reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja jesCze zobacze jak Z tymi ochraniaczami,bo moi chlopcy czesto budzili sie z buzka na szczebelkach,ale moze to faktycznie bylo troche pozniej. Isia moi chlopcy jak byli mniejsi nosili rajstopy pod spodnie. Teraz juz sa za duzi i nosza kalesonki. Dzinsy tylko na wyjscia jakies i swieta. Najwygodniejsze dresiki. Kubusiowa od poczatku dokarmialam.

reklama
A jesli chodzi o rozstepy to pojawily mi sie 2 pod pepkiem mimo iz smarowalam 2 razy dziennie.
Volka moze Tobie to naczynka popekaly?

Sarna nie wiem wlasnie co to jest :p. Te na piersiach mam takie jasne,wiec wygladaja zupepnie inaczej :p. Na brzuszkowym wrzucilam fotke

Volka i wlasnie dlatego zoltaczka szybciej zeszla:) bo mi lekarz tez kazal dokarmiac mm. Ale ja sie balam ze juz w ogole cyca nie bedzie chcial i meczylam siebie i dziecko 8 tygodni. A jak zaczelam po tym czasie mieszac to w ciagu 4 dni zoltaczka zeszla:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

U mnie niemoc pisania :(
Isia co do alternatywy dla rajstop możesz polować na legginsy- czarne, szare, beż żadnych wzorków. Jak się poszuka to idzie znaleźć ;) A co do nakładania jeansów uśmiecham się pod nosem i powodzenia życzę :p Mój mały od samego początku spazmów dostawał jak mu jeansy/ogrodniczki nakładałam. Na szczęście ja z sekty wyznawców wygody dla dziecka, więc nigdy mnie nie bolało że taki strój mu nie pasuje :p
Barbra półśpiochy w dobrej cenie powinny być w pepco- mam kilka sztuk 4-letnich stamtąd i jeszcze żyją ;)
Cocosh serio musisz mieć własną koszulę do porodu? Myślałam że takie jednorazowe "watolinowe" wdzianka porodowe są standardem we wszystkich szpitalach. Co do dziecinności małżonka to trochę zazdroszczę ;) u nas mój jest zorganizowanym "ojcem" a ja krnąbrnym roztrzepanym "dzieckiem", więc relacja mąż-żona jest nieco zaburzona, kiedy mój zaczyna mi ojcować, strofować...
Bursztynek jaki ładny wykład z praw fizyki :laugh2:też nie rozumiem tych teorii o cyrkulacji powietrza, bardziej chyba chodzi o to, że dziecko może się wdusić w ten ochraniacz. Z drugiej strony są też szkoły mówiące, że niemowlaki mają lęk przed otwartą przestrzenią, a takie "barykady" dają poczucie bezpieczeństwa, przytulności, więc to co Juanę przyprawia o klaustrofobię, na niemowlę może działać odwrotnie.

I przestańcie wypatrywać rozstępów!! Kolejną lawinę na nas ściągacie :p jak nie grupowe skurcze/ szpitale to teraz grupowe rozstępy :p pierdziele ja się nie oglądam :p

Isia u mnie alternatywa dla dresow i rajstopek byly legginsy chlopiece z zary. Czasem mozna trafic na naprawde fajne. Juz nawet sie zaopatrzylam w kilka par na wyprzedazy:) Kuba byl zawsze szczuplutki i w dresach wygladal strasznie. A w legach super:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Isia co do alternatywy dla rajstop możesz polować na legginsy- czarne, szare, beż żadnych wzorków. Jak się poszuka to idzie znaleźć ;) A co do nakładania jeansów uśmiecham się pod nosem i powodzenia życzę :p Mój mały od samego początku spazmów dostawał jak mu jeansy/ogrodniczki nakładałam. Na szczęście ja z sekty wyznawców wygody dla dziecka, więc nigdy mnie nie bolało że taki strój mu nie pasuje :p
Ja też jestem zwolennikiem wygody. Moja Hania do tej pory rzadko chodzi w jeansach albo spodniach zapinanych na suwak i guzik. Zazwyczaj nosi legginsy. Teraz ma fazę na sukienki i spódnice więc i rajstopy, ale tak do roku to rajstopy może kilka razy miała założone.

He he może i mam klaustrofobię ale moje dziecko ma to samo. Nie chciała spać niczym otulona - ani w rożku ani w otulaczu. Teraz też chociaż kawałek nogi musi mieć na wierzchu. A tak serio to są teorie że powietrze w takim ochraniaczu nie cyrkuluje i dziecko ma dostęp do niższego nasycenia tlenem a większego dwutlenkiem węgla. Dodatkowo jest większe ryzyko uduszenia w przypadku przyłożenia buzi pomiędzy materac a ochraniach, zaplątania się itd. Nie będę więcej wam truć ale skoro coś nie pełni żadnej funkcji oprócz ozdobnej na początku a zwiększa ryzyko wypadku to nie mam zamiaru tego używać :)

Tez nie mam ochraniaczy bo czytalam artykuł że się od nich odchodzi. A jeszcze z takich ciekawostek położna nam mówiła że najlepiej do przemywania dziecka pupy używać wacika z wodą niż te chosteczki bo gdzies jakieś badania robili że te zapachowe nasączone chusteczki powodować mogą u dziewczynek przerost łechtaczki

reklama
Witam sie :)

U mnie juz tradycja z nocnym wstawaniem na siku, chyba 3 razy bylam.
Przyszla mi firanka do pokoju malego, sliczna, musze dzis ja zawiesic i czekam na kolejne przesylki ;)
Sloneczko mi tu zaglada przez okno i dodaje energii wiec zaraz wstaje ;)

Agiszonek na zakupowym watku wstawilysmy zdjecia stanikow ;)

Ja mam ochraniacz na lozeczko i na kolyske tez :)

Ja mam tylko jedne polspiochy, spodni za to mam mnostwo :) Koniecznie musze dokupic pajacow i spiochy bo spiochos kompletny brak ;)

Clodi trzymamy kciuki zeby jeszcze Cie nie polozyli w szpitalu :)
Isia Ty tez wizytujesz to kciukasy :p

Do góry