reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Przepraszam dziewczyny że się nie odzywam ale staram się wyleczyć z choroby. Nie mam siły nawet wstać z łóżka. Na dodatek przez to przeziębienie cukry mi szaleją i cały czas bym spała. Odniosę się do Lewuska. Czy lekarza martwiły te pomiary bo na moje oko tylko główka większa. W pierwszej ciąży miałam podobnie i z synem wszystko jest ok.
Lewusek niczym się nie martw zrobią pomiary i będzie ok sprzęty się też różnią od siebie więc nie martw się na zapas kochana :*
Wymiary od poczatku ciazy sa wieksze .Ciąża niby o tydzien starsza .Moj niemiecki jest jeszcze slaby jesli chodzi o zwroty medyczne .
Mierzyl 2 razy i powiedzial ze maluszek jest duzy . Przez to tetno mam miec zero stresu a teraz do 18 go chyba mi wogole wybije ...

reklama
Czyli lekarz nie widzi jakiś nieprawidłowości. Dziewczyno to czym ty się martwisz? Twoj synek jest poprostu większy i to od samego początku. Lewusek uspokój się dzieci są różne twój akurat jest większy mój to typowy średniak.

Pytałam go czy wszystko oki to wzruszyl ramionami i powiedzial ze jest duzy i trzeba skonsultować ten termin ...
Wogole dzis nie wyspana jestem.
Wczoraj najadlam sie paczkow i w nocy mialam taka zgage ze omalo sie nie udusilam bo soki zoladkowe az w gardle mialam.Gdybym spala na plecach to niewiem ... Tak sie ksztusilam ze az siku zrobilam ...ehh
Ta ciaza daje mi popalic ostro .

Alia mi jeszcze nie mierzyli blizny po cc. To sie mierzy przed samym porodem. Teraz to jeszcze za szybko. Kurde,dostalam kase dzis za ten szpital z pzu,ale liczylam na wiecej a tylko 30 zl za jeden dzien wyszlo :/. Moj mnie jeszcze wkurza,bo mi ględzi!ze wiecznie cos dla dziecka kupuje (dzis 3 paczki przyszly) ale co ja moge na to poradzic,ze chyba mam ten syndrom wicia gniazda czy cos? Nie moge sie powstrzymac przed kupowaniem :p

Ja mam to samo ;) Ciagle cos kupuje ale widze ze moj juz tez widzi ze zbliza sie wielkimi krokami wszystko i chce jutro przemeblowywac zeby bylo lozeczko gdzie dac.

U nas jest 50 zl za dzien.A za urodzenie dziecka jak patrzylam to 1300 zl.Skladalam wniosek w czwartek w pracy a wczoraj przelew dostalam :)

Lewusek musi byc dobrze. A wymiary poszczegolnych czesci ciala zazwyczaj sa różne. Spokojnie czekaj do kolejnej wizyty.
Fanti tapeta bardzo fajna. a jakie plany na dzis w remontach?
Udanych wizyt mamuśki! !!

Lewusek nic sie nie martw, lekarza nie zmartwilo to wszystko jest okej ;)

Bursztynek widze jak burza idziesz z remontem :p pochwal sie pokoikiem Zuzy jak bedzie gotowy :)

Mój pracuje od marca, ale prywatnie, więc też nici- no chyba, że się mile zaskoczymy, bo to jego kolega. Wczoraj m dzwonił, że auto mamy bo właśnie chciał sprzedać a kupić nowe i 2 tys. zszedł z ceny, tylko dlatego, że my go bierzemy.

reklama
Nio... to posiedzialam dwie godziny na dusznym, szpitalnym korytarzu i wróciłam do domu. Przyszła moja lekarka i pow, że mają dużo przyjęć i muszą zrobić jeszcze 2 ktg... a była już godz 11 a ja czekałam od godz 9... pogadalam z nią, że nie ma skurczy, dobrze sue czuje, ruchy też i w piątek z rana idę tylko na usg sprawdzić tę moje wody....

Do góry