reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Volka ja myślę, że to dziecko rysuje coś w Twoim brzuszku rączka i za mocno paluszkami przyciska i to przebija po prostu :)

Cocosh to chyba wszystkie Michały takie są ;)

reklama
Lewusek ja koktajl truskawkowy pije codziennie... M mówi, że czuć mnie mlekiem bo ciągle tylko kup mleko i truskawki ;) w tym roku będę madrzejsza i będę mrozila sama owoce bo teraz za truskawki place jakieś 7 zł za 450 gram... a paczkę mam na dwa dni :/

Juana ja śpiochy i pajace tylko w domu... na wyjścia wyjściowo hihi
Aaaaaa i wiecie co? Nie dość że nie lubię dresow dla chlopcow to jeszcze nie lubię chłopców w rajstopach ;) narazie mam trzy dresy hihi a ani jednej pary rajstop... ciekawe kiedy kupie pierwsze hihi

Witam sie i ja!:)

Cocosh- dziekujemy za pozdrowienia!:) a jak Michal sie czuje? Bedziecie miec mala przeprawe z tymi lekami i badaniami, ale z pewnoscia dacie rade!:) jak nie Wy, to kto? No i moze uda sie Wam ogarnac te domowe dobrodziejstwa o ktorych wspomniala Kustronka. :)

Co do torby- ja tez juz jestem spakowana!:) dzis dorzucam tylko szlafrok i koszule bo dosychaja i moge rodzic:)

Zdj pokoju Zuzulinki wrzuce na dniach, gdyz pomalutku koncze plesc obicie na krzeslo. Przedsmak wrzucilam wiec teraz cierpliwosci poprosze:)

Bar- jakie znow zakupy bedziesz robic?

Mloda a jak u Ciebie z wyplata? Jutro juz 10ty. :) wiadomo co z ubezpieczeniem?

Powiem Wam, ze z tymi wyplatami to jakies jajca sa. Ja co msc dostaje inna kwote. A roznica jak dla mnie duza bo 300-400 zl... Nie mam pojecia od czego to zalezy. Mam wrazenie, ze naliczaja to dwoe ksiegowe u nas w firmie i dlatego jeden miesiac woecej a drugi mniej i tak w kolko.... Wiecie moze jak to jest naliczane? Czy jak wezme kwoty z 12 mscy przed l4, ktore wplywaly mi na konto j podziele na 12 to wystarczy? Czy jeszcze powinnam cos dodac, odjac?

Co do rozstepow... Termin za 14 dni a u mnie lewa strona brzuszka popekala. Za szybko zaczelam sie cieszyc. Owszem, nie ma tego duzo bo jak dotad tylko jedno 5 cm "Y" ale jest... :( a smarowalam sie codziennie 2-3 razy od zrobienia testu ciazowego. A ostatnimi czasy nawet wiecej.

Fanti- czekamy na zdj poremontowe:) szybko sie uwineliscie:) u mnie, podobnie jak u Cocosh- najwspanialszy mezczyzna na swiecie jest leniem:p i nie tyle co bedzie lezal i noc nie robil, co chodzi za mna i zamiast wziac nogi za pas by sie szybko ze wszystkim uwinac to on sie musi potulic, pobawic z psem. Pojsc na spacer... Wlaczy muzyke by szybciej nsm sie pracowalo to wyrywa mi wszystki z rak i zaczyna tanczyc. Urocze to i kocham to nad wszystko. Ale teraz chyba wolalabym miec wszystko z glowy i dopiero wypoczywac:)

Isia- a jak tam postepy u Ciebie? :)
Co do plynu do sciagania tapet co Fanti polecala- to serio jest fantastyczny i migusiem sie uwiniecie:)

Cien- mi sie wydaje tak jak dziewczynom, ze Twoj najdrozszy ma swoj "meski instynkt wicia gniazda" i chce jak najwiecej zarobic by niczego Wam nie brakowalo.

