reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Volka ja myślę, że to dziecko rysuje coś w Twoim brzuszku rączka i za mocno paluszkami przyciska i to przebija po prostu :)

Cocosh to chyba wszystkie Michały takie są ;)

reklama
Lewusek ja koktajl truskawkowy pije codziennie... M mówi, że czuć mnie mlekiem bo ciągle tylko kup mleko i truskawki ;) w tym roku będę madrzejsza i będę mrozila sama owoce bo teraz za truskawki place jakieś 7 zł za 450 gram... a paczkę mam na dwa dni :/

Juana ja śpiochy i pajace tylko w domu... na wyjścia wyjściowo hihi
Aaaaaa i wiecie co? Nie dość że nie lubię dresow dla chlopcow to jeszcze nie lubię chłopców w rajstopach ;) narazie mam trzy dresy hihi a ani jednej pary rajstop... ciekawe kiedy kupie pierwsze hihi

Witam sie i ja!:)

Cocosh- dziekujemy za pozdrowienia!:) a jak Michal sie czuje? Bedziecie miec mala przeprawe z tymi lekami i badaniami, ale z pewnoscia dacie rade!:) jak nie Wy, to kto? No i moze uda sie Wam ogarnac te domowe dobrodziejstwa o ktorych wspomniala Kustronka. :)

Co do torby- ja tez juz jestem spakowana!:) dzis dorzucam tylko szlafrok i koszule bo dosychaja i moge rodzic:)

Zdj pokoju Zuzulinki wrzuce na dniach, gdyz pomalutku koncze plesc obicie na krzeslo. Przedsmak wrzucilam wiec teraz cierpliwosci poprosze:)

Bar- jakie znow zakupy bedziesz robic?

Mloda a jak u Ciebie z wyplata? Jutro juz 10ty. :) wiadomo co z ubezpieczeniem?

Powiem Wam, ze z tymi wyplatami to jakies jajca sa. Ja co msc dostaje inna kwote. A roznica jak dla mnie duza bo 300-400 zl... Nie mam pojecia od czego to zalezy. Mam wrazenie, ze naliczaja to dwoe ksiegowe u nas w firmie i dlatego jeden miesiac woecej a drugi mniej i tak w kolko.... Wiecie moze jak to jest naliczane? Czy jak wezme kwoty z 12 mscy przed l4, ktore wplywaly mi na konto j podziele na 12 to wystarczy? Czy jeszcze powinnam cos dodac, odjac?

Co do rozstepow... Termin za 14 dni a u mnie lewa strona brzuszka popekala. Za szybko zaczelam sie cieszyc. Owszem, nie ma tego duzo bo jak dotad tylko jedno 5 cm "Y" ale jest... :( a smarowalam sie codziennie 2-3 razy od zrobienia testu ciazowego. A ostatnimi czasy nawet wiecej.

Fanti- czekamy na zdj poremontowe:) szybko sie uwineliscie:) u mnie, podobnie jak u Cocosh- najwspanialszy mezczyzna na swiecie jest leniem:p i nie tyle co bedzie lezal i noc nie robil, co chodzi za mna i zamiast wziac nogi za pas by sie szybko ze wszystkim uwinac to on sie musi potulic, pobawic z psem. Pojsc na spacer... Wlaczy muzyke by szybciej nsm sie pracowalo to wyrywa mi wszystki z rak i zaczyna tanczyc. Urocze to i kocham to nad wszystko. Ale teraz chyba wolalabym miec wszystko z glowy i dopiero wypoczywac:)

Isia- a jak tam postepy u Ciebie? :)
Co do plynu do sciagania tapet co Fanti polecala- to serio jest fantastyczny i migusiem sie uwiniecie:)

Cien- mi sie wydaje tak jak dziewczynom, ze Twoj najdrozszy ma swoj "meski instynkt wicia gniazda" i chce jak najwiecej zarobic by niczego Wam nie brakowalo.

