reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

nie pytałam ale wizytę mam 28 to powiem mu o tym i zapytam ja sobie codziennie mierzę i spisuję
Ja spisuje bo synkowi i tak mierze i spisuje 3-4 razy dziennie to i sobie spisuje... zobacze co mi lekarz powie

ja mam zawsze wysokie okolo 135-78 :) wczoraj z nerwow mialam 150/90 :p :rofl2: ale monitorujemy i oki co bez leków się obchodzi, po prostu nie moge sie denerwować :-)

matko ja zaraz ide na obiad bo juz wysiedziec w domu nie moge :) poki co tylko mdłości mam nie wymiotuje :-) pilnuje diety mocno więc nie jest źle póki co schudłam 1,5 kg :) jeszcze troszke mam nadzieje spadne na wadze dzieki diecie i jak tylko zrobi sie troszke chłodniej to ćwiczeniom i mozemy tyć :p :-D moja lekarka nic tylko mnie zawala przepisami na chłodniki i przeciery warzywne :rofl2:
podziel sie przepisami :-p

Niskie cisnienie w ciazy jest lepsze niz wysokie. Wysokie w czasie pozniejszym grozi rzucawka. Przy niskim jest ryzyko zaslabniecia i upadku .Powinno sie duzo pic nie przegrzewac organizmu . Na niskie cisnienie ma tez wplyw dlugie stanie .
Uspokoiłas mnie troche

Dziewczyny, nie wiem czemu ale mam jakieś dziwne przeczucie, że coś jest nie tak...na prawdę wszystkie objawy mi przeszły i pobolewa mnie podbrzusze :(. Jezu a jutro wyjazd...nie wiem co robić. Czy jeszcze dzisiaj iść gdzieś praywatnie czy co? :(
Volka ja też mam niekiedy tak że czuje sie jakbym wcale w ciązy nie była....
Tylko to pobolewanie...:-( szczerze niewiem co bym zrobiła na Twoim miejscu...

reklama
A gdzie nie spojrzę w necie to wszędzie laski opisują swoje historie, ze poroniły jak ustąpiły im objawy ciąży ;( wyć mi się chce, mąż nie odbiera...cała się trzęsę z nerwów :(

Ja nawet nie wiem jakie mam cisnienie, ale chyba sobie cisnieniomierz kupic ;)

Mi sie mdlosci rozkrecaja od kilku dni. Nie mialam wogole, pozniej mnie zaczal zoladek pobolewac, mdlic, a wczoraj wieczorem poszedl pierwszy pawik :/.

Volka jak sie martwisz to dzwon po lekarzach moze jakis Ciebie przyjmie. Volka przestan czytac glupoty w necie...

Manka ja tez gdyby nie zagrozona ciaza to bym usg nie miala wczesniej niz w 13 tyg. Pogadaj z gp, jak troche przekoloryzujesz to Ci powinna dac skierowanie na usg. Albo zadzwon poprostu na early pregancy unit i spytaj sie czy moglabys sie na wczesniejsze usg zapisac. Sprobowac warto.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

A gdzie nie spojrzę w necie to wszędzie laski opisują swoje historie, ze poroniły jak ustąpiły im objawy ciąży ;( wyć mi się chce, mąż nie odbiera...cała się trzęsę z nerwów :(

Najwazniejsze to wlasnie nie czytav takich pesymistycznych wpisow :) Nie zamartwiaj sie bo stres moze zle wplynac na fasolke takze glowa do gory ;)

Volka nie denerwuj się... ja w ogóle objawów nie mam. Tylko jest bardzo zmęczona... a w pierwszej ciąży tez tak miałam , że bolały mnie piersi a po za jakieś dwa tygodnie juz nie... organizm się zmienia i ciągle będzie inaczej ☺

Nie czytaj tego bo dopiero ześwirujesz :-( i spokojnie bo nerwy tu Ci w niczym nie pomogą a mogą tylko zaszkodzic....
Tak jak Natka napisała dzwoń może Cie ktoś przyjmie

Nie stresuj się tak i nie czytaj takich rzeczy to bez sensu w niczym ci to nie pomoże chyba że w stresie i strachu jak widać każdy przypadek jest indywidualny każda z nas jest inna więc nie słuchaj innych na pewno wszystko jest w porządku zobaczysz :tak:

Serduszko ja jeszcze nie mierzyłam, nie mam w domu cisnieniomierza, w poprzedniej ciąży miałam 110/70 - 130/ 90, chyba ponad to się nie zdarzało wzrosnąć / spaść

Ironia o to ja poproszę jakiś przepis na przeciery, bo z tym apetytem to się w kulkę zamienię :szok:

Edit ja też dopiero w czwartek wizytuję, jeszcze 6 długich dni :zawstydzona/y: Mam nadzieję że będzie usg, bo idę do innego gina, do mojego dopiero 11 sierpnia

Volka a nie masz tak, że objawy pojawiały się i znikały? Ja rano pisałam że odwiedził mnie jadłowstręt, a teraz znów apetyt wrócił, brzuch jak pobolewał to tylko wczoraj się odezwał i cisza. Spokojnie, no chyba że bardzo Cię niepokoi ten ból to wizyta powinna Cię uspokoić :tak:

Dziewczyny smarujecie już brzuchy czymś na rozstępy? Ja po poprzedniej ciąży mimo w miarę regularnego smarowania zostałam tygrysem i zastanawiam się czy już nie zacząć :zawstydzona/y:

volka mnie jakis tydzien temu tez przestaly tak bardzo bolec piersi tylko jak dotknelam z boku to czulam lekki bol .Po paru dniach znow zaczely strasznie bolec i bola nadal tak ze jak wstaje z lozka rano musze je podtrzymywac.Mdlosci tydzien temu tez nie mialam . Ale wg mnie jak masz mozliwosc to lec do lekarza bo inaczej bedziesz sie pewnie niepotrzebnie zamartwiac

reklama
Do góry