reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Bursztynek zobacz sobie ostatnie l4 kase i za ile dokładnie to jest dni. Nie robocze tylko łącznie za ile dni. Jeśli l4 jest za 12 dni to podziel kwote na 12 i masz takzwana dniówke i tak ssobie licz kazde następne l4. Jęsli następne jest za 20 dni to powinnas dostać 20 X 1/12 tego co ostatnio.

Oni wyliczają postawę za 30 dni na postawie ostatnich 12 miesięcy a z tego 1/30 jako dniówkę.

Bursztynek XD jakby nie to że mój w szpitalu to bym sądziła że jesteśmy w ciąży z tym samym facetem!!!! J Cały mój misiek. Potulmy się, potańczmy, zaśpiewaj mi a wszystko samo się zrobi. Kota musi poprzytulać, wlączyś ściąganie filmu i iiii tak całyyy dzień a zrobione nic.

Kocham go bo jest przy tym słodki i uroczy ale czasem brakuje kogoś „dorosłego” do pomocy.

KubusiowaMama im wszystkim by się przydała taka lekcja. Ale ja to wiem jakby u mnie taki dzień wyglądał w wykonaniu męża. Poporstu na następny maiłabym 2 razy więcej do sprzątania i robienia a on by stwierdził " no i widzisz jak sobie świetnie poradziłem? cały dzień graliśmy z Marsyią w grę i jedliśmy chipsy" :p

reklama
Mloda, jak Kuba mial zoltaczke po urodzeniu to tez lekarz kazal jak najczesciej wystawiac go na swiatlo i slonce. Zeby jak najjasniej bylo. No a ochraniacza nie zakladam bo zwyczajnie nie jest potrzebny przez pierwsze miesiace:) dziecko i tak sie nie przemieszcza, wiec dla mnie to zbedny gadzet:)

Volka a karmilas tylko piersia czy dokarmialas mm?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

A ja jak slysze o zaburzaniu przeplywu powietrza to smiac mi sie chce. :) przeciez cala "gora" lozeczka jest odkryta. Nie przykrywacie pokrywka/dykta czy czyms tam by cokolwiek sie mialo zaburzac... A w domu wiatr nie wieje- to nie morze i plaza :)

Ps. Czasteczki powietrza rozchodza sie nieregularnie i wypelniaja kazda szczeline- nie prozniowa- w takiej samej objetosci. Wiec nie ma znaczenia czy ochraniacz jest czy nie taka sama ilosc jak i jakosc powietrza dziecko bedzie otrzymywac:)

Hahaha :D Cocosh! Tak samo widze mojego Meza i jego dzien;D i bylby z siebie dumny ze tak sobie poradzil:) a juz niedlugo bedzie mial taki sprawdzian. Jak urodze to przez trzy dni bedzie sam z Kuba. Juz jestem ciekawa jak bedzie dom wygladal po tym czasie[emoji14]pewnie wroce ze szpitala i bede generalne porzadki robic:p

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Bursztynek nie zgodzę się z Tobą. Nie mówię że dziecku powietrza zabraknie, ale jakość snu jest inna. Spróbuj sobie pół łóżka zasłonić na pół metra wysokości.
Ja nie jestem w stanie spać przy zamkniętych drzwiach albo jak mam poduszkę czy cokolwiek w odległości kilkunastu centymetrów od twarzy.
Druga kwestia to taka że nie muszę z łóżka wstawać żeby zobaczyć co u malucha.

A wyobraźcie sobie mój dom po powrocie ze szkolenia... Po 3 dniach bycia M z dwójka dzieci... możecie sobie to wyobrazić??? Bo ja jakoś nie bardzo :) wiem, że dziećmi zajmie się super ale w jakim stanie będzie dom???

Warto też poczytać na temat bezpieczeństwa stosowania takiego ochraniacza - w necie jest sporo informacji.

Oj laski skrobiecie tyle, ze trudno spamietac ktora co pisala. Moj mąż sobie poradzi bo on z tych pracocholikow i pedantow (oczywiście w miejscach gdzie jego "bola")
Iska udanej wizyty.
Clodi mniejmy nadzieje, ze jeszcze nie zostaniessz w szpitalu.
Ja dzisiaj tez czekam na przesyłkę, ale aparatu bo stary już zwolnil do maksimum. A nie wyobrazam sobie nie uwiecznic tych pierwszych dni. ☺
Kubusiowa tak mi szkoda Twojego bidulka!!!
Bursztynek w takim razie czekamy z niecierpliwością az skonczysz swoje arcydzieło.
Fanti chyba dzisiaj odsypia remont.
Ja tez nie kupowalam dla babla zadnych rajstopek. I nie mam za duzo tych najmniejszych ubranek, czekam az Artur sie urodzi bo jak bedzie duzy to od razu w nastepny rozmiar wskoczy. Majka wazyla 3540 i dl na 53cm i nie zdazyla wszystkiego zalozyc dlatego tym razem ograniczam się z iloscia co by nie przesadzić.

reklama
Isia ja przy moim mężu spodziewałabym się krajobrazu jak po trzęsieniu ziemi i tego że z tydzień by to musiał odchorować ;)

Do góry