Cocosh- rowniez milego dnia!!! :)

Witajcie.Jak wczoraj poszłam usypiac synka to prawie tam z nim zasnelam więc szybko się wykapalam i o 22 byłam już w lozku☺i nawet w miare się wyspalam.Teraz Emilka ma pierwsza drzemke a ja dalej segreguje ciuszki które znalazłam w kartonach,jedną pralką już się wyprawa , i wiecie co dochodzę do wniosku że mam tego jednak za dużo a tak się martwilam ze za mało ubrań do mnie wróci....I chyba zrobię selekcję i zostawię najładniejsze bo i tak połowy Julka nie wynosi

Cień mam nadzieję ze dzisiaj juz troche lepsze samopoczucie...Trzymaj się i postaraj się nie denerwować za wiele,mimo wszystko.

Isia a nie możesz tej kolyski kupić przez olx i poprosić o wysyłkę do Ciebie np kurierem?ja tak robiłam już kilka razy,zresztą sama umawialam kuriera po odbior, osoba od której kupowałam musiala tylko spakować do paczki i wydać kurierowi☺

Maya właśnie ze nie ma nic w fajnej cenie.... a jak dolicze przesyłkę to 60 zł drożej wyjdzie mnie nowa :/ i mogę po nią sama pojechać :)

Isia moj Synus konczy za miesiac dwa latka a jeszcze nigdy nie mial na sobie rajstop;) nie cierpie ich;) teraz tez na pewno nie kupie ani jednej pary.
I tez pajace w domu a na wyjscia ubieram "wyjsciowo";D

Ja nawet juz nie ogladam brzucha w poszukiwaniu rozstępów. Zaden sie jeszcze nie pojawil a ja tylko niepotrzebnie sie nakrecam:p bardziej mnie martwi jaki bedzie stan skory po porodzie. Po pierwszym nawet nie bylo widac, ze w ciazy bylam. Ciekawe jak to bedzie teraz...

Cocosh tez mi sie marzy, zeby moj Michal chociaz jeden dzien pochodzil w ciazy. I zostal sam w domu z balaganem, obiadem do zrobienia i naszym dwulatkiem. Nie moge na Niego narzekac bo ogolnie jest strasznie pracowitym, zaradnym facetem i fantastycznym ojcem, ale czasem przydalaby mu sie taka lekcja:p

Dzisiaj w ogole jakis strasznie podly nastroj mam. Jeszcze z lozka nie wyszlam a juz czuje, ze to bedzie kiepski dzien :(

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Cześć Mamusie ;) w końcu doczytałam :-D
Wczoraj miałam zabiegany dzień. Rano byłam oddać krew do badania, bo jutro wizytuję;-) ;) Później księgowa, zapłacić rachunki, zakupy i resztę dnia spędziłam u mamy, oczywiście obżerając się:-p
Rano wstawiłam pranie, teraz siedzę i patrze na ten mój bałagan, ale nie chce mi się ruszyć tyłka z kanapy :rolleyes:

Isia ehh no chyba że akurat nic fajnego nie ma to pech...Czasem tak jest ze jak sie tego nie potrzebuje to dużo fajnych ofert a jak chce się konkretnie kupić to nic nie ma ....Ja tak miałam z woombie i w końcu wczoraj coś znalazlam na allegro i od razu kliknąłem☺normalnie bym się może jeszcze dłużej zastanowiło czy chce wydać tyle kasy ale ze miałam jeszcze nerwa na męża na ten wózek i to jego skapstwo na białą ramę to sobie musialam odkuc

Kubusiowa no właśnie lepiej nie szukać tych roztepow i się nie denerwować zawczasu.W poprzedniej ciąży nic nie miałam a po porodzie dopiero mi wyszły na piersiach

reklama
Witam
Ja dzisiaj też w miarę się obudziłam :D a mianowicie mój ukochany otworzył okno w sypilani żeby ,przewietrzyc' z tego zimna oczy jak 5zł!
Dzisiaj moje ambitne plany sa takie:
Mój jedzie na 14 do pracy a ja będę sprzątać muszę przeorganizowac nasza szafę...z ubraniami.
Mamy Rogowa i u góry mamy sejf tylko i tam jest pełno miejsca nic tam nie ma! A ja ze nie należę do wysokich osób nie mogę mieć tam nic swojego więc wepchne tam rzeczy mojego :D

A później pójdę do sklepu za płot do koleżanki na herbatke :D

I mam ochotę na naleśniki dzisiaj...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Do góry