reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

manka_tk nie stresuj sie. Macanie przez brzuch to takie wrozenie z fusow. Spokojnie czekaj na piatek i zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze :*

ja mam wizyte w piatek. Jestem ciekawa jak maly jest ulozony.. wiekszosc ruchow czuje bardzo niziutko. mam nadzieje, ze to raczki i ze maly ulozyl sie glowka w dol... Kuba na tym etapie byl juz wstawiony glowka w kanal..

w gemini kupowalyscie ta herbate z lisci malin? a ja nie moglam jej znalezc:(

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

reklama
Zmierzylam sobie brzuch i tydzien temu mialam 86cm a teraz jak sie uprze no to 87cm jest czyli prawie nic nie ruszyl do przodu.
A jak maly sie tam rusza to mam wrazenie ze wypelnia calutenki brzuch a tu prosze jakies watpliwosci.
Mam nadzieje ze w piatek sie wszystko wyjasni :)

Pierwszy raz mierzyłam dzisiaj obwód brzucha i wyszło 97 cm. Tak z ciekawości, bo akurat miara pod ręką. :)
manka- nie przejmuj się tak, mi na obserwacji mówili, że małe dziecko niecałe 2650 kg, i mogę urodzić nawet w maju, a Emi nie dość że przed terminem 5 dni to 3000 g miała. I szczerze większych dzieci znacznie nie było.

Eh, m pisał że dopiero ok. 20 będzie z pracy.

Arusiowa i co Tobie powiedzieli na tsh? Bo mi to kardiolog zleciła a 05.02 mam echo serca i z wynikami mam sie pokazać i jak to nie takie ważne to może poczekam do 05.02 i endokrynologa sobie daruje

Serduszko nigdy z tarczycą nie miałam problemów w połowie ciąży wyniki były dobre a teraz i cholesterol 260 i trigrycelydy 320 wszystko bardzo podwyższone. A myślałam że jak tsh wyższe to nadczynność bo już 22 kg przytyłam :zawstydzona/y:

Isia na 05.03 mam termin jakby mnie chciał zostawić w szpitalu już 09.02 to umawiam sie od razu na cc jak najszybciej sie da. Przecież mam syna w domu nawet jak by szedł na cały dzień do przedszkola to mąż czasem do 21:30 pracuje a moja mam gdzieś 20.02 najwcześniej może przyjechać

MłodaMama też miałam taką kulke na wardze " na dole" i bolało mnie, ale przeszło. Myślałam że mi się coś zrobi większego ale nie
A obwód brzucha u mnie na wieczór 104 a rano 102 :) jak zjem to zawsze jest więcej.
U nas łóżeczko już stoi!!! jeszcze mój pozytywke dziś podłączy, zobaczymy jak gra.
Taki mam kiepski humor bo przyjaciółka tydzień temu urodziła i boje się że ma depresje....już 4 miesiące w ciąży psychicznie byłą wykończona przez męża który zaczął się spotykac z jakąś laską. A teraz po porodzie mówi że nawet jej nie przytulił. NIC. I tak płakała dziś przez słuchawke. Nie wiem co jej już powiedziec. Tak mi jej szkoda. Wszystko planowali, o dziecko pół roku starań a jemu odwaliło

Manka co ta polozna. Niepowazna jakas. Na pewno jest wszystko dobrze i na usg sie tylko potwierdzi. Mloda mi od czasu do czasu tez takie cus sie robi tam na dole i znika. Izik ja tez mam 97-98 cm i tez tak mam od 3 tygodni,bo mi w szpitalu mierzyli.

reklama
Clodi przygoda z endokrynologiem skończyła się po jednej kilkuminutowej wizycie- lek. popatrzyła na wyniki tsh (poniżej normy) powiedziała że nie jest to żadna patologia dla pierwszego trymestru, bo to norma że hormony wahają się (beta hcg i tsh) kazała powtórzyć badania za 2 tyg i w razie jakby dalej było pod kreska to wrócić po leki, a jak wyjdą ok to darować sobie. Także jak jest z tymi hormonami w zaawansowanej ciąży to już nie wiem.

Manka oddychaj, nie bierz do głowy diagnozy z "macanka" przy twoim mega wielkim brzuchu nietrudno się domyślić ze "wieksza połowa" dziecka wcisnieta jest w kręgosłup :-p ale co fajnie ze nadarzyła się okazja na dodatkowe usg? Uspokoją cie i może jakaś pamiątkową fotkę wydrukują :cool2:

Młoda skóra tam na dole też ma pory, które mogą się zaczopowac, pewnie coś a'la pryszcz ci się zrobiło. Ani to wycisnąć ani to preparatami wysuszyć, chyba trzeba przeczekać :-p

Missoni tak Arek urodził się z wadą serduszka na szczęście małą-ubytek przegrody miedzykomorowej, który uzupełnił się samoistnie przed 1 r.ż. Do tego po urodzeniu miał tendencję do bradykardii, którą lekarka na obchodzie wykryla dopiero po drugiej nocy na oddziale więc wypis nam się przesunął o kilka dni- dodatkowe badania, konsultacja kardiologia dziecięcego. Wątpię, żeby prywatnej klinice zależało na przetrzymaniu pacjentów do dodatkowej diagnostyki, pewnie skończyłoby się na stercie skierowań i bujaniu się od poradni do poradni po wyjściu ze szpitala, a tak wszystko mieliśmy od ręki na miejscu zrobione.

Do góry