Są takie nakładki specjalne na sutki , ale mój nie chciał z tego pić . Ja smarowalam sutki swoim mlekiem .. tez miałam tak poranione, że karmiłam i płakałam. Położna mi poleciła smarować maścią Medela. Dość droga , ale dwa dni i mi pomogło , później jak coś się zaczynało dziać znów z sutki odrazu smarowalam i koniec problemu. Ta maść jest na bazie lanoliny ,wiec można kupić tez sama lanoline w aptece .. to już kosztuje grosze.. ja o tym nie wiedziałam wcześniej i przeplacilam ☺
reklama
natka90 współczuję ci biedna ja jak na razie standard od początku ciąży bez objawów tylko piersi:-)
balladyna u mnie mąż na piersi zerka bo ja zawsze małe a teraz wie że trochę mi urosną i codziennie sprawdza hehe zauważyłam że jak się smaruje tą oliwką to mam ładniejszą skórę taka delikatną :-)
balladyna u mnie mąż na piersi zerka bo ja zawsze małe a teraz wie że trochę mi urosną i codziennie sprawdza hehe zauważyłam że jak się smaruje tą oliwką to mam ładniejszą skórę taka delikatną :-)
Są takie nakładki specjalne na sutki , ale mój nie chciał z tego pić . Ja smarowalam sutki swoim mlekiem .. tez miałam tak poranione, że karmiłam i płakałam. Położna mi poleciła smarować maścią Medela. Dość droga , ale dwa dni i mi pomogło , później jak coś się zaczynało dziać znów z sutki odrazu smarowalam i koniec problemu. Ta maść jest na bazie lanoliny ,wiec można kupić tez sama lanoline w aptece .. to już kosztuje grosze.. ja o tym nie wiedziałam wcześniej i przeplacilam ☺
Super warto zapamiętać dzieki:-)
D
Deleted member 158337
Gość
Ja również sobie zapamiętam, bo troche sie tego boje, o nakladkach słyszałam i zakupie a może akurat nie bedzie to bobasowi przeszkadzalo :-)
D
Deleted member 158337
Gość
Niby tak, ale mój brat tez ich nie tolerowal :-) za to corka koleżanki pije normalnie :-)
Juana@
Fanka BB :)
Moja Mała też z nakładek nie chciała korzystać. Nie pamiętam jakiejś tragedii z karmieniem, na pewno czymś smarowałam ale nie wiem czym.
Ja miałam tragiczną noc i tym razem nie ze względu na objawy. Sąsiedzi imprezowali na balkonie od 24 do jakiejś 6 rano...
Ja miałam tragiczną noc i tym razem nie ze względu na objawy. Sąsiedzi imprezowali na balkonie od 24 do jakiejś 6 rano...
nailie
Fanka BB :)
Mnie np te nakladki uratowaly zycie, mala miala bardzo mocny uscisk i pamietam, oczywiscie nie chcac straszyc nikogo, ze karmienie mnie strasznie bolalo doszlo do tego ze bez nich nie dawalam rady karmic. Dodatkowo smarowalam się bepanthenem po karmieniu trochę ulgi to przynosilo
Mnie dzis mdli od rana, tylko laze i szukam sposobu jak sobie z tym poradzic, jedzenie nie pomaga
Mnie dzis mdli od rana, tylko laze i szukam sposobu jak sobie z tym poradzic, jedzenie nie pomaga
Ostatnia edycja:
reklama