reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti wozek ma byc jutro .Jak dojedzie zrobie fotke .Babka w ramach przeprosin ze troche to trwalo dala parasolke do wozka .
Zobaczymy jak dojdzie

reklama
Czyli szare kluski nie są śląskie a jasne są śląskie, tak? Bo ja talentu po babci do gotowania nie przejęłam :/

z reszta w kazdym regionie różne rzeczy sie inaczej nazywaja np jak poprosiłam mojego o bułkę słodką to dał mi zwykłą z dzemem bo nie wiedział ze u nas sie tak na drozdzówki mówi :D

aaa i jeszcze przykład tych które sie na parze robi - u mnie to zawsze były pampuchy, a u niego pyzy, u mnie znowu pyzy to są takie okrągłe z mięsem w środku :) i weź tu sie dogadaj :D

Fanti a ja pierwsze słyszę, żeby surowe ziemniaki do klusek, a od 28 lat mieszkam na śląśku, moi rodzice rodowici Ślązacy :D:D A kluski robimy tak jak pisała Lewusek, ale zamiast mleka jajko dajemy (bądź samo żółtko), więc to chyba od rejonu śląska zależy :D

Kamilaasami u mnie dwie koleżanki miały suknie długie, a potem część sukni się odpinała i na wieczorną zabawę miały krótkie :) Ale najważniejsza jesteś Ty i Twoje odczucia, a nie inni :) Ja byłam na ślubie i weselu, gdzie Pan młody w kościele ślubował miłość bez garnituru (miał spodnie nawet nie na kant i koszulę) bo nie chodzi w garniturze i to nie jego bajka. Wyglądał jak nie Pan Młody ale on się super czuł i Pani Młodej się podobał :D

A wiec tak ...
Kluski i biale i szare to kluski slaskie.
Szare robimy tak...
Ziemniaki obrane dzielimy na 2 rowne czesci .
Jedne gotujemy i przeciskamy przez praske a drugie trzemy jakna placki ziemniaczane na tarce o drobnych oczkach .Nastepnie te surowe przeciskamy przez czysty reczniczek kuchenny .Mieszamy z tymi ziemniakami ugotowanymi.Solimy do smaku i ewentualnie gdy ciasto jest za geste mozna dodac tego krochmalu z przecisnietych ziemniakow .Maki ziemniaczanej juz w tej wersji nie dajemy .
To sa kluski z rejonu Katowic i okolic .Przepis mojej babci jeszcze.

Ale jestem tępa!! Chciałam napisać na forum, Kamila, przymierz suknie i nam sie w niej pokaz, kiedy sobie przypomniałam, ze jesteś.. w ciazy.. :D
I chocbys miała mikro brzuszek, to w 8 miesiącu sie raczej nie zmieścisz :D

Mój (początkiem zwiazku) napisał mi sms-a jakie lubię KOŁOCZYKI a ja mu odpisalam że mam dużo kolczyków :D hahahaha

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry