsi w zeszłym roku było 6 klas pierwszych... W tym roku będzie jedna... więc co się stanie z resztą nauczycieli? Zebrania w przedszkolu jeszcze żadnego nie mieliśmy i w ogóle nie wiem czy będzie bo M już podawał czy Zuzka idzie do przedszkola czy do szkoły.
Volka gin mojej koleżance, tej co ma rodzic jutro powiedział, że musi być zdrowa bo inaczej nie zrobi jej cc... a katar jak ma z zatok tzn ze ma bakterie w środku i nie ma szans z ropnym katarem na cc...
Ale ta moja koleżanka ma wielką fantazje, prawie jak JKRowling ;) więc dlatego pytam się jak jest...
Aaaaaaaaaaaaaaaaa to ta od operacji biustu i karmienia piersią....

Nailie my w paszporcie mamy zdjecie jak Kuba mial miesiac;D nic podobny do siebie nie jest a mimo wszystko dalej mozna go uzywac. W dowodzie ma zdjecie jak mial roczek to już bardziej widac, ze on to on;D

Ja zelazo biore od 13 tygodnia. Bo mialam strasznie slabe wyniki. Ale akurat anemia to u mnie norma. Nie moge z tego wyjsc.

Ja mam w ogole wrazenie, ze ta ciaze porzadnie przenosze. A nie moge:/ musze sie spiac w sobie i urodzic przed 18marca.

Ja dzisiaj bez snu od 3.20 do 7 rano. Potem zasnelam i jak Kubus przyszedl do mojego lozka o 9 to nie moglam oczu otworzyc. Ja nie wiem jak to bedzie z dwojka takich maluchow. Jedno nie da spac w nocy, drugie w dzien.. matka bedzie chodzila jak zombie;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Isia zgodnie z nowymi przepisami szkolnictwa rodzice którzy posłali dzieci do szkoły w zeszłym roku jako 6 latka maja prawo teraz zostawić je w 1 klasie ponownie. Tak samo dzieci które poszły do szkoły jako 6 latki i są teraz w 2 klasie mogą w niej zostać ponownie decyzją rodziców a obecny rok jest w ogóle nie zaliczany.
Jak dla mnie to bzdura.
Mój Oli dwa razy robił zerówkę. Bo najpierw był obowiązek więc został w przedszkolu (wywalczylismy grupę w przedszkolu) by premier w październiku zrezygnował z pomysłu i od następnego września znów musiał iść do zerówki Ale tym razem już w szkole.

Tą noc przespałam bardzo dobrze :) aż jestem zdziwiona. Za to młoda odsypia, bo m przeniósł ją do łóżeczka i przydreptała nad ranem. A ja już taka głodna

Też od wczoraj myślę o cocosh, czy już nie tuli Marysi.

reklama
Isia nie slyszalam o czyms takim a poza tym jakby akcja sie zaczela to przeciez nikt by sie nie zastanawial czy jestem chora czy zdrowa,bo wtedy to jest szybka decyzja. Tak przynajmniej miala przy blizniakach. Co innego jak nic sie nie dzieje i mozna sobie poczekac az sie wyzdrowieje. Izik ale Cocosh tylko z suwaczka ma tak wczesny termin. Mowila zawsze,ze bardziej prawdopodobny jest poczatek marca,bo chyba miala bardzo nieregularne cykle.

Do góry