reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Isia ogranicz... jedzenie na tej imprezie :) jest 6:13 a ja dalej nie śpię :/ usnelam o 2 już o 4 obudził mnie żołądek i dalej mnie trzymie :( dzisiaj jeszcze do teściów na obiad bo zostało im z imprezy ale nie mam zamiaru nic zjeść! Nawet ani ciasteczka!

Ja waze jakieś 50 kg może 51 niby wszyscy mówią TAK MAŁO?!?!ja w ciąży wazylam 70-80kg i wtedy można powiedzieć że było ciężko ale mi nawet z tymi 50kg jest ciężko czuje się jak napuchniety balon który za chwilę może pęknąć :D i wogole nie wiem jak te celebrytki się tak bujaja na ,sciankach' w ciąży takie uśmiechnięte wypoczete i wogole cud i miód !

Nie mam w domu żadnej herbaty :( w sensie mięty...rumianku czy cokolwiek mój śpi jak zabity a ja dalej mecze dupe

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Cocosh gdybym ja zainwestowala w piersi to bym chyba ciagle bez stanika biegala;D z radosci;D a inne jak patrza na Twoj biust to pewnie je z zazdrosci skreca:p

Ja nigdy nie karmilam w miejscu publicznym. Zwyczajnie nie bylo takiej potrzeby. Ale widok kobiety karmiacej piersia jest mi obojetny, dopoki stara sie ona robic to dyskretnie. Bo jak dla mnie jest to dosyc intymna czynnosc.

I tez przed pierwszym porodem mowilam, ze nie poddam sie presji otoczenia, ze to moja sprawa czy karmie czy nie. A jednak dalam sie. Jak po 8 tygodniach odstawilam Malego to czulam sie tak strasznie winna i bezwartosciowa. Mam nadzieje ze teraz bede silniejsza:)

Ten straszny ucisk na pecherz! No cholera! Jeszcze trzy dni temu biegalam jak nastolatka, nie czulam sie jakbym w ciazy byla. A teraz chodze jak kaczka i co 10 minut biegam do toalety! Ja chyba tam zamieszkam:p tez tak macie?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

KubusiowaMama ja latam co 40 minut w nocy do toalety. Za każdym razem gdy zmienię pozycje to lecę :/
Głowa mnie boli z nie wyspania :( jak M pojechał do kościoła to spalam godzinę, teraz na sniadanie zjadłam kawałek babki piaskowej i mogłabym dalej spać ale znając życie to zaraz się obudzi Zuzka :/
M maluje pokój zabaw dalej i trzaska się drabina więc pewnie przyspieszy pobudke Zuzki :( bo ona ma pokój za ścianą :/

Co do niezdrowych rzeczy di jedzonka czy picia to miałam etap coli w tej ciąży. Teraz jest mi za słodka i pije 200 ml coli i pół cytryny wycisnietej... jakie to jest dobre, kwaśne :) mniam mniam

Isia ja Cie rozumiem bo chce zaczekać na męża. Więc też staram się leżeć zamiast pic herbatki na przyspieszenie porodu i kazać mojemu macać sutki.
Ale mam tak dość tej ciąży, że już złość mnie zalewa. Nie chce mi się ubierać ani wstawać ani ludzi oglądać.
Zaraz mają rodzice przyjechać z bratem i jedziemy do Miśka a ja nie mam siły wstać a gadać mi się z nimi nie chce. Najchętniej bym się teleportowała do miską.
Mam zamiar kupić sobie dres dzisiaj jeśli w lidlu jeszcze są jakieś i będę w nim łazić do końca ciąży.
Już mi się stroić nie chce a i tak we wszystkim wyglądam jak balon.

Dziewczyny, które już były w ciązy: ile i jak szybko udało Wam się zrzuccić po ciąży i w jaki sposób to karmienie pomaga?

Mlodamama miałam tak kila razy więc mega Ci współczuję. Niestety lekiem jest kilka godzin zanim to się trochę strawi. :(

Cos mi sie glupiego wlaczylo,ze sie boje spac normalnie,przedluzam jak najdluzej.boje sie ze sie zbudze a tu skurcze albo cos:) takie glupie cos:) hehe za to w dzien sie nie boje i odsypiam:)
Ja tak miałam dzisiejszej nocy . Strach ze mi wody odejdą czy coś ,bo co chwila chciało mi się siusiu ;)

Cocosh ja w ciąży przytyłam 16 a po trzech dniach od porodu miałam już z 5 na plusie , po miesiącu na zero a po dwóch wręcz o 3 za mało. Tyle że winilam za to karmienie .. ja ogólnie szczupła jestem i wyglądała później juz za chudo. ..

reklama
My już na nogach i po śniadaniu teraz chwilą odpoczynku i szykujemy się na zakupy :)
Ja z toaleta mam to samo czasem cała noc nie chodzę ale to jak leżę na plecach bo na lewym boku jak się położę to Grześ od razu grzebie mi na pęcherza :(

Do góry