reklama
kamilaasami
Fanka BB :)
z reszta w kazdym regionie różne rzeczy sie inaczej nazywaja np jak poprosiłam mojego o bułkę słodką to dał mi zwykłą z dzemem bo nie wiedział ze u nas sie tak na drozdzówki mówi
kamilaasami
aaa i jeszcze przykład tych które sie na parze robi - u mnie to zawsze były pampuchy, a u niego pyzy, u mnie znowu pyzy to są takie okrągłe z mięsem w środku i weź tu sie dogadaj
dzastibasti
Fanti a ja pierwsze słyszę, żeby surowe ziemniaki do klusek, a od 28 lat mieszkam na śląśku, moi rodzice rodowici Ślązacy A kluski robimy tak jak pisała Lewusek, ale zamiast mleka jajko dajemy (bądź samo żółtko), więc to chyba od rejonu śląska zależy
Kamilaasami u mnie dwie koleżanki miały suknie długie, a potem część sukni się odpinała i na wieczorną zabawę miały krótkie Ale najważniejsza jesteś Ty i Twoje odczucia, a nie inni Ja byłam na ślubie i weselu, gdzie Pan młody w kościele ślubował miłość bez garnituru (miał spodnie nawet nie na kant i koszulę) bo nie chodzi w garniturze i to nie jego bajka. Wyglądał jak nie Pan Młody ale on się super czuł i Pani Młodej się podobał
Kamilaasami u mnie dwie koleżanki miały suknie długie, a potem część sukni się odpinała i na wieczorną zabawę miały krótkie Ale najważniejsza jesteś Ty i Twoje odczucia, a nie inni Ja byłam na ślubie i weselu, gdzie Pan młody w kościele ślubował miłość bez garnituru (miał spodnie nawet nie na kant i koszulę) bo nie chodzi w garniturze i to nie jego bajka. Wyglądał jak nie Pan Młody ale on się super czuł i Pani Młodej się podobał
Lewusek
A wiec tak ...
Kluski i biale i szare to kluski slaskie.
Szare robimy tak...
Ziemniaki obrane dzielimy na 2 rowne czesci .
Jedne gotujemy i przeciskamy przez praske a drugie trzemy jakna placki ziemniaczane na tarce o drobnych oczkach .Nastepnie te surowe przeciskamy przez czysty reczniczek kuchenny .Mieszamy z tymi ziemniakami ugotowanymi.Solimy do smaku i ewentualnie gdy ciasto jest za geste mozna dodac tego krochmalu z przecisnietych ziemniakow .Maki ziemniaczanej juz w tej wersji nie dajemy .
To sa kluski z rejonu Katowic i okolic .Przepis mojej babci jeszcze.
Kluski i biale i szare to kluski slaskie.
Szare robimy tak...
Ziemniaki obrane dzielimy na 2 rowne czesci .
Jedne gotujemy i przeciskamy przez praske a drugie trzemy jakna placki ziemniaczane na tarce o drobnych oczkach .Nastepnie te surowe przeciskamy przez czysty reczniczek kuchenny .Mieszamy z tymi ziemniakami ugotowanymi.Solimy do smaku i ewentualnie gdy ciasto jest za geste mozna dodac tego krochmalu z przecisnietych ziemniakow .Maki ziemniaczanej juz w tej wersji nie dajemy .
To sa kluski z rejonu Katowic i okolic .Przepis mojej babci jeszcze.
Ale jestem tępa!! Chciałam napisać na forum, Kamila, przymierz suknie i nam sie w niej pokaz, kiedy sobie przypomniałam, ze jesteś.. w ciazy..
I chocbys miała mikro brzuszek, to w 8 miesiącu sie raczej nie zmieścisz
I chocbys miała mikro brzuszek, to w 8 miesiącu sie raczej nie zmieścisz
MłodaMama93
Mój (początkiem zwiazku) napisał mi sms-a jakie lubię KOŁOCZYKI a ja mu odpisalam że mam dużo kolczyków hahahaha
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
reklama