Cocosh- rowniez milego dnia!!! :)

Witajcie.Jak wczoraj poszłam usypiac synka to prawie tam z nim zasnelam więc szybko się wykapalam i o 22 byłam już w lozku☺i nawet w miare się wyspalam.Teraz Emilka ma pierwsza drzemke a ja dalej segreguje ciuszki które znalazłam w kartonach,jedną pralką już się wyprawa , i wiecie co dochodzę do wniosku że mam tego jednak za dużo a tak się martwilam ze za mało ubrań do mnie wróci....I chyba zrobię selekcję i zostawię najładniejsze bo i tak połowy Julka nie wynosi

Cień mam nadzieję ze dzisiaj juz troche lepsze samopoczucie...Trzymaj się i postaraj się nie denerwować za wiele,mimo wszystko.

Isia a nie możesz tej kolyski kupić przez olx i poprosić o wysyłkę do Ciebie np kurierem?ja tak robiłam już kilka razy,zresztą sama umawialam kuriera po odbior, osoba od której kupowałam musiala tylko spakować do paczki i wydać kurierowi☺

Maya właśnie ze nie ma nic w fajnej cenie.... a jak dolicze przesyłkę to 60 zł drożej wyjdzie mnie nowa :/ i mogę po nią sama pojechać :)

Isia moj Synus konczy za miesiac dwa latka a jeszcze nigdy nie mial na sobie rajstop;) nie cierpie ich;) teraz tez na pewno nie kupie ani jednej pary.
I tez pajace w domu a na wyjscia ubieram "wyjsciowo";D

Ja nawet juz nie ogladam brzucha w poszukiwaniu rozstępów. Zaden sie jeszcze nie pojawil a ja tylko niepotrzebnie sie nakrecam:p bardziej mnie martwi jaki bedzie stan skory po porodzie. Po pierwszym nawet nie bylo widac, ze w ciazy bylam. Ciekawe jak to bedzie teraz...

Cocosh tez mi sie marzy, zeby moj Michal chociaz jeden dzien pochodzil w ciazy. I zostal sam w domu z balaganem, obiadem do zrobienia i naszym dwulatkiem. Nie moge na Niego narzekac bo ogolnie jest strasznie pracowitym, zaradnym facetem i fantastycznym ojcem, ale czasem przydalaby mu sie taka lekcja:p

Dzisiaj w ogole jakis strasznie podly nastroj mam. Jeszcze z lozka nie wyszlam a juz czuje, ze to bedzie kiepski dzien :(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Cześć Mamusie ;) w końcu doczytałam :-D
Wczoraj miałam zabiegany dzień. Rano byłam oddać krew do badania, bo jutro wizytuję;-) ;) Później księgowa, zapłacić rachunki, zakupy i resztę dnia spędziłam u mamy, oczywiście obżerając się:-p
Rano wstawiłam pranie, teraz siedzę i patrze na ten mój bałagan, ale nie chce mi się ruszyć tyłka z kanapy :rolleyes:

Isia ehh no chyba że akurat nic fajnego nie ma to pech...Czasem tak jest ze jak sie tego nie potrzebuje to dużo fajnych ofert a jak chce się konkretnie kupić to nic nie ma ....Ja tak miałam z woombie i w końcu wczoraj coś znalazlam na allegro i od razu kliknąłem☺normalnie bym się może jeszcze dłużej zastanowiło czy chce wydać tyle kasy ale ze miałam jeszcze nerwa na męża na ten wózek i to jego skapstwo na białą ramę to sobie musialam odkuc

Kubusiowa no właśnie lepiej nie szukać tych roztepow i się nie denerwować zawczasu.W poprzedniej ciąży nic nie miałam a po porodzie dopiero mi wyszły na piersiach

reklama
Witam
Ja dzisiaj też w miarę się obudziłam :D a mianowicie mój ukochany otworzył okno w sypilani żeby ,przewietrzyc' z tego zimna oczy jak 5zł!
Dzisiaj moje ambitne plany sa takie:
Mój jedzie na 14 do pracy a ja będę sprzątać muszę przeorganizowac nasza szafę...z ubraniami.
Mamy Rogowa i u góry mamy sejf tylko i tam jest pełno miejsca nic tam nie ma! A ja ze nie należę do wysokich osób nie mogę mieć tam nic swojego więc wepchne tam rzeczy mojego :D

A później pójdę do sklepu za płot do koleżanki na herbatke :D

I mam ochotę na naleśniki dzisiaj...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry