reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Mi dziś bronek tak się dziwnie układa że wiecznie mam wrażenie że się zaraz posikam. Ale to na stojąco A jak siadam na toaletę żeby opróżnic pęcherz to wcale mi się nie chcę. A jak sie pochylam to tak jakoś wbija nóżki że boli mnie dołem brzuch. I to tylko przy pochylaniu. Normalnie oszaleje z nim. Ale za nic nie pozwalam mu wychodzic przed marcem bo ja potrzebuje jeszcze czasu

reklama
Pfi Fanti a na co potrzebujesz tyle czasu hihi Czyżbyś jeszcze nie miala nic przygotowanego dla Bronka? ;)
Ja to nawet mogłabym już urodzić ale chodzi mi o małego żeby nabrał trochę ciałka... więc niech tam siedzi grzecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fanti, Bronek głowę ma u góry a nóżki na dole? Bo Bartuś też mi tak robił jakiś czas temu... miałam wrażenie że muszę już do toalety a za chwilę to mijalo...

Isia pierwszy dzien tylko bicie serca i wypieki a potem juz bylo ok. Generalnie lepiej niz po fenoterolu. Clodi wow,juz Ci kazali torbe brac. Ja siedze w kolejce do lekarza i pewnie troche zejdzie,bo 4 osoby przede mna chyba.

Eh kurcze miałam jeszcze echo serca. Mowil ze wrodzone jakies ogniska arytmi musza byc... Wiecej znowu tej arytmii jest niz bylo przez weekend.doktor zalamuje rece, bo wiecej nic mi dac nie moga.musze do porodu wytrzymać jakoś a potem dalej pod opieką mam byc i jesli nie będzie lepiej to fakt ten zabieg ablacji mnie czeka ... :-( w sumie mowil ze moglby mnie zostawić jeszcze w szpitalu ale jest to bez sensu mnie meczyc.bede miec jego nr w razie czego, ja sama tez czuje kiedy mi tetno skacze, mam sie pilnować. W razie czego doraźnie ten poprzedni lek jedna tabletke moge wsiąść. Czekam na obiad i na wypis i popytam dokładnie jeszcze co i jak ...
Kurcze kiepsko z ta wizja ablacji... u mojego syna na szczescie leki działaja, wiec narazie ablacja nie jest konieczna. Już mu rozrusznik wystarczy...
Padam na twarz. Tak sie zmęczyłam idąc że aż mi łzy z bólu leciały. Jakaś kobieta po 70 mnie sie pyta czy dobrze sie czuje i nie potrzebuje pomocy czyli już tak tragicznie wyglądam.
Wyniki moczu rewelacja, wyniki krwi tragedia, tsh za wysokie gin kazał do endokrynologa iść. Mam 3 razy dziennie jeść leki przeciwbólowe i 3x dziennie na ciśnienie. Niby szyjka długa, rana gruba, dzidzior głową w dół 2,5 kg waży(o tydzień za duży). 09.02 mam sie zgłosić na ktg do szpitala i na wszelki wypadek zabrać torbę. Powiedział ze mam idealne warunki do sn ale ze względu na ciśnienie i rwę kulszową chyba skończy sie cc
Niedoczynnośc tarczycy w ciąży to coraz częściej spotykana rzecz. Znajac naszą służbe zdrowia to zanim sie dostaniesz do endokrynologa to już urodzisz i tsh wróci do normy....
Trzymaj sie mam nadzieje że 9.02 nie zostawi Cie w szpitalu bo to nic fajnego leżec aż do porodu... ładnie już Ci dzieciątko waży... :)

Isia czyżby Cie przepowiadajace męczyły?? Czekamy na wieści po wizycie....

A ja poprałam reszte rzeczy... Mecze teraz młodszego z pisaniem literek, ale on coś dzis ma zły humor... Cały poranek leżał, po obiedzie poszedł spac. To chyba nie jego dzień ale pisze dzielnie ...

Clodi współczuję samopoczucia :no2:Chyba faktycznie musiałaś wyglądać mizernie, skoro przypadkowa osoba się zainteresowała. Przy naszej marcówkowej znieczulicy kolejkowej to zachowanie bynajmniej godne pokojowego Nobla... Ja na początku ciąży miałam słabe wyniki tarczycowe, dostałam skierowanie na cito i umówiłam się po 3 dniach więc wcale nie trzeba się nastawiać na kolejki. Powodzenia!!

missoni nie zdecydowałam jeszcze z tym porodem... Skoro w arciszewskich z wodą niewypał i nie pozwolą mi w niej urodzić, to jeśli prywatnie pójdę na parkową- tam tysiaka sobie liczą, zeszli ze stawki po aferze gronkowcowej w 2013 r. Chociaż jak myślę o opiece nad noworodkiem to jednak ku usk najbardziej mnie ciągnie- jakby było coś nie tak jak np. z serduszkiem u Arka to większa szansa, że w państwowym coś wykryją bo tu lepsi neonatolodzy. Dumam....

Fanti ja tam się nie gniewam za te niedźwiedzie ;-) ;)Też mnie to śmieszy.
Isia Gołdap proszę proszę to jesteś w połowie "warmianką-mazuranką" :laugh2:Tam to faktycznie już prawie Rosja, tzn,. Obwód Kaliningradzki.

Ja z deczka obkupiona w Babydreama, pieluchy i część leków. Herbatki z liści malin nie mieli :( muszę szukać dalej. Pierwsza tura poprasowana, także Alabamka dała mi kopa :cool2:

Kubusiowa np. W sklepie zielarskim jak masz takowy[emoji14]
Z herabtakmi na laktacje poczekam do wyjscia ze szpitala :) później będę się martwić[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Fanti ty myślisz że ja się gniewam za te bociany, misie mnie tak jak arusiową strasznie to bawi. Kiedyś w liceum uczniom ze Szwecji mówiono że w nas jest tak zimno że misie polarne chodzą po ulicach a żubry zamarzły.
Arusiowa to Parkowa ładnie z ceny zeszła. Twoj synek ma wadę serduszka. Ja tą herbatkę z liści malin w aptece gemini zamowiłam ale możesz też w sklepie zielarskim dostać.

Przyjechała kuzynka mojego i przywiozła następne dwie reklamówki ubrań... Mój załamuje ręce i pyta czy M się wynieść do salonu bo następną szafę musimy kupić małej :D
Ale ubranka też mam większe z tego co widzę to mówię ze to schowamy !
Coldi trzymaj się kochana :)

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Napisalam mojemu lekarzowi o tym że moja mama miała kontakt z babka z polpascem robiła badania dziś no i już nie ma z nią kontaktu napisał mi że nie ma zagrożenia bo pytalam za ile mogę się z nią spotkać a ten polpasiec już chyba od tyg miała ta babka tylko nikt tego nie zgłosił :( więc myślę że jak nie ma żadnych objawów to chyba jest ok

Do góry