reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja na szczęście nie miałam problemu z poranionymi sutkami podczas karmienia, córcia często nie potrafiła złapać- ale na szczęście, ominęły mnie takie rzeczy. Nawet się ciesze, bo pewnie zraziłoby mnie to. A tak jakoś dałam radę wytrzymać.

U mnie pozostał ból piersi, może nie jest już taki uciążliwy jak na początku, ale jeszcze jest. Ja nie wiem co to są mdłości, ani w pierwszej ani w obecnej ciąży nie jest mi dane przez to przechodzić. Zauważyłam, że ta ciąża jest spokojniejsza. W poprzedniej miałam strasznie wrażliwy węch, i to m musiał gotować na początku,bo nie dawałam rady otworzyć lodówki- a tym bardziej półki, gdzie znajdowały się przyprawy.

reklama
Witam
Podczytuje Was ostatnio i cały czas się zastanawiam czy już dołączyć, czy jeszcze się wstrzymać. 2 kreski na teście (a właściwe na kilku) ujrzałam już 2 tyg temu. Niestety euforii towarzyszył ból brzucha - jak na okres i mocniejszy. Zaniepokoiło mnie to, bo w pierwszej ciąży nic takiego się nie działo. Na wizycie moja gin stwierdziła, że ciąży na razie nie czuje, do tego zauważyła plamienie, także nie dała mi dużych szans na utrzymanie ewentualnej ciąży :(. Dla spokoju dostałam duphaston. Po zrobieniu bety, która wskazała wczesną ciążę, moja gin nadal nic nie wyczuwa. Teraz tylko wyczekuje na środowe usg, które rozwieje wszelkie wątpliwości. Jak zobaczę zarodek i serduszko bijące to będę płakać ze szczęścia. Cały czas staram się nie przyzwyczajać do myśli o maluchu, bo różnie to może jeszcze być, ale coraz trudniej mi :(.
Przyjmiecie być może kolejną marcówkę?
Dodam, że jestem już mamą sierpniowego trzylatka.

LapisLazuli, pewnie ze przyjmniemy :-) witaj :-) to będziemy trzymać kciuki w środę żeby wszystko bylo dobrze :-)

Witam
Podczytuje Was ostatnio i cały czas się zastanawiam czy już dołączyć, czy jeszcze się wstrzymać. 2 kreski na teście (a właściwe na kilku) ujrzałam już 2 tyg temu. Niestety euforii towarzyszył ból brzucha - jak na okres i mocniejszy. Zaniepokoiło mnie to, bo w pierwszej ciąży nic takiego się nie działo. Na wizycie moja gin stwierdziła, że ciąży na razie nie czuje, do tego zauważyła plamienie, także nie dała mi dużych szans na utrzymanie ewentualnej ciąży :(. Dla spokoju dostałam duphaston. Po zrobieniu bety, która wskazała wczesną ciążę, moja gin nadal nic nie wyczuwa. Teraz tylko wyczekuje na środowe usg, które rozwieje wszelkie wątpliwości. Jak zobaczę zarodek i serduszko bijące to będę płakać ze szczęścia. Cały czas staram się nie przyzwyczajać do myśli o maluchu, bo różnie to może jeszcze być, ale coraz trudniej mi :(.
Przyjmiecie być może kolejną marcówkę?
Dodam, że jestem już mamą sierpniowego trzylatka.

Jasne witaj:-) w środę odrazu daj znać a my trzymamy mocno kciuki ;-)

Dziewczyny, mam takie pytanie, jako ze nie mam co zrobic z nadmiarem wolnego czasu oglądam sobie wózki dla maluchów, podobają mi się quinny buzz albo moodd, macie jakichś swoich faworytów ?

LapisLazuli witaj :-) trzymam kuciuki za środowe usg żeby wszystko było w porządku. Ja tez raz plamiłam na początku a na usg w piatek wszystko z dzidzia dobrze było. Wyszło mi tylko że mam malutki krwiaczek i to mogło spowodować plamienie. Teraz dużo odpoczywam żeby się wchłonął.
A w którym tygodniu według om byłaś u swojej ginekolog?

LapisLazuli pytam o ten tydzień, bo jak ja byłam na pierwszej wizycie w 4 tyg 3 dzień to moja ginekolog tez nie wyczuwała, ale mówiła że to jeszcze za wcześnie na określenie ciąży przez dotyk.

Dziewczyny, mam takie pytanie, jako ze nie mam co zrobic z nadmiarem wolnego czasu oglądam sobie wózki dla maluchów, podobają mi się quinny buzz albo moodd, macie jakichś swoich faworytów ?

Milagros ja mam po synku firmy babyworld i jestem bardzo zadowolona. Ten odkupilismy od znajomych wiec tak naprawdę nie zagłębiałam się w temat wózków. Ważne żeby przednie koła były skrętne bo wtedy wózek super się prowadzi ,bez zbędnego wysiłku :-)

reklama
Siwa88 zaraz sobie popatrzę, na tez chce skrętne przednie kola :-) bardzo mi się później podoba wersja spacerówki z takimi kolami :-)

Do góry