reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Kamilaasami mamy takich znajomych co tylko slodza duza lyzka... Serio ;) ale zeby nie bylo nie slodza standardowych 2 takimi lychami:D

Mloda mama jedzenia nak na weselu, niezle zaszalalas :D

Cocosh ja tez mam serdecznie dosyc tej ciazy, w ogole to jestem w permanentnym zdziwieniu jak jedna moze roznic sie od drugiej, w 1 pierwszy trymestr byl pod znakiem niejedzenia i wiszenia nad muszla w wc, koncowka byla lekka, jedyne co mnie wkurzalo to braxtony, zgaga, to ze nie moge sie lekko przekrecic i butow wiazanych zalozyc, a teraz... 1 semestr bez jednego wymiotowania, a koncowka tragedia :O bez przerwy bol brzucha, wyjscie do sklepu po 2 stronie ulicy wiaze sie potem z poldniowym lezeniem, od lezenia plecy bolą, itd itp ;)
Z tym chudnieciem to przed 1 ciaza wazylam ok 70kg. W 1 trymestrze schudlam do 63, potem tydzien przed porodem mialam 77. Od razu po powrocie do domu spadlo do 64 chyba i utrzymywalo sie przez 4 miesiace. Potem znow przytylam do 70. A po ok półtora roku od porodu nagle mialam 64, za chwile 60, dieta w ogole nie utrzymywana, cwiczen zero ,wiecej gonitwy za dzieckiem i tyle ;)

Kubusiowa ja nie wstaje całą noc, no chyba ze mnie cos obudzi to ide:D w dzien chodze czesciej niz zwykle, ale kakos uporczywe to nie jest

reklama
Cocosh ja w pierwszej ciąży przytyłam 21 kg po 6 tygodniach miałam 12 kg mniej do pół roku jeszcze 4 straciłam i zostało mi 5 nadwagi ale jak zaczęłam rok pózniej ćwiczyć z chodakowska to w 3 miesiące straciłam jeszcze 10 kg. Ale ja tylko 3,5 miesiąca karmiłam bo straciłam pokarm

Laski odprawiłam omojego do pracy i tak leże i liczę i mam co 3 minuty skurcz, nie jest jakiś tragiczny tak jak przy okresie boli. Chyba muszę jakaś No-spe zjeść bo trochę w strachu jestem. Kurczę może prysznic jeszcze :hmm::confused: troche za wcześnie na rodzenie

Ja miałam co 5 min ale no spy nigdy nie brałam serio jakoś to nie przemawia akurat do mnie
Clodi jak nie ustana to lepiej na IP mi się szyjka tak skrócila aż do 1cm :( aaa i ja też bolesnych nie mialam

Hej...
Clodi i jak tam mija cos??? Czy dalej skurcze???

U nas noc nawet spokojna. Wstawalam do młodego 3 razy bo się krecil ale wstal w dobrej formie i to mnie cieszy:)

Młoda jak tam się czujesz??? Lepiej cos ???

Serduszko biedny Kubus :(. Cocosh ja tez tak mam,jak inwalidka sie czuje :p. Moja noc tez srednia. Dzieci przylazila po dwa razy i odprowadzalam ich do siebie,bo z nimi sie wcale nie wysypiam i maz chory to tez nie chcialam zeby z nim spali.

Młoda zrob sobie siemie lniane! Na pewno pomoze. Ja zawsze pije jak czuje,ze mam organizm zamulony. Siemie na to najlepsze!

reklama
nailie- poprzecznie
mloda- to poszalałaś

Ja wstaję tylko raz na siku, zawsze po 2.
W ciąży (1) przytyłam 16 kg, udało się od razu zejść o 9 kg. Potem musiałam temu pomóc, zapisalam sie na zimne, poszłam do pracy i miałam 2kg mniej niż przed ciąża. Teraz przytyłam 12 kg, ale z dwójką będzie łatwiej.

Do góry