reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti może za dużo chcialas napisać i chwilowo cię zablokowało hehe :)
Jednym słowem za dużo się udzielam,.. ok będę miała to na uwadze ;)

Nie wiem już co myśleć ... tak sie cieszyłam ze nie wydam 3tys na suknie a babcia jest załamana (ona dała pieniązki), mama mnie wyśmiała (to sukienka na poprawiny) i ciąga po salonach sukien ślubnych, a tato prosto z mostu powiedział że jestem do niej za gruba i ze po ciazy w 2 miesiace nie schudne i mam sobie wybic ta sukienke wogóle z głowy i zostawic na sylwestra za 2 lata :/ cudnie ... No ja tez inaczej sobie wyobrażałam 2lata temu swoja sylwetke podczas tego dnia ... schudłam 14kg i ... zaszłam w ciąże :p ale marzenia o krótkiej sukni zostały chociaz wiem ze duzo lepiej wygladam w długiej ... no i nie wiem co robić

Może nie będę zbyt miła w tym co napiszę ale jak dla mnie buty śliczne ale suknia jakby z przed 20 lat. Teraz modniejsze i bardziej pasujące zwłąszcza do większej figurki są suknie bez dodatków aż takiej ilości koronek. Gdyby była bardziej gładka, byłaby ładniejsza.. Co do długości- mnie akurat pasuje.. ale tak jak mówi Arusiowa- na przyjęcie nie na wesele :)
Nie sztuka wydać i 10 tys na suknię która swoim przeładowaniem będzie kuła w oczy.. Może inaczje wygląda na tobie.. ale na wieszaku jak dla mnie za dużo koronki- ale to mój gust i moje zdanie ty masz prawo mieć inne!

Fanti ja kluski robie tak
Ziemniaki gotuje osolone juz
Przegniatam przez praske.
Ugniatam na dnie garnka czy miski i dziele na 4 czesci.4 czesc wyciagam na bok i w to miejsce wsypuje make ziemniaczana i dodaje mleko .
Tak na oko .

Lewusek- ja nie daje mleka, ew. jajko :) ale każdy robi inaczej

O to to.. Lewusek ja robię dokładnie tak tylko tak jak Izik bez jajka i bez mleka czy wody.
Mój mąż dodaje jajko.
A mama twierdzi, że powinny w tym być surowe ziemniaki starte bo taki przepis dostała i jadła w Bytomiu u rodziny.

Nie wytrzymie! Takiego dupnego posta napisałam i mi nie wyslalo !

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Spoko.. ja dziś tak miałam 2 razy.. dopiero za trzecim udało się napisać..

I własnie.. wtedy pytałam też Lewusek jak wózek- czy już dotarł wreszcie? Wyjaśniło się coś??

Mój mąż z racji remontu postanowił pójść na L4 bo w tym miesiącu może sobie na to pozwolić (oficjalnie z szefem to omówił) . Miał być na 11.30 w przychodni.. a tu po 13 a on jeszcze w kolejce siedzi.. a remont stoi w miejscu.. No i w drodze powrotnej obiecał mi pączka.. i czekam...........

reklama
Kamilaasami.. celowo poszukałam teraz Twojego zdjęcia.. i gdzie ty niby jesteś tych większych rozmiarów??
Osobiście jak się tak tobie przyjrzałam na tym ostatnim zdjęciu- wyobrażając sobie, że nie masz brzuszka.. krótka sukienka jak najbardziej, ale gładka, lekko poszerzana.. z ewentualnym lekkim akcentem koronki np od jednego ramienia do brzuszka czy aż do dołu.. i tyle..

Kamila a mnie się sukienka podoba :) Zresztą najważniejsze jak Ty w niej wyglądasz! Za to buty te na szpilce nie są w moim typie ale to Twoj dzień :) Zresztą chciałabym zobaczyc jak wyglądasz w całości!!!!

nop nasze ma byc na 90 osób i ze wszystkimi bajerami ... tylko ja nienawidze długich sukni :( nigdy takiej na sobie nie miałam i jak je przymierzam to na samą mysl juz sie wkurzam, ze bedzie sie ciagneła, ze niewygodna, a jeszcze wyskoczyc z takiej zeby nakarmic młodego to bedzie masakra a tą zdejme w 2 minutki :p no nic ... jeszcze kilka salonów mi zostało ... w srode jestem umówiona z mamą do kolejnego :/ zobaczymy .. moze sie faktycznie w jakiejs "zakocham" a wtedy się wam pochwale, ale to bardzo mało prawdopodobne, dzieki dziewczyny za opinie ... wiem ze jak pójdę w tej to nie bede żałowała

Arusiowa ... faktycznie bardzo ładnie sie prezentowała :)

Fanti ... no ja jestem taki troche oldschool :p proste formy do mnie nie przemawiaja i wszystko co jest nazwane modern czy future mnie po prostu odrzuca, a co do rozmiarów to mam 165cm i 90kg - szczuplutka nie jestem :p teraz nie mieszcze sie w nic a przed ciazą to był rozmiar 42 stąd de szpilki ... żeby chociaz troche sie wysmuklic (a szczerze mówiąc to na chwile obecna nie mieszcze sie nawet w ta sukienke :p kupiłam ją bo przymierzałam ją we wrzesniu czyli jakis 3 miesiac ciazy i w tedy prezentowała sie fajnie ...

Prawdziwe śląskie kluski, te ciemne robi się surowych ziemniaków.... moja babcia była szefowa kuchni i pamiętam, że takie robiła.... bo jeszcze są jasne kluski ;)

Kamila. Sukienka ladna, skromna, ale ocenic mozna jak jest ubrana. Bo czasami cos co niepozorne moze kogos olsnic i odwrotnie. Nie chcesz poczekac z ostatecznym zakupem i wyborem jak juz bedziesz widziala ile schudłas i w czym sie dobrze czujesz? Szpilki śliczne
Fanti, Iska no juz dziewczyny konczcie te remonty bo to czas na relaks a nie wyścigi
Volka czyli musisz czesciej rozdzielac chlopakow skoro osobno tacy grzeczni.

Jednym słowem za dużo się udzielam,.. ok będę miała to na uwadze ;)

Może nie będę zbyt miła w tym co napiszę ale jak dla mnie buty śliczne ale suknia jakby z przed 20 lat. Teraz modniejsze i bardziej pasujące zwłąszcza do większej figurki są suknie bez dodatków aż takiej ilości koronek. Gdyby była bardziej gładka, byłaby ładniejsza.. Co do długości- mnie akurat pasuje.. ale tak jak mówi Arusiowa- na przyjęcie nie na wesele :)
Nie sztuka wydać i 10 tys na suknię która swoim przeładowaniem będzie kuła w oczy.. Może inaczje wygląda na tobie.. ale na wieszaku jak dla mnie za dużo koronki- ale to mój gust i moje zdanie ty masz prawo mieć inne!

O to to.. Lewusek ja robię dokładnie tak tylko tak jak Izik bez jajka i bez mleka czy wody.
Mój mąż dodaje jajko.
A mama twierdzi, że powinny w tym być surowe ziemniaki starte bo taki przepis dostała i jadła w Bytomiu u rodziny.

Spoko.. ja dziś tak miałam 2 razy.. dopiero za trzecim udało się napisać..

I własnie.. wtedy pytałam też Lewusek jak wózek- czy już dotarł wreszcie? Wyjaśniło się coś??

Mój mąż z racji remontu postanowił pójść na L4 bo w tym miesiącu może sobie na to pozwolić (oficjalnie z szefem to omówił) . Miał być na 11.30 w przychodni.. a tu po 13 a on jeszcze w kolejce siedzi.. a remont stoi w miejscu.. No i w drodze powrotnej obiecał mi pączka.. i czekam...........
Fanti to mowisz o kluskach tartych.
To pol na pol dajesz ziemniakow.Musialabym mame podpytac.Ja takie ciemne kluski uwielbiam z boczkiem i tluszczykiem.Ale z sosem i roladka tez sa pycha .
Zapytam mame to Ci napiszę

Ciezko z tym rozdzielaniem. Teraz babcia pomaga i zaprowadza Adasia a na codzien jest to niewykonalne. A jeszcze jak bedzie dziecko to ja sie zastanawiam czy chlopaki w ogole beda chodzic do przedszkola czy ja dam rade sama z nimi i tym maluszkiem.

reklama
Isia szare kluchy moja babcia robi :) tyle ze to nie są śląskie
sarna80 czekac do końca nie moge bo mi takiej typowej slubnej nie zdążą uszyc :p

Do góry