reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Witam się z rana.
Ponoć mamy dostarczać maluszkom więcej żelaza z pożywienia w tym ostatnim okresie. Macie jakieś propozycje poza szpinakowe ? chyba wskoczę do łóżka, ale tym razem nastawię sobie budzik na 9 lub 10, co by nie spać do 12 :)

reklama
Najważniejsze,że nadrobiłam czytanie ;) dziś nie mam nic do załatwienia, dopiero jutro zajęcia w szkole rodzenia.
Co do porodu to ja chętnie wpisałabym się na 7.03 :D także Fanti miej mnie na uwadze. Oboje z M jesteśmy z 7, więc byłoby git :D

Dzień dobry.
Isia dzieci bez problemu na dowodzie przekraczają granice jedynie taki dowód krócej jest ważny niż dorosłego.
Lewusek Ja cały czas trzymam rękę na pulsie nawet jak się mało udzielam. Więc jakby tu jaka wojna czy coś w tym rodzaju to zaraz wkraczam.
Na dziś już lista lutowa zamknięta. Kto się wpisał to mu się udało.
A co z Cocosh. Już dwa kilka dni cisza. chyba nie zaczęła nam rodzic?
Sylvi odezwij się. choćby na zamkniętym.

A ja dziś miałam sen że kilka z nas zaczęło rodzic A pierwsza poszła kustronka :D

Marcowa najlepiej spać co 1.5 godz nie mniej nie więcej bo potem np jak dłużej śpisz to wchodzisz w stan głębszego snu :) i to się sprawdza

No i czysci mnie ... :/
Tez nie miało kiedy...
Marcowa ja biorę juz żelazo w tabletkach od tygodnia. Ale wątróbka i buraki ponoc maja dużo żelaza. Dla mnie to nie wystarczyło.
Dobra kobietki zbieram sie.

Ja już wstałem i pije gorące kakao na rozgrzanie bo w domu taka zimnica ze szok.M od 3 dni nierozpala pieca bo stwierdził ze po co skoro zrobiło się u nas ciepło a ja zaraz z zimną oszaleje...Wezme się za prasowanie to może trochę się rozgrzeje a jak wróci M z przedszkola to muszę go pogonić do pieca.

Sporo mam zapowiada się na luty, ciekawe czy więcej będzie lutowek czy marcowek?☺Ja psychicznie też się nastawiam na luty choć termin na 12 marca ale wolę nie być zaskoczona.Oba dzieciaczki urodzone równo 37 tc i 2 dni wiec zdziwie sie jak teraz będzie inaczej

Isia dowód dla dzieci ważny 5 lat i można przekraczać granice UE.Współczuję braku snu, u mnie ostatnio kazda nocka wyglada pidobnie...

Lewusek no to super dzień wczoraj spędzilas :)
Musimy pamiętać, że jak Bartek się urodzi to trzeba mu jak najszybciej paszport zrobić bo w kwietniu albo maju chce jechać do Niemiec, do mojego ojca... a jak jest z dowodami dla dzieci? Czy na podstawie dowodów dzieci mogą przekraczać granicę jak dorośli?
Pewnie ze tak .Dowod podobnie jak paszport tyle ze tylko w UE .

reklama
Dzień dobry

Muszę dziś iść do diabetologa na wizytę, ale mi się nie chce.

Isia ja jestem trochę zła na te ustawę, że 6 latki nie muszą iść do szkoły. Tzn nie dziwię się rodzicom, że zostawiają dzieci w przedszkolu, pewnie sama bym tak zrobiła. Tylko wkurza mnie to, że ustawodawca tak lekko podszedł do tematu i o 3 latkach zapomnieli. Chciałbym Hanie od września posłać do przedszkola, ale to jest póki co wielka niewiadoma.

Do góry