reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Bursztynek zobacz sobie ostatnie l4 kase i za ile dokładnie to jest dni. Nie robocze tylko łącznie za ile dni. Jeśli l4 jest za 12 dni to podziel kwote na 12 i masz takzwana dniówke i tak ssobie licz kazde następne l4. Jęsli następne jest za 20 dni to powinnas dostać 20 X 1/12 tego co ostatnio.

Oni wyliczają postawę za 30 dni na postawie ostatnich 12 miesięcy a z tego 1/30 jako dniówkę.

Bursztynek XD jakby nie to że mój w szpitalu to bym sądziła że jesteśmy w ciąży z tym samym facetem!!!! J Cały mój misiek. Potulmy się, potańczmy, zaśpiewaj mi a wszystko samo się zrobi. Kota musi poprzytulać, wlączyś ściąganie filmu i iiii tak całyyy dzień a zrobione nic.

Kocham go bo jest przy tym słodki i uroczy ale czasem brakuje kogoś „dorosłego” do pomocy.

KubusiowaMama im wszystkim by się przydała taka lekcja. Ale ja to wiem jakby u mnie taki dzień wyglądał w wykonaniu męża. Poporstu na następny maiłabym 2 razy więcej do sprzątania i robienia a on by stwierdził " no i widzisz jak sobie świetnie poradziłem? cały dzień graliśmy z Marsyią w grę i jedliśmy chipsy" :p

reklama
Mloda, jak Kuba mial zoltaczke po urodzeniu to tez lekarz kazal jak najczesciej wystawiac go na swiatlo i slonce. Zeby jak najjasniej bylo. No a ochraniacza nie zakladam bo zwyczajnie nie jest potrzebny przez pierwsze miesiace:) dziecko i tak sie nie przemieszcza, wiec dla mnie to zbedny gadzet:)

Volka a karmilas tylko piersia czy dokarmialas mm?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

A ja jak slysze o zaburzaniu przeplywu powietrza to smiac mi sie chce. :) przeciez cala "gora" lozeczka jest odkryta. Nie przykrywacie pokrywka/dykta czy czyms tam by cokolwiek sie mialo zaburzac... A w domu wiatr nie wieje- to nie morze i plaza :)

Ps. Czasteczki powietrza rozchodza sie nieregularnie i wypelniaja kazda szczeline- nie prozniowa- w takiej samej objetosci. Wiec nie ma znaczenia czy ochraniacz jest czy nie taka sama ilosc jak i jakosc powietrza dziecko bedzie otrzymywac:)

Hahaha :D Cocosh! Tak samo widze mojego Meza i jego dzien;D i bylby z siebie dumny ze tak sobie poradzil:) a juz niedlugo bedzie mial taki sprawdzian. Jak urodze to przez trzy dni bedzie sam z Kuba. Juz jestem ciekawa jak bedzie dom wygladal po tym czasie[emoji14]pewnie wroce ze szpitala i bede generalne porzadki robic:p

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Bursztynek nie zgodzę się z Tobą. Nie mówię że dziecku powietrza zabraknie, ale jakość snu jest inna. Spróbuj sobie pół łóżka zasłonić na pół metra wysokości.
Ja nie jestem w stanie spać przy zamkniętych drzwiach albo jak mam poduszkę czy cokolwiek w odległości kilkunastu centymetrów od twarzy.
Druga kwestia to taka że nie muszę z łóżka wstawać żeby zobaczyć co u malucha.

A wyobraźcie sobie mój dom po powrocie ze szkolenia... Po 3 dniach bycia M z dwójka dzieci... możecie sobie to wyobrazić??? Bo ja jakoś nie bardzo :) wiem, że dziećmi zajmie się super ale w jakim stanie będzie dom???

Warto też poczytać na temat bezpieczeństwa stosowania takiego ochraniacza - w necie jest sporo informacji.

Oj laski skrobiecie tyle, ze trudno spamietac ktora co pisala. Moj mąż sobie poradzi bo on z tych pracocholikow i pedantow (oczywiście w miejscach gdzie jego "bola")
Iska udanej wizyty.
Clodi mniejmy nadzieje, ze jeszcze nie zostaniessz w szpitalu.
Ja dzisiaj tez czekam na przesyłkę, ale aparatu bo stary już zwolnil do maksimum. A nie wyobrazam sobie nie uwiecznic tych pierwszych dni. ☺
Kubusiowa tak mi szkoda Twojego bidulka!!!
Bursztynek w takim razie czekamy z niecierpliwością az skonczysz swoje arcydzieło.
Fanti chyba dzisiaj odsypia remont.
Ja tez nie kupowalam dla babla zadnych rajstopek. I nie mam za duzo tych najmniejszych ubranek, czekam az Artur sie urodzi bo jak bedzie duzy to od razu w nastepny rozmiar wskoczy. Majka wazyla 3540 i dl na 53cm i nie zdazyla wszystkiego zalozyc dlatego tym razem ograniczam się z iloscia co by nie przesadzić.

reklama
Isia ja przy moim mężu spodziewałabym się krajobrazu jak po trzęsieniu ziemi i tego że z tydzień by to musiał odchorować ;)

Do góry