reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Kubusiowa ja niby w Polsce a też mam tylko te wymagane usg w 12,22,32 no i teraz jeszcze będę mieć 26 lutego żeby sprawdzić jak ułożony i czy główka przystopowała ze wzrostem.
Lewusek narobiłaś smaka i jutro też muszę zrobić :-)

Ja od początku czułam że mam drugiego synka w brzuszku wiec nie wiedzę innej opcji jak urodzić synka :-)

Nailie wszystko musimy zrobić bo to nowe mieszkanie od dewelopera :-) zaczniemy od parapetów, łazienki i płytek w kuchni później malowanie ścian (na szczęście nie trzeba nic wyrównywać) panele a na końcu zabudowa kuchni i szafy w korytarzu. Damy rade :-)

reklama
Jestem w domu. Gin stwierdził że szybko nie urodzę, po dzisiejszym zapisie ktg. Tak że jestem szczęśliwa. Za tydzień znowu na ktg. Nic nie ustaliłam co do cc. Jeszcze nie jestem pewna czy nie rodzić naturalnie. Teraz gin jedzie na urlop i 23.02 mamy coś ustalać.

Bar spokojnie to pochłoniesz, tak pysznie wygląda że nie mam wątpliwości.

Isia ja na twoim miejscu to bym sie nie przygotowywała tak na dziewczynkę, jedni widzą tak drudzy tak wiec dowiesz sie przy porodzie

Siwa to powodzenia z remontem :)
Jeny, Isia, jakie niespodzianki! :D może nie będziesz miała dylematu z leginsami i rajstopami! :p Marlenka bardzo ładne imię i dobrze mi się kojarzy :)
Mam nadzieję, że Małemu nic nie zniknęło bo chyba by musiała być hmm... Natan- Natalia ? :D

Witam się i ja dzisiaj.. wreszcie..
Rano nieco zaczęłam czytać ale nie miałam już kiedy odpisać..
Sarna ja nie mam czasu na odsypianie remontu :p
Dziś z mamą segregowałyśmy ciuszki dla Bronka i zaczęłam pranie.. trzecia pralka już chodzi.. a ja już nie mam gdzie wieszać.
Poza tym dziś mąż miał z Olim składać łóżeczko- takie męskie zajęcie dla starszego brata ;) - ale w pracy ma awarię serwerowni i musiał zostać do skutku aż wszystko ruszy bo cała trasa stoi.. wczoraj już zaczęło się sypać ale zdążył do domu dojechać więc dyżurny automatyk musiał sobie poradzić.. telefon przypadkiem miał wyciszony i jak się dowiedział o awarii to już było za późno.. a dziś stanęło już o 11 więc polecenie służbowe a bez niego cały ruch stoi..

Isia- takie niespodzianki mnie nie dziwą.. mój Oli na miesiąc przed porodem okazał się chłopcem.. ale jest jeszcze szansa, że jak jeden widział jajka to już nie odpadną.. więc kto wie..
Asieńka- nie zawsze imiona tak idą, że jak Natan to Natalia.. U nas miała być Ania a jak ktoś usłyszał, że jednam chłopiec to wiecznie słyszeliśmy, że pewnie miała być Oliwia i stąd takie imię..
Clodi- trzymałam kciuki żeby Cię jednak nie zostawili.. Ja miałam się tak zgłosić na KTG do szpitala i jak mnie z torbą zobaczyła lekarka to od razu na oddział.. A następnym razem już bliżej porodu jak miałam się pojawić to torba została w aucie i ona do mnie "pani tylko na KTG?" Więc posłusznie przytaknęłam i wróciłam do domu.

Ja dziś miałam słabą noc.. już drugą.. nie wiem co się dzieje ale boli mnie brzuch jak leżę.. nie spina się, nie pręży ale tak jakby na jednym boku jak leżę (na prawym) mały spadał i czymś uciskał i boli.. nie mam potem siły się na plecy przekręcić bo taki ból jest.. na plecach znów powietrza mało.. a zaczem na lewy się przewrócę to chwila mija i się wybudzam.. Był moment że nawet ten ból chciałam pod wczesny poród podpiąć ale wystarczy, że zmienię pozycję to przestaje boleć więc to co innego a niżeli poród.

Tymi słodkościami takiej ochoty robicie, że zamówiłam u mamy ciasto dziś.. ale mimo wszystko jadę z Olim zaraz do sklepu coś słodkiego sobie zakupić i jakieś zakupy na jutro zrobić..

Siwa rozumiem, że forma Wam będzie na tępo robić remont?
Powodzenia życzę i na pewno będzie to o tyle prostsze, że nie musicie żyć w bałaganie..

Volka z tego co widziałam na brzuszkowym to żadne rozstępy.. Bursztynek u Ciebie też to jakieś naciągane..
Nasza skóra jest teraz bardzo naciągnięta wiec wszelkie naczynka krwionośne lepiej widać..
Odpukać- u mnie żadnych nowych rozstępów nie ma.. tylko te z pierwszej ciąży ale są tak bledziutkie i nadal luźna skóra jest tam, że nawet ich nie bardzo widać.. a nie smaruję się.. bo nie chce mi się.. jakiś czas temu jeszcze tego pilnowałam ale teraz już mi się nie chce i tylko jak sobie przypomnę cokolwiek tam maznę..

Wy nie chcecie zeby sie pomylili z plcia a ja bym oszalala z radosci gdyby jednak sie okazalo,ze jest dziewuszka. Nastawilam sie juz na syna.ale nie mialabym nic przeciwko hehe. Ja tez dzis mialam pomidorowa i nalesniki ;). Bar Bra Chryste jedyny ile ciasta! Kubusiowa to u nas miala byc Nadia i Lenka a jest Kamil i Adam ;).

Podziwiam Aliaolio za to, ze swiadomie nie chce znac plci :p I kusi mnie zrobic tak za drugim razem ale za drugim bedzie ciezej bo jak bedzie chlopczyk to 'zadna nowosc' ale chyba nie wytrzymalabym 9 msc z nieswiadomoscia czy moze za drugim razem jest akurat dziewczynka :D a chcielibysmy trafic w dziewczynke za drugim :p Wiadomo, zdrowie najwazniejsze ale parka to fajna sprawa ;)

Fanti ja torbę w aucie zostawiłam, do ostatniej chwili miałam nadzieje że wszystko bedzie ok i będę mogła do domu wrócić ;-) ;)

Isia ale niespodzianka Was spotkała ☺ja to bym już teraz się nie nastawiala tylko spokojnie już czekała na porod co się tam ukarze☺ale nieukrywam ze rzeczywiście ciężko byłoby mi przestawić się psychicznie☺

Clodi dobrze ze dzidzia jeszcze czeka w brzuszku☺

Siwa to dopiero Wy bedziecie mieć sprinta tuż przed porodem☺a bierzecie jakąś ekipę czy robicie sami?

Volka i nie wytrzymałam i zamowilam ten ochraniacz,najwyżej będzie tylko do zdjęć, ale co zrobić bo tak sobie wymarzylam białe lozeczko z szarym ochraniaczem mam słabą wole

Fanti nocka u mnie też tragedia, każda pozycja z tym brzuchem jest zła.Takie już uroki końcówki ciąży...

reklama
Do